Workout Warrior

Wasa Royalsin osalta fyysiikkapuolen pohjatyö tulevaa kautta varten on nyt tehty, sillä off-season 2018 on paketissa. Kauaa joukkue ei ehdi kuitenkaan laakereillaan makailla, sillä kolmen päivän palauttelun jälkeen alkaa joukkueen kauteen pelillisesti valmistava preseasonvaihe. Se alkaakin heti kunnon pääsiäisrytinällä, kun torstai-illan ja sunnuntai aamupäivän välissä on yhteensä 13,5 tuntia lajinomaista joukkuetreeniä kuudessa erillisessä harjoituksessa. Preseason vaiheessa joukkue on kokonaisuudessaan (myös vahvistusten osalta) kasassa ja harjoituksia johtaa kiirastorstaista lähtien Royalsin tuore päävalmentaja, Dan Grass.

Jos preseasonilla mennään kovaa, niin kevyttä ei ollut myöskään off-season harjoittelu, sillä vuoden alusta lähtien viikkokalenterissa oli jokaisena viikkona lähtökohtaisesti vain yksi vapaapäivä. Mukana oli toki yksi vapaaehtoinen harjoitus, jolla voitiin yksilöllisesti säätää rasitustasoja. Joka neljännellä eli palautusviikolla vapaapäiviä oli kaksi ja vapaaehtoisia harjoituksia samoin kaksi. Meno oli sen verran kovaa, että etenkin ei enää niin nuorien Kuninkaallisten osalta palautuminen on suurin haaste ja järki on pidettävä menossa mukana, että preseason –vaiheen alussa on parhaassa mahdollisessa iskussa. Avannossa seisoskelusta onkin tullut pienimuotoinen hitti konkareiden keskuudessa ja käyttöä varmasti riittää myös pääsiäisleirille toimitettavalle kylmäaltaalle.

Kuluvan off-seasonin kovimpana Kuninkaallisena eli Workout Warriorina palkittiin nuori LB #51 Niko Mäenpää, joka ei missannut yhtään varsinaista harjoitusta ja oli erittäin tuttu näky myös vapaaehtoisissa lisäharjoituksissa. Niko edustaa sitä nousevaa sukupolvea, jonka harteille Kuningaskunnan tulevaisuutta ollaan rakentamassa. Niko kävi palkinnosta tiukkaa kisaa aisaparinsa eli tukimies #26 Lauri Saaren kanssa, joka urakoi off-seasonin aikaan myös yliopistojoukkue Wasa Dogsien riveissä. Vaaka painui lopullisesti Nikon puoleen vasta viimeisellä viikolla, kun Laurin saama pieni jalkavamma pakotti miehen keventämään tahtia aivan viime metreillä. Kokonaisuutena tämä kuitenkin tietää hyvää, sillä sama kaksikko oli legendaarisen LB #4 Chris Youngin siipimiehinä mm. Vaahteramaljassa ja Youngin poistuttua joukkueesta kaudelle 2018, puolustukseen jäi aukko, jonka paikkaamiseksi muiden on kasvettava. Mäenpään ja Saaren off-season harjoittelun perusteella on helppo todeta, että tämä kaksikko on tehnyt, ja tulee tekemään kaikkensa sen eteen, että Youngin jättämä aukko tukitaan alkuperäistäkin tiukemmin.

Kokeneella kaartilla on vuosien harjoittelun myötä edelleen etenkin voimapuolella etua nuorempiin nähden, mutta nyt kasvavalla sukupolvella on loistavat mahdollisuudet ylittää niin fyysisesti, teknisesti kuin pelillisestikin aikaisempien pelimiesten suoritukset. Reilut viisi vuotta Royalsin väreissä taistelleiden veteraanien peliura alkaa vääjäämättä olla ehtoopuolella ja jos katsotaan tästä hetkestä viisi vuotta eteenpäin,niin päävastuuRoyalsin menestyksestä tulee lepäämään Nikon, Laurin ja Rufan kaltaisten, sen ajan todellisten veteraanienvarassa. Heidän ohellaan rungon muodostaakin sitten Royalsin nykyisenpelaajapolunkasvatit ja siinä vaiheessa aletaan ulosmittaamaan joukkueen todellista suorituskykyä. Tavoitteet eivät tule olemaan vaatimattomia, vaan edessä siintää Euroopan korkein huippu ja terävin kärki. Ensimmäinen konkreettinen askel ja tasonmittaus matkalla kohti tuota huippua tullaan ottamaan 16.6.2018, kamppailussa Amsterdan Crusadersia vastaan.

Workout Warrior 2018 eli LB #51 Niko Mäenpää kommentoi palkintoaan herrasmiesmäisesti, ”Kyllähän se hyvältä tuntuu voittaa jotain minkä eteen on tehnyt paljon töitä, mutta kyllä myös harmittaa paljon Laurin puolesta, kun kisa päättyi mahdollisimman huonolla tavalla ja aivan loppu metreillä.” Palkinnon myötä Niko liittyy siihen kunniakkaaseen, joukkoon joka voi kutsua itseään Kuninkaalliseksi Workout Warrioriksi ja jokainen joka sen tittelin on ansainnut varmasti  tietää, että sen eteen pitää tehdä todella paljon töitä. Palkinto on matkan varrella hieman muuttanut muotoaan ja alussa se kulki nimityksenä, jonka pystyi ansaitsemaan useampikin pelaaja saman off-seasonin aikana, mutta varsin nopeasti se muuntui palkinnoksi, joka pyritään jakamaan vain yhdelle kerrallaan eli kovista kovimmalle.

 

  • 2018 LB #51 Niko Mäenpää
  • 2017 WR #88 Dmitri Doubitski ja OL #75 Teemu Salo
  • 2016 C #55 Vesa Mäkelä
  • 2015 LB #44 Juha-Matti Rajala
  • 2014 (Workout Warrior nimitys annettiin kuudelle Kuninkaalliselle)
  • 2013 palkintoa ei jaettu