Voitto Tampereella!

Wasa Roylsin voittoputki jatkuu. Tampereella torstaina pelatussa ottelussa se venyi jo seitsemään otteluun, kun Saints kaatui luvuin 0 – 34 (0 – 20). Kyseessä oli Royalsin puolustukselle kauden toinen nollapeli. Kauden avausottelussa turkulainen Relico Trojans sai taululle kaksi pistettä, mutta ne tulivat hyökkäyksen (lentopotkupeli) omasta maalista eli safetystä. Darkside oli muutenkin hyvässä pelivireessä, sillä LB #4 Chris Young teki syötönkatkosta ottelun avauspisteet ensimmäisen neljänneksen lopulla.

Royals kierrätti miehiä niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessakin ja kokeili erilaisia yhdistelmiä. Jääkiekkotermia lainaten voisi sanoa, että koitettiin erilaisia ketjukoostumuksia ja sitä kautta hieman sekoitettiin pakkaa. QB #12 Sottilare ei juurikaan pelannut, vaan pelinrakentajan tontilla hääri näkyvimmin WR #13 RJ Long. Samalla selvisi ettei hänelle haettu Vaahteraliigan uutta koko kauden kiinniotettujen heittojaardien ennätystä, sillä hänelle kirjattiin vain yksi kiinniotto, millä syntyi 11 jaardinen TD. Ennätyksen rikkomiseksi Longin tulisi viimeisessä ottelussaan edetä heitoista lähes 300 jaardia ja se on käytännössä tekemätön, jopa Longille ja tuskin sitä lähdetään edes hakemaan. Torstain ottelussa Long oli kuitenkin tuttuun tyyliin illan etenemiskunkku, mutta tällä kertaa hän keräsi jaardit juosten ja pääasiassa pelinrakentajan paikalta. 118 juostua jaardia oli enemmän kuin Saintsin kaikki juoksut yhteensä. Lisäksi hän heitti 122 jaardia ja 2 TD:tä.

Puolustuksessa Royals pelasi täydellisen kamppailun pitäen oman pään puhtaana. Parhaimmillaan tai pahimmillaan Saints pääsi 2. yritys ja 1 jaardi maaliin, mutta kolmesti RB Tuukka Lehtosen juoksu kilpistyi Royalsin lihamuuriin. Lisäksi Darkside teki yhden TD:n LB #4 Youngin palauttaessa ottamansa syötönkatkon maaliin. Poikkeuksellista Youngin osalta oli, että tällä kertaa mies ei loistanut taklaustilaston kärjessä. Vain kaksi taklausta selittyy sillä, että Young pelasi myös hyökkäyksen puolella keskushyökkääjänä ja alaraajavamman johdosta pelaaminen jäi kokonaisuudessaankin vähemmälle. Tarkempien tutkimusten perusteella vamma ei kuitenkaan hänen osaltaan vaaranna pudotuspelejä, joten siltä osin päästiin säikähdyksellä. Youngin ollessa pienemmässä roolissa muille jäi enemmän tilaa. Näkyvimpänä oli #33 Stacey Thomas 8,5 taklauksellaan. Häntä säestivät hyvin #2 Viktor Mänty ja Laurin veljekset #26 Saari ja #96 Hannula.

Seuraavan kerran Kuninkaalliset ovat tulessa lauantaina 19.8. 15.30 alkavassa ottelussa Kaarlenkentällä. Tuolloin runkosarja päättyy Royalsin osalta sillä, millä se alkoikin eli kamppailulla turkulaista Relico Trojansia vastaan. Royalshan on jo lukittunut runkosarjan toiseen tilaan joten 19.8. nähdään varmasti viihdyttävää ja ns. perussetistä poikkeavaa jenkkifutista ainakin Royalsin osalta ja näin uusilla saatetaan nähdä uusien sankareiden puhkeavan kukkaan elokuisessa iltapäivässä. Älä siis missaa tätäkään kamppailua. Kaarlella nähdään!!