Voitto Seinäjoella

Wasa Royals otti odotetun voiton paikallisvastustaja Seinäjoki Crocodilesista luvuin 7 – 57 (7 – 36). Ottelun voittajasta ei ollut ensimmäisen neljänneksen jälkeen epäselvyyttä, vaan lähes täydellä rosterilla matkassa ollut Royals oli pahasti raajarikkoista Crocodilesia vastaan suorastaan ylivoimainen. Ottelun ykkösnimi oli jälleen täysin pitelemätön WR #13 RJ Long, 7 kiinniotolla 92 jaardia ja 3 TD:tä sekä lisäksi yhdellä juoksuyrityksellä 80 jaardinen TD. Long on kauden aikana edennyt heitoista yhteensä 1338 jaardia. Kaikkien aikojen Vaahteraliigaennätys on Sonte Wongin 1617 jaardia vuodelta 2008, joten se ei vielä ole uhattuna, mutta kuluvan kauden osalta Longilla on 638 jaardin kaula kakkosena olevaan Huskiesin Roman Runneriin. Longin liigaennätys vaatisi n. 150 jaardin etenemistä jäljellä olevissa otteluissa. Se ei missään nimessä ole tekemätön, mutta onko sen hakeminen mielekästä, se on toinen asia.

 

Puolustuksen puolella LB #4 Chris Young oli myös tuttuun tapaan pelipäällä ja Liigan huipulle itsensä nostanut CB #21 Rufail Khalifa jatkoi loistavia otteitaan. Yllättävää ei ole myöskään se, että sama kolmikko johtaa liigan tilastoja omilla pelipaikoillaan. Liigan pelinrakentajien tilastossa Royalsin QB Sottilare vahvisti asemiaan kärjessä ja puolustuksen linjamies Rodon Zeqiri nappasi säkitystilaston (pelinrakentajan taklaaminen heittopelissä aloituslinjan takana) kärkipaikan itselleen illan kahden säkitykensä siivittämänä.Royalsin kannattajat olivat löytäneet Seinäjoen OmaSP Stadionille sankoin joukoin ja tunnelma oli luonnollisesti korkealla, kun peli kulkee ja Botnia Bowl V voiton myötä myös Kirnu saatiin talvehtimaan Vaasaan.

Yksi askel menestyksen portailla on jälleen otettu ja siitä merkkinä yleinen keskustelu, minkä aiheena alkaa olla ”Väärin voitettu” ja tällä Royal press tarkoittaa keskustelua, mikä pyörii Royalsin heittotehojen ympärillä. Kuluvan kauden alkuun asti ja Seppo Evwarayen valmentamana Royals on tunnettu juoksujoukkueena ja sitä heittopeliä ehdittiin etsiä ja kaivata useammankin kauden ajan. Kun heittopeliin sopivat palaset on paikallaan ja sillä tehdään tuhoisaa jälkeä, niin nyt kysellään juoksupelin perään, eikä ihan suotta. Monet muistavat viime kauden Crocodilesin, joka jyräsi Sottilaren johdolla heittopelillään aina Vaahteramaljaan asti, mutta suli vuosikymmenen kovimman sadetulvan valloittaessa Helsingin. Läheltä löytyy myös esimerkki vastakkaisesta tilanteesta, kun Crocodilesin eteni pysäyttämättömällä juoksuhyökkäyksellään aina Vaahteramaljaan asti, kunnes se juoksu siellä pysäytettiin. Yhtenä lajin totuutena pidetään tasapainoista hyökkäystä menestyksen edellytyksenä. Kyseinen aspekti on eittämättä mielenkiintoinen ja onkin jännittävää nähdä mitkä ovat Royalsin päävalmentaja Bookerin ratkaisut loppukautta ajatellen.

Viime kaudella Royals oli nousijajoukkue ja se ei voittanut yhtään ottelua väärin, matkallaan runkosarjan neloseksi. Tuo sija varmistui viimeisessä runkosarjan ottelussa. Nyt runkosarjaa on jäljellä kaksi ottelua ja Royals on jo varmistanut Vaasalaisen jenkkifutiksen historian parhaan tuloksen eli runkosarjan kakkossijan, joten jotain on kauden aikana takuuvarmasti tehty oikein. Ensimmäistä kertaa lajin historiassa Vaasassa tullaankin näkemään jenkkifutiksen ylimmän sarjatason välieräottelu. Tuo ottelu pelataan elokuun viimeisenä viikonloppuna. Elokuun viimeinen viikonloppu on Vaasassa yhtä kuin huvilakauden päättäjäiset ja se on lähes juhannukseen verrattavissa oleva mökkijuhla. Runkosarjan voittaja päättää oman pelipäivänsä ja kakkoselle jää se toinen. Kaikkien toiveena on luonnollisesti, että Vaasassa pelattaisiin sunnuntaina 27.8. Huvilakaudenpäättäjäisten huipennuksena huippufutista, huippuolosuhteissa. Tätä ennen Royals kohtaa kuitenkin ensitorstaina 10.8. vieraissa Tampere Saintsin ja kotonaan la 19.8. Turku Trojansin.