Voitto Saintsista

Wasa Royalsin otti makean voiton Tampere Saintsista Kaarlen kentällä luvuin 27 – 15 (14 – 6). Näin ollen tamperelaiset eivät ennakkosuosikin asemasta huolimatta pystyneet rikkomaan Kaarlen kentän taikaa, vaan nyt neljättä kertaa Royalsin vieraana Kaarlen kentällä käynyt Saints joutui jälleen palamaan Tampereelle ilman sarjapisteitä. Royalsin hyökkäys tarjosi Saintsille ottelun alussa, pallon menetysten muodossa avaimet, jopa ratkaisevalle karkumatkalle, mutta Royalsin puolustus eli Darkside of the Kingdom piti Kuninkaalliset pelissä mukana ja käytännössä nosti joukkueensa, jopa johtoasemaan, mistä ei sitten enää luovuttu. Vieraskoreana Saints kuittasi ottelun aikana Royalsin avausneljänneksen pallon menetykset ja näin heidän momentuminsa liukui Royalsille. (Kuvat: Samppa Toivonen)

Ottelu oli siis pallonmenetyksien suhteen erittäin poikkeuksellinen, sillä rähmäyksiä ja syötönkatkoja ottelussa nähtiin yhteensä 10, joista Royalsin saldo oli 3 rähmäystä ja 3 syötönkatkoa. Tampereen saldo oli 4 rähmäystä, joista ensimmäisen LB #33 Stacey Thomas palautti 66 jaardia aina maalialueelle asti. Periaatteessa voidaan sanoa, että Royalsin neljä ensimmäistä hyökkäysvuoroa päättyi pallon menetyksiin, joista kaksi oli rähmäyksiä ja kaksi syötönkatkoja. Ottelu olisi käytännössä voinut ratketa jo näihin, mutta Royalsin hyvän puolustuspelaamisen ansiosta Saints sai kapitalisoitua tulostaululle ainoastaan kuusi pistettä ja ne Royals pääsi kuittaamaan, ottelun hahmon, LB #33 Stacey Thomaksen toimesta, Saintsin sorruttua omaan ensimmäiseen rähmäykseensä.

Kun Saints rähmäsi seuraavallakin hyökkäysvuorollaan ja Royalsin hyökkäys oli vihdoin saanut oman pelinsä kasaan, se pystyi hyödyntämään puolustuksen luomat asemat vieden pitkän hyökkäysvuoron päätteeksi kotijoukkueen 14-6 johtoon. Saintsin takaa-ajo ennen puoliaikaa päättyi ennen kuin se alkoikaan, sillä se rähmäsi Royalsin TD:n jälkeisen aloituspotkun takaisin Royalsille. Royalsilla oli näin mahdollisuus kasvattaa johtoaan vielä ennen puoliaikaa, mutta pelikellon näyttäessä nollaa, tilanne kuivui kasaan mihinkäs muuhun kuin, syötönkatkoon.

Toisen puoliajan alun rynnistyksen Darkside sai minimoitua potkumaaliin. Tämän Royalsin QB #13 Isaac Fisher kuittasi omalla 48 jaardin TD juoksulla ja kun seuraava Saints hyökkäys päättyi jälleen rähmäykseen, niin tilanne alkoi kotijoukkueen kannalta näyttää varsin hyvältä. Tilanne parani entisestään, kun Royalsin hyökkäys sai jälleen oikeassa paikassa pelinsä kulkemaan ja se pystyi hyödyntämään rähmäyksen jälkeisen tilanteen, ottelun parhaanana palkitun #33 Stacey Thomaksen napattua Fisherin heiton kiinni Saintsin maalialueella. Näin Royals pystyi siirtymään jo ratkaisevan tuntuiseen 27-9 johtoon. Nyt oli enää pelatava aika pois pelikellosta. Kamppailu kuitenkin tiukentui, kun Saints pääsi kaventamaan TD:llä ja Royals vastaavasti vuorostaan rähmäsi pallon takaisin tamperelaisille. Royalsin puolustus kuitenkin piti ja kun hyökkäys ei enää sortunut isoihin virheisiin, niin ottelu päättyi Vaasalaisjuhliin.

Tilastojen valossa ottelu ratkesi siihen, että Royals pystyi hyödyntämään lukuisten pallon menetysten jälkitilanteet Saintsia paremmin. Royals kuittasi neljästä pallon menetyksestä kolmesti ja Saints käytännössä viidestä vain kerran. Toisaalta myös Royalsin hyökkäyksen koordinoinnin riskipelit tuottivat hedelmää, kun kolmesti Royals yritti uusia neljänsillä yrityksillä ja kolmasti se siinä myös onnistui. Muilta osin tilastot olivat varsin yhteneväiset, kuten tiukassa kamppailussa yleensä onkin. Ottelun tilastot.

Royalsin runkosarja on nyt puolessa välissä ja edessä on International Bowl, Amsterdam Crusadersia vastaan tulevana lauantaina Kaarlen kentällä. Tämän jälkeen tulee pieni huili ennen runkosarjan toista puolikasta. Viidestä ottelustaan Royals on nyt voittanut kaksi, joten seuraaviin otteluihin jää parannettavaa. DC Arthur Tolliverin koordinoima puolustus on lukumääräisestä kapeudestaan huolimatta pelannut pääsääntöisesti hyvin, mutta hyökkäyksen puolella ailahtelevuutta on turhan paljon. Hieman lisää leveyttä Royalsin puolustukseen toi LB #7 Lamin Latikkan paluu rapakon takaa. Niin ikään kapealla rosterilla operoiva hyökkäys sai puolestaan kokoonpanoonsa FB #47 Benjamin Snåfsin. Hyökkäyksessä on paljon hyvääkin, mutta harmittavan usein siellä tapahtuu myös isoja virheitä. Näistä kun pääsisi eroon, niin viiden viimeisen runkosarjaottelun voittosaldo voidaan hyvinkin kääntää positiiviseksi.