Voitto Roostersista!!!

Wasa Royals voitti hallitsevan Suomen ja Pohjois-Euroopan mestarin luvuin 29-14 (13-6). Kotiyleisönsä edessä, kokonaisuutena selkeästi kauden parhaan ottelunsa, pelannut Royals oli koko ottelun ajan käskijän paikalla ja hallitseva mestari oli se vimmattu takaa-ajaja. Royalsin hyökkäys taisteli tasaisen varmasti, tehden yhden TD:n kolmella ensimmäisellä neljänneksellä. Loistavasti läpi ottelun pelannut puolustus kunnostautui ratkaisevien pisteiden teossa jälkimmäisellä puoliskolla, kun ensin #9 Efe Evwarayen pakottama Roostersin oma maali vei Kuninkaalliset yli yhden TD:n johtoon ja lopullisen niitin iski takamies Stacey Thomas, joka palautti syötönkatkoa 82 jaardia aina päätyyn asti. Näin Royals siirtyi ottelun lopulla käytännössä saavuttamattomaan 29-6 johtoon. Mahtavasta illasta Kaarlen kentällä nautti 1007 katsojaa.

Illan hahmoja olivat QB #11 Justin Sottilare sekä illan ehdoton Kuningas #9 Efe Evwaraye. Eilisen jälkeen Royals Press ei puhu enää mistään prinssistä vaan Kuninkaasta!!. Evwarayen illan suoritusta ei voi liiaksi ylistää, siksi jäätävää oli miehen pelaaminen ja sen kruununa illan kovin taklaussaldo joista 3,5 oli pelinrakentajan säkityksiä, joista yksi vastustajan maalialueella ja vielä Roostersia vastaan. Kokonaisuutenakin Royalsin puolustus oli loistava. Yhteensä 5 säkitystä, 1 safety, 1 pakotettu ja peitetty rähmäys, kaksi syötönkatkoa ja yksi TD. Siinä on sellaiset tilastot, että jos niillä ei auteta joukkuetta voittoon niin, hyökkäyksessä on vikaa.

Royalsin hyökkäys QB Sottilaren johdolla ei jäänytkään voittoisassa illassa statistin rooliin vaan teki sen mitä vaadittiin ja kokonaisuutena arvioidon kyseessä oli koko joukkueen voitto, ehdottomasti! Sottilare löysi kaikki aloittavat laitahyökkääjänsä ja nelikkoa Long, Kaas, Cutlan, Saloranta on todella vaikeaa puolustaa. Long oli tuttuun tapaan kentän kiinniottokunkku ja Cutlan jatkuvasti vaarallinen. #19 Jussi Kaas teki yhdellä kiinnitotolla yhden TD:n ja kun kyseessä ei ollut mikä tahansa kiinniotto, vaan näyttävä koppi tiukassa paikassa, niin ei voi kuin ihailla miehen nousua kotimaisten huippujen joukkoon, sillä tuo on juuri sellaista tekemistä mitä kaivataan.

Tällä kertaa Royals oli se joka eteni selkeästi vähemmän, mutta voitti silti suhteellisen selkeästi. Syytkin on samat, kun oma hyökkäys onnistuu ja puolustus pysäyttää vastustajan viimeistään maalin tuntumassa, ja lisäksi hankkii hyökkäykselle hyviä lähtöasemia ja tekee jopa pisteitä taululle, niin siinä on sellainen setti, että sillä on vaikea hävitä. Viimeistään nyt Wasa Royals ja kesän kuuma nimi Jussi Kaas ovat todistaneet kuuluvansa kotimaisen jenkkifutiksen kirkkaimpaan kärkeen. Seuraava askel kasvun polulla onkin sitten se ettei sitä enää tarvitse erikseen todistella. Se vaatii huipulla pysymistä ja se on tunnetusti kaikkein haastavinta. Loistavasta voitosta huolimatta, ei ole varaa antaa otteen herpaantua, vaikka hetki onkin aikaa puhaltaa ja jopa nautiskella ennen seuraavaa koitosta. Seuraavan kerran Royals on tulessa huiliviikon jälkeen la 22.7. , kun se lähtee ryöstöretkelle Hämeenlinnaan. Royalshan koki kirvelevän tappion Huskiesille kotonaan, joten kakkospaikan tavoittelua ajatellen kyseessä on jälleen kriittinen ottelu.