Vihreää voimaa uhmaamaan

cro_vs_Roy_2015_348pxVuosikymmeniä vihreä voima on Jouppilanvuoren juurelta hallinnut merestä kohonneita lakeuksia. Aikojen alussa Warriorit pystyivät heidät haastamaan, Viikingit eivät kyenneet heitä kukistamaan, mutta nyt rannikolta on noussut uusi voima, uusi Valtakunta. Tätä uutta Valtakuntaa hallitsevat Kuninkaalliset. Nämä Kuninkaan miehet ovat varustautuneet ja valmistautuneet ja he ovat valmiita uhmaamaan vihreää voimaa ja heidän johtajaansa QB Sottilarea. Kuninkaalliset ovat valmiita haastamaan Krokotiilit ja kamppailemaan lakeuksien herruuden symbolista eli Botnia Bowlin voitosta.

 

Saikko_heittää_croco_2015_262pxTulevassa ottelussa mitataan viimekädessä se vuosien työ mitä
Wasa Wa1ld Royals on tehnyt. Pystyykö Vaasalainen jenkkifutiksen miesten edustusjoukkue haastamaan seinäjokelaiset ensi kertaa vuosikymmeniin? Nyt siihen on ainakin edellytykset olemassa, siitäkin huolimatta, että Crocodiles lähtee otteluun ennakkosuosikkina, kuuluvathan he koko Vaahteraliigan ennakkosuosikkien joukkoon. Viime kevään harjoitusottelussa valmistautumisessaan edellä ollut Royals pystyi haastamaan Crocodilesia, mutta lopullinen voittokamppailu jäi näkemättä, Crocojen viedessä voiton luvuin 21-13 (14-0). Tuon kamppailun jälkeen etenkin Royalsin puolustus on ottanut isoja askeleita eteenpäin.

 

Täytyy kuitenkin muistaa, että viime keväänä Royalsin oli valmis, mutta Crocodiles ei. Nyt molemmat ovat valmiit, sillä molemmilla on allaan jo yksi sarjaottelu. Omassa ottelussaan Crocodiles voitti kotonaan, Royalsin lailla sarjanousijan eli Tampere Saintsin selkeästi 62-0 (41-0). Royals taas voitti omassa ottelussaan TAFT:n Vantaalla 0-17 (0-9). Kentällä nähtyjen tapahtumien ja tilastojen tarkastelun perusteella on helppo vetää johtopäätös, että Jouppilanvuoren Eevia Areenalla käydyn ottelun ratkaiseen Royalsin puolustus ja Crocojen hyökkäys. Mikäli Royals D(arkside of the Kingdom), pystyy pysäyttämään seinäjokisten heittosirkuksen ja tukkimaan sitä tukevan juoksupelin sekä petaamaan Royalsin hyökkäykselle hyviä lähtöasemia, niin yllätys on mahdollinen.

 

Seppo_croco_2015_218pxPäävalmentaja Seppo Evwaraye kommentoi tulevaa kamppailua seuraavasti, ”Odotukset ovat, että me parannetaan molemmin puolin palloa vielä runsaasti. Positiivista oli nähdä videopalaverin jälkeen, että tähän on potentiaalia. Sen potentiaalin täytyy kuitenkin realisoitua ja siitä on vastuussa niin me valmentajat kuin pelaajatkin. Uskon että avainasemassa tulee olemaan hermot, puolin jos toisin. Vaikka kyseessä on tärkeä paikalliskamppailu niin pyrimme pitämään asiat perspektiivissä. Kumpikaan joukkue ei voitolla voita sarjan mestaruutta, taikka häviöllä ole ulkona juuri mistään.

 

Varmasti Seinäjoki tulee peliin varmasti hyvin valmistautuneena. Odotan, että he pyrkivät pyörittämään nopeaa ja kontrolloitua lyhyttä heittopeliä, mihin lisäävät Marshalin juoksut. Vastustajan tärkeimpänä pelaajana näen tottakai pelinrakentaja Justin Sottilaren. Jos olen ymmärtänyt oikein, niin hänellä on iso vastuu hyökkäyksen pyörittämisestä ja on hän parantanut peliään viime vuodesta. Nyt hänellä on malttia heittää myös lyhyitä, varmempia heittoja.

 

Mielestäni on vaikea arvioida ratkaisukohtaa tällaisessa pelissä. Molemmat joukkueet odottavat ottelua innolla ja povataan siitä nyt ainakin ennakkoon tasaisempaa, kuin mitä Seinäjoki pelasi Tamperetta vastaan. Voi olla, että homma pysyy tiiviinä pitkään ja se vaatii toisen joukkueen hermojen pettämisen tai voi se aueta suhteellisen nopeastikin puolin jos toisin heti alusta.”

 

Jarno_Häivälä_2016_100pxVeteraani WR #84 Jarno Häivälän ura lähti uuteen nousuun Royalsin ohjelman myötä ja nyt alla on yksi ottelu Vaahteraliiga kentillä. Aikaisemmin tie liigakentille olisi onnistunut käytännössä vain juuri Crocodilesin kautta. Tulevaa kamppailua Kotka arvioi seuraavasti,”Nyt kun on saatu alkujännitys purettua ja Vaahteraliigassakin ensimmäinen peli alle, niin saa rauhallisin mielin lähteä haastamaan Crocoja. Liigassa ei helppoja pelejä tule ja tiedän, että Crocoilla on takakentällä todella kovia pelimiehiä, joten perjantaina nähdään varmasti kovia taisteluita palloista.

 

Iisakin (QB #8 Isaac Fisher) ja muiden rissujen kanssa ollaan saatu taas muutama treeni lisää ja korjattua ajoituksia. Omaan puolustukseen minulla on todella kova luotto enkä usko, että tästä matsista tulee mitään hyökkäyksen riemukulkua, ainakaan Crocoille. Kun me perjantaina saadaan ulosmitattua meidän hyökkäyksen todellinen taso, niin saadaan varmasti tarvittavat pisteet taululle, että voitto saadaan tuotua Vaasaan”.

 

Tuleva ottelu Seinäjoki Crocodilesin ja Wasa Wa1ld Royalsin välillä on kevään ehkä odotetuin kamppailu Vaahteraliigassa, ainakin se on herättänyt ennakkoon enemmän keskustelua kuin mikään muu alkukierrosten ottelu. Royal pressin kehoittaa pienenä nyanssina kääntämään katseet myös Crocojen puolustuksen linjan numeroon 92, Hannu Saarimaahan, sillä vihreästä väristään huolimatta miehen suonissa virtaa hiukan myös Viikingin verta. Kuka käskee lakeuksilla perjantain illan jälkeen, onko se (koulukiusaajaksikin omiensa toimesta ylpeydellä tituleerattu) Seinäjoen Justin Sottilare vai Kuninkaallisten puolustusvoimien kärkimies LB #4 Chris Young. Se selviää perjantaina 27.5. Eevia Areenalla ja Nelonen Prolla sekä Ruutu+ -palvelussa, klo 18.30 alkaen.