Uusia tuulia

Wasa Royals ja päävalmentaja Brett Morgan ovat päättäneet yhteistyön yhteisymmärryksessä. Morgan sai mahdollisuuden mitkä liittyvät NFL-leirityksiin ja siirtyy uusien haasteiden pariin. Hänen saappaisiinsa nousee puolustuksen koordinaattori Wesley Mota. Samalla pelinrakentaja taustan omaava Mota siirtyy puolustuksen koordinoinnista hyökkäyksen koordinointiin. Puolustuksen koordinoinnin ottaa taasen vastuulleen jenkkifutista seuraaville tuttu, vaasalaistunut Stacey Thomas, joka päätti pitkän kansainvälisen pelaajauransa viime kaudella Vaasassa.

DB #21 Rufa palaa Kaarlen kentälle

Myös pelaajarintamalla on tapahtunut muutoksia, kun henkilökohtaisista syistä yhdysvaltalaistukimies Marc Millan joutui palaamaan kotimaahansa. Hänen korvaajakseen löytyi nopealla aikataululla juuri päättyneen Ruotsin liigan MVP, takamies #12 Alpha Jallow, jonka kotimaa on myös Yhdysvallat. Ruotsin mestarina Kuninkaallisiin palaa myös DB #21 Rufail Khalifa. Millanin jättämää aukkoa tukimiesosastolle on tullut paikkaamaan myös espanjalainen LB #9 Javier Carrasco, jonka linjamiesveli #55 Carlos Carrasco on tehnyt alkukaudesta loistavaa jälkeä molemmilla puolilla Kuninkaallista linjaa. Näin ollen Millanin jättämää aukkoa paikkaa nyt lopulta kolme pelimiestä, joten siltä osin voitaneen jatkaa turvallisin mielin.

Royalsin GM Seppo Evwaraye kommentoi tilannetta seuraavasti, ”Morganin lähtö on harmillinen ja samalla ymmärrettävä. Hänellä on todella rautainen ja laaja lajitietämys, mille meillä olisi käyttöä, mutta samalla emme myöskään voi vastata suuren maailman resursseihin. Kun Stacey lupautui nopealla aikataululla ottamaan puolustuksen koordinoinnin hoitaakseen, niin se auttoi meidän tilannetta kummasti ja voimme positiivisin mielin toivottaa Morganille menestystä uusissa haasteissa.

Millanin lähtö oli pelillisesti todella iso menetys. Menetimme puolustuksen tähtipelaajan ja ykköstaklaajan sekä jaardeissa laskettuna kakkoslaitahyökkääjän. Kaikki ei tässä elämässä kuitenkaan ole omissa käsissä ja hänenkin lähtönsä syyt ovat täysin ymmärrettävissä. Onneksi Ruotsin sarjasta löytyi korvaaja käytännössä muutaman päivän varoitusajalla ja tilanne saatiin suhteellisen kivuttomasti paikattua, kun Alpha Jallown tarvitsi siirtyä vain Tukholmasta Vaasaan, myös Rufan toivotamme lämpimästi tervetulleeksi takaisin, samoin Javierilta odotamme hyvää panosta puolustuspeliimme.”

Royals on ensimmäisen kerran tulessa uuden päävalmentajan johdolla torstaina 25.7. kun Helsinki Wolverines saapuu Kaarlenkentälle, klo 18.30 alkavaan otteluun. Tuolloin siis jatkuu taistelu paikasta pudotuspeleihin. Molempien joukkueiden voitokas alkukausi on muuttunut orastavaksi tappioputkeksi ja toisen osalta putki katkeaa torstaina. Tule kannustamaan Royals voittoon ja matkalle pudotuspeleihin.