Uudistunut Royals kohtaa Steelersin Kaarlella

Wasa Royalsin (2-4) viimeisimmästä kotiottelusta on vierähtänyt jo reilu kuukausi. Tuolloin Tampere Saints kaatui Kaarlenkentällä luvuin 27 – 15 (14 – 6). Nyt tulevana lauantaina 14.7. klo 15.30 alkavassa ottelussa Kaarlenkentälle astelee Kuopion Steelers (4-)1. Sarjakakkosena majaileva sarjanousija matkaa Vaasaan ennakkosuosikkina, sillä joukkueiden edellinen kohtaaminen päätyi Kuopiossa kuopiolaisten 48 – 33 (21 – 12) voittoon.

LB #4 Steeven Tresfield

Ottelussa Royalsin tavoitteena on luonnollisesti paluu voittokantaan ja samalla hyppy takaisin pudotuspelijunan kyytiin. Kuopiossa Royalsin näkyvin pelaaja oli kaikki Kuninkaallisten TD:t viimeistellyt RB #34 Justin Williams. Steelersin nimi oli tuttuun tapaan Charles Wort. Näiden kahden harteilla lepää suurin osa joukkueiden hyökkäystehoista. Kuopiolaisten puolustukselle kaikki kaikessa on Donovan Hayden ja vastaavasti Kuninkaallisten puolustusjoukkojen eli Darksiden osalta suurin vastuu puolustuksen linjan takana levännyt LB #4 Steeven Tresfieldin ja #33 Stacey Thomaksen harteilla.

Tulevaan kamppailuun Darkside saa kuitenkin tuntuvan vahvistuksen, kun kolhujen vaivaamana vaisuksi jääneenjenkkitakamies #1 Kurtis Ovesenin kohdalla Kuningaskunta ei voinut enää jäädä odottelemaan Saints ottelussa tulleesta loukkaantumisesta toipumista. Niinpä hänen tilalleen joukkueeseen nousee tukimies Michael Taylor (Taylorin profiili). Taylor on korkeimmalla yliopistotasolla operoivan Florida Gatorsin kasvatti ja voitti 2017 Saksan liigan (GFL) taklauskuninkuuden Marburg Mercenariesin riveissä. Royalsiin mies siirtyy Hamburg Huskiesista ja vaikka Taylor liittyykin joukkueeseen varsin nopealla aikataululla, niin häneltä on varmasti lupa odottaa näkyvää roolia jo Steelersia vastaan.

 

Darkside uudistuu myös käskyttäjän, sillä isolla sydämmellä mukana ollut kokenut DC Arthur Tolliver joutuu palaamaan rapakon taakse henkilökohtaisista syistä johtuen. Royals toivottaa miehelle kaikkea hyvää.  Royalsin puolustuksen vetovastuu siirtyy kokeneiden Thomaksien eli #33 Stacey Thomaksen (DC) ja #99 Thomas Cekenin (DL) harteille. Mielenkiintoinen kysymys lauantain otteluun onkin se, siirtääkö Stacey Thomas itsensä takakentälle vai pysyykö hän tukimiehen tontilla lähempänä puolustuksen keskustaa eli boxia.

Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye kommentoi tulevaa kampailua seuraavasti, ”Meillä on tällä hetkellä erittäin huono maku suussa. Hävisimme ottelun, mitä ei olisi pitänyt hävitä. Uskoisin, että sen jälkeen emme lähde enää mihinkään otteluun takki auki. Katseet ovat vakaasti Kuopiossa ja heidän tekemisessä. He eivät ole missään muodossa yllättäjä, vaan hyvin valmennettu taitava ryhmä. Ensimmäisestä pelistä heitä vastaan olemme viisastuneet aika tavalla. Pyrkimys viikonlopun peliin on saada meidän paras suorituksemme kentälle pelin jokaisella osa-alueella. Teemme sen ja, jos ei satu mitään ihmeempiä asioita, niin uskon että voitamme. Meillä ei ole varaa tehdä päivästä haasteellista satuttamalla itseämme pallon menetyksillä tai merkkausvirheillä puolustuksessa.”

Lähtökohtaisesti lauantaina Kaarlenkentällä joukkueilla tullee olemaan edessään varsin helteinen kamppailu, sillä ennusteet lupaavat lauantaina iltapäivälle jopa 25 asteen lukemia. On siinä isoilla miehillä varusteiden ja kypärien alla varmasti lämmintä ja kylmä ei tule aurinkokatsomossakaan, vaikka kädessä olisi kuinka huurteista juotavaa. Ottelussa on tuttuun tapaan puuhaa myös perheen pienimmille, joten aurinkorasvaa pintaan ja lauantaina koko perheen voimin Kaarlelle.