Turussa taistellaan länsirannikon herruudesta

fisfer-vs-cro-2016-by-samppa_174pxJos viime perjantaina pelattiin Botnia Bowlin ensimmäinen osa, niin seuraava Royalsin kamppailu voitaneen nimetä West Coast Bowliksi, kun Wasa Wa1ld Royals (1-1) kohtaa tulevana lauantaina turkulaisen Anders Trojansin (2-1). Kauden alussa Trojans on rankattu jopa finaaliin asti, joten vastassa on pitkien perinteiden lisäksi kovassa   nykykunnossa oleva Vaahteraliigan kärkipään joukkue. Alkukaudesta Trojans on pessyt TAFT:n Vantaalta sekä Tampere Saintsin, mutta sarjan ehdoton ennakkosuosikki ja pääkaupungin ylpeys Roosters oli turkulaisille, ainakin toistaiseksi, liian kova pala purtavaksi. Royals pystyi myös voittamaan TAFT:n, mutta kärkipään Crocodiles oli etenkin Kuninkaallisten hyökkäykselle liian kova pähkinä rikottavaksi. ( Kuvat: Samppa Toivonen)

 

Royalsilla onkin edessään jälleen erittäin mielenkiintoinen kamppailu, sillä ensin oli sarja-avaus ja ensimmäinen liigapeli, sitten kohdattiin paikalliskamppailussa isoveljen viitan säilyttänyt Crocodiles ja nyt aletaan mittaamaan onko meistä vielä menestyväksi liigajoukkueeksi. Royal press ei tahdo luoda Kuninkaallisille ylimääräisiä paineita, mutta sanomattakin on selvää, että hyökkäyksen alkaa olla aika astua esiin. Puolustus on loukkaantumisista huolimatta iskussa ja kausikin on vasta alku kolmanneksellaan, mutta siitäkin huolimatta katseet kohdistuvat hyökkäyksen tehoihin. Royal press on luottavainen ja uskoo, että Royalsin hyökkäys pystyy etenemään ottelussa lähemmäs 300 jaardia, kun se edellisissä kamppailuissa on edennyt n. 170 jaardia. Tätä kautta taulullekin saataisiin riittävästi pisteitä, jotta ottelu voidaan voittaa.
Samaan uskoo varmasti myös Royalsin WR #88 Dmitri Doubitski , joka on innoissaan alkaneesta liigakaudesta ja uskoo Royalsin hyökkäyksen tulemiseen, ”On ollut mahtavaa pelata Vaahteraliigaa. Liigavauhti on ollut just sellaista kuin olin kuvitellut, fyysistä ja aggressiivista. Pitää olla terävänä koko ajan. Helppoja pdmitri-doubitski-2016_166pxelejä ei ole ja jokaisen pisteen eteen pitää taistella. Uskon, että hyökkäys on valmis tekemään enemmän pisteitä kuin aikaisemmin. Me ollaan katsottu filmiä ja pyritty korjaamaan virheet, lisätty muutama pelikuvio lisää sekä saatu treenejä enemmän alle. Nyt on hyökkäyksen vuoro loistaa, koska puolustus on pelannut todella hyvin heti alusta lähtien.”

 

Samoilla linjoilla on myös Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye ,Seppo_Evwaraye_2016_138px ”Odotukset pelistä ovat meidän hyökkäyksen osalta suuret. Meidän pitää löytää se kuka me olemme ja suhteellisen pian. Usein valmennuksella on tietty näkemys siitä mitä haluamme olla ja vastaavasti pelaajilla on käsitys siitä mitä olemme tai yritämme olla. Joukkueissa, niin hyvissä kuin huonoissa, joissa olen ollut mukana on identiteetin löytäminen vaatinut sen muutaman pelin. Tiedän että hyökkäyksessä on tällä hetkellä kovat näytönhalut. Pelaajat haluavat näyttää olevansa liigatasoisia. Puolustuksen odotan jatkavan kasvuaan. Siellä ei ole epäselvyyksiä siitä kuka tai mitä olemme. Potentiaalia on kuitenkin vielä paljon parempaankin ja siihen toki tähdätään. Meidän ns. keihään kärjet ovat jo tapetilla, mutta minua rehellisesti innostaa ne jätkät, jotka tuossa paketissa vielä kasvaa ja kehittyy.

 

Turulta odotan maltillista ja juoksuun pohjautuvaa hyökkäystä. Douglas on vaarallinen keskushyökkääjä ja Kim Wikström on koordinaattorina Suomen huippua. Uskon, että he ovat tutkineet meitä paljon. Näkisin että puolustuksessa he tulevat pelaamaan meidän juoksua pois aggressiivisesti. Juoksuväylien löytyminen tai tekeminen tulee vaatimaan meiltä hyviä suorituksia niin yksilö kuin ryhmätasolla. Näkisin, että Turun tärkein pelaaja on pelinrakentaja Miro Kadmiry. Jotta meillä on hyvä päivä, täytyy Mirolla ja Douglasilla olla huono päivä. Ottelun näkisin ratkeavan siihen kumpi joukkue löytää ja käyttää hyödyksi toisen heikkoudet nopeammin. Heillä on tähän suunnitelma, mutta niin on myös meillä. Uskon tiukkaan ja fyysisesti kovaan peliin, mikä myös tuntuu sitten ottelun jälkeen.”

 

td-vs-cro-2016-by-samppa_214pxRoyals peluutti Crocodileskamppailussa puolustuksen vahvistuksia myös hyökkäyksessä ja jälki oli lähtökohtiin nähden vakuuttavaa. Sama saattaa jatkua myös Trojansia vastaan. Vanha sanonta, ”hyökkäys on paras puolustus”, toimii osaltaan myös jenkkifutiksessa. Sillä, jos oma hyökkäys viihtyy kentällä, niin vastustajan hyökkäys joutuu värjöttelemään sivurajalla. Puolustuksen aloituskokoonpanoon tulee joka tapauksessa muutoksia, koska SS #33 Stacey Thomaksen kausi päättyi valitettavaan alaraajavammaan. Miehellä on kuitenkin kahden vuoden sopimus ja nykyarvion mukaan Thomas aikoo kuntouttaa itsensä pelikuntoon kaudelle 2017. Thomasin puuttuminen kokoonpanosta antaa muille mahdollisuuden nousta esiin ja vakuuttaa liigakentillä. Esim. lähes 190 senttinen safety #28 Timo Vainio osoitti jo kauden 2015 Crocodiles kohtaamisessa omaavansa rahkeet liigaan, ja nyt saattoi aueta paikka osoittaa se myös virallisissa otteluissa.

 

Nouseeko kuu eli pystyykö Royalsin hyökkäys vakuuttamaan. Pärjääkö Royals D ilman Thomasia? Pystyykö Royalsin keskushyökkääjät juoksemaan turkulaisten maalialueelle pallon kanssa? Kummat voittavat, antiikin Troijalaiset vai Keskiajan Kuninkaalliset? Se selviää lauantaina 4.6. Turun Yläkentällä, kun Wasa Wa1ld Royals kohtaa turkulaisen Anders Trojansin.

Royals poissa

  • #82 WR Jesse Aalto
  • #42 S Aleksi Siirtola
  • #33 Stacey Thomas (sivussa koko loppukauden)

Royals epävarmat

  • #1 S Nicholas Peterson
  • #99 NT Thomas Ceken