Tukimies Joshua Davis (USA) vahvistaa Royalsin puolusta

Vaahteraliigan alku on jo ovella, ja joukkueet yksi toisensa perään ovat julkaisseet kesän pelaajahankintojaan. Royals on tällä viikolla jo uutisoinut pelinraketajan vaihtumisen, ja nyt on aika julkistaa se puolustuksen toinen yhdysvaltalaisvahvistus. Aiemmin tällä kaudella Royals uutisoi LB #23 Marc ”Blue” Millanin sopimuksen, ja hänen rinnalle tukimiesosastoa vahvistamaan on saapunut LB #6 Joshua Davis. Arkansasista kotoisin oleva tukimies on pelannut urallaan II-divisioonatasolla yliopistojalkapalloa Henderson Staten yliopistossa. II-divisioona on Yhdysvaltojen kolmanneksi korkein yliopistosarjojen sarjataso, mutta tästä huolimatta lukuisia pelaajia on tältäkin tasolta päässyt aina NFL:ään asti. (kuvat: Samppa Toivonen)

LB #6 Joshua Davis

Joshua Davis on pelipaikalle hieman tavallista pienikokoisempi, mutta nopea ja vahva pelaaja. Nykytrendi amerikkalaisessa jalkapallossa on korvata voimaa ja kokoa nopeudella, ja etenkin tukimiesten kohdalla kyky pelata vauhdilla tilanteet sivurajalta sivurajalle ovat korkealle arvostettuja.
Siinä missä hyökkäys on muuttunut entistä enemmän heittopainotteiseksi, pois perinteisemmästä juoksuvoittoisesta voimapelistä, on vastaavasti puolustukset joutuneet mukautumaan tilanteeseen, ja tarve nopeudelle ja monipuolisuudelle on entistä korkeammalla.

Davis on yliopistossa pelannut ns. 3-4 –puolustusta (3 puolustuksen linjamiestä ja 4 tukimiestä, loput 4 puolustuksen takakentällä), mitä Royals pelasi ensimmäisellä Vaahteraliigakaudellaan. Kyseinen puolustus on nopeuteen perustuva ja monipuolisuudessa vaikea hyökkäykselle, mutta vaatii puolustuksen koordinaattorilta paljon liikkuvia palasia ja niiden toteuttamista. Nähtäväksi jää onko Royalsin ensi kesän puolustus kolmen linjamiehen ja neljän tukimiehen mallinen 3-4, vai perinteisempi 4-3, missä neljän linjamiehen takana päivystää kolme atleettista ja nopeaa tukimiestä, valmiina ampumaan tilanteisiin kentän joka osa-alueella.

Davis loisti tilastojen valossa oman joukkueensa puolustusta Henderson Statessa. Toisella ja kolmannella kaudella Henderson Statessa, Davis oli taklaustilaston ykkönen. Lisäksi toisella kaudellaan Davis oli ykkösnimi koulussaan pelinrakentajan säkityksissä, ja kolmannella kaudellaan ykkönen kaikissa taklauksissa aloituslinjan takana. Molemmilla kausilla hän oli myös joukkueensa kapteeni ja palkintokaappiin lyötiin molempien kausien päätteeksi konferenssin palkintoja, jos jonkinlaisia.

Royalsin GM Seppo Evwraye kommentoi viimeistä vahvistustaan seuraavasti, ”Joshua on pelannut paljon futista ikäänsä nähden. Hänessä täyttyi odotuksemme vahvasti. Hän on erinomainen pelaaja, ahkera työntekijä, johtaja ja tulee voittavasta ohjelmasta. Hänen pelityylinsä ja ulkonäkönsäkin muistuttaa paljon kauden 2014 vahvistusta Qua Huzzieta.

Uskon että hän on erinomainen lisä meidän hieman kokemattomampaan tukimieskaartiin. Tämä myös sulkee oven sille, että palloa kantaisi keskushyökkääjän paikalta amerikkalainen pelaaja. Teemme tietoisen valinnan antaa vastuuta omille keskushyökkääjille Tom Suosteelle, Nico Barrowlle sekä Santeri Norrenalle. Suoste on jo osoittanut olevansa kova pallonkantaja liigassa ja nuoret eivät parane penkkiä kuluttamalla, joten jokaiselle löytyy varmasti rooli hyökkäyksestä”

Davis ja Wasa Royals aloittaa kautensa tulevana perjantaina eli 24.5. klo 18.30 Kaarlenkentällä, kun vastaan asettuu aina vaarallinen Porvoon Butchers.