Trojans kaatui kauden avauksessa

Wasa Royals otti kauden avauskamppailussaan selkeän voiton turkulaisesta Relico Trojansista, luvuin 2 – 31 (2 – 21). Royals päätti omat hyökkäysvuoronsa hyvällä prosentilla pistesuorituksiin ja kun Trojansin hyökkäys ei onnistunut kertaakaan pisteiden teossa niin ottelun pisteet matkasivat Vaasaan. Turkulaiset saivat ainoat pisteensä Royalsin lentopotkun aloitussyötön viuhuessa kentän omasta päädystä ulos. Tästä oli tuloksena omamaali eli safety ja 2 pistettä vastustajalle.

Royalsin osalta pistetilin avasi heti ensimmäisellä hyökkäysvuorolla WR 88 Dmitri Doubitski, QB #12 Justin Sottilaren heitosta. Seuraavalla hyökkäysvuorolla toinen Vaasan ”omapoika” RB #40 Tom Suoste juoksi pallon maalialueelle, helpon näköisesti, mutta loistavan pelin luvun ja mahtavien blokkien ansiosta. Toisen neljänneksen lopulla päävalmentaja Booker ja Royals hyökkäys antoi näytteen kellon käyttötaidoistaan, kun QB #12 Justin Sottilare pääsi jaardin päästä loikkaamaan taululle luvut 2-20 ja samalla ensimmäinen puoliaika oli lisäpistepotkua vaille pelattu. Toisella puoliajalla vanha tutkapari QB #12 Justin Sottilare ja WR #8 Spencer Cutlan löysivät toisensa TD:n arvoisesti. Ottelun jo käytännössä ratkettua Cutlan kaunisteli vielä numeroita kolmen pisteen arvoisella kenttäpotkumaalilla. Kun Cutlan onnistui myös kaikissa neljässä lisäpistepotkussaan, niin ottelun päätösvihellyksen soidessa Turun Yläkentän tulostaululla loistivat hämärtyvässä illassa luvut 2-32.

Royalsin puolustuksen ehdoton hahmo oli loistavan ottelun pelannut LB #4 Chris Young, mies ehti jälleen kaikkialle ja oli kentän ehdoton taklauskunkku. Kokonaisuutenakin Dark Side eli Royalsin puolustus pelasi hyvän avausottelun ja mitä muuta se voisikaan olla, kun omapääty pysyi koskemattomana.

Otteluennakossaan Royals Press nosti esiin tukun ottelun kannalta ratkaisevia kysymyksiä. Ne menivät näin,

LB #4 Young (vas.) ja QB #12 Sottilare johtivat joukkonsa kauden voittoon kauden avausottelussa

  • Onko Trojans pystynyt viikossa kehittämään peliään ja löytämään siihen uusia ulottuvuuksia? Pelatun perusteella ei ollut , sillä vahvasti RB #1 Quezadan juoksuilla mentiin ja heittosaldo oli 2/15 ja 33 edettyä jaardia.
  • Pystyykö Royalsin puolustuksen boxi (tukimiehet ja puolustuksen linja) LB 4# Chris Youngin johdolla pysäyttämään Quezadan vahvat juoksut? Pelatun perusteella onnistuivat, sillä Quezada eteni 22 yrityksellä 1,7 jaardin keskiarvolla yhteensä 57 jaardia. Young sen sijaan oli kentän Kunkku ja saalisti 12 taklausta. Young valittiin myös Vaahteraliigan viikon puolustajaksi.
  • Onko Royalsin QB #12 Justin Sottilaren johtama Royalsin heittohyökkäys sillä tasolla, millä sen pitäisi olla? Pelatun perusteella oli, sillä heittäen edettiin 307 jaardia (ensimmäistä kertaa yli 300 Royalsin historiassa) ja viimeisteltiin 2 TD:tä. WR #13 RJ Long eteni 8 kiinniotolla 121 jaardia.
  • Ovatko Vaasalaiset keskushyökkääjät #34 Joakim Jakobsson ja ja #40 Tom Suoste pystyneet nostamaan tasoaan edelleen? Pelatun perusteella olivat. Tätä ei voi puhtaasti lukea tilastoista, sillä juoksujaardit tehdään mitä suuremmin osin yhteistyössä, mutta kentällä nähnyt ratkaisut osoittivat,, että kypsymistä ja kehittymistä on tapahtunut.

 

Seuraavan kerran Royals pelaa tulevana maanantaina eli 22.5. ja silloin on kyseessä kauden kotiavaus ja tuo ottelu pelataan Botniahallissa ja vastaan asettuu Crocodiles Seinäjoelta. Ottelutapahtuma kulkee nimellä Botnia Bowl 2K17 Indoor Special eli sää ei vaikuta mihinkään. Ottelu alkaa 18.30 ja ovet aukeaa 17.30. Alkutahdit kamppailulle tykittää Setä Tamu ja Kuningas Pähkinä, joten saavu ajoissa paikalle niin et missaa huikeasta spektaakkelista hetkeäkään.