Supersiistiä

pohjanmaan-siivous-logo_300pxPohjanmaan Siivous Oy on yrityssiivouksiinerikoistunut palveluyritys. He
ovat tuottaneet siistiä jälkeä Pohjanmaan seudulla jo lähes 30 vuotta. Pitkän kokemuksen lisäksi Pohjanmaan Siivous Oy tarjoa
a asiakkaidensa käyttöön tämän päivän osaamista, tekniikkaa ja luotettavat alan ammattilaiset.
( Kuvat: Samppa Toivonen)

 

Pohjanmaan Siivous Oy voinee tituleerata itseään myös kuninkaallisen tason yrityssiivouspalveluksi, sillä kuluvalla kaudella he vastaavat Royalsin vahvistuksilleen hankkimien asuntojen siivouksista. Näin ollen pelaajat ja valmennus voivat keskittyä omaan ydinosaamiseensa, kun taas Pohjanmaan Siivous Oy keskittyy omaansa vastaamalla asuintilojen puhtaudesta, hygieniasta ja sitä kautta myös viihtyisyydestä. Näin ollen Pohjanmaan Siivous Oy auttaa merkittävällä panoksellaan Royalsia olemaan kentällä niin hyvä kuin se vain voi olla. Saman he voivat tehdä myös sinun organisaatiollesi.

 

Alla PRB #24 Ville Järviöohjanmaan Siivous Oy:n nimikkopelaajan maajoukkuekeskushyökkääjä #24 Ville Järviö kertoo valmistautumisestaan alkaneeseen kauteen. ”Alkanut kausi on minulle kolmastoista jenkkifudisviheriöillä ja kymmenes Vaahteraliigakausi. Ohessa kerron hieman miten valmistautuminen kauteen on edennyt omalta sekä joukkueen osalta.

Viime kesän pelit loppuivat elokuun puolivälissä kirvelevään tappioon 1-divisioonan välierässä Tampere Saintsia vastaan. ”Kesäloma” alkoi viikon etuajassa. Edessä oli jälleen kerran pitkä talvikausi aikaa kehittää omaa fyysistä suorituskykyä ja hioa pelikuvioita joukkueen kanssa kuntoon. Välierätappion jälkeen pidin kaksi viikkoa totaalilepoa kaikesta fyysisestä harjoittelusta. Kroppa piti saada palautumaan ja myös ajatusta tulevan talven harjoittelusta piti kirkastaa.

 

Joukkueen yhteiset fysiikkaharjoitukset alkoivat tammikuussa, joten päätin käyttää syys-joulukuun kokonaan painonnostoharjoitteluun. Painonnoston kilpailtavat nostomuodot ovat olympialaisista tutut tempaus ja työntö, jotka ovat olennaisessa osassa myös jenkkifutarin voimaharjoittelussa. Liikkeet olivat minulle jo aikaisemman voimaharjoittelukokemuksen myötä tuttuja, mutta tekniikkapuolessa olikin huomattavasti hiomisen varaa. Otin yhteyttä Seinäjoen Sisun painonnostojaoston valmentajaan Saku Kaunismäkeen. Saku arvioi tekniikkani lähtötason ja loi sen pohjalta sopivan harjoitusohjelman. Harjoittelun pääpaino oli nostojen tekniikan hiomisessa, mutta ohessa myös voimatasoja pidettiin yllä mm. runsaan kyykkäämisen avulla. Voimaharjoituksia oli viikossa 3-4 kpl ja aerobisia/palauttavia harjoituksia 1-2kpl. Harjoittelu lähti kulkemaan siinä määrin hienosti, että innostuin lähtemään kokeilemaan voimiani muutamissa painonnostokisoissakin. Syksyn harjoitusjakso sai huipennuksensa tammikuun lopulla kilpailluissa Etelä-Pohjanmaan piirimestaruuskilpailuissa, jossa onnistuin pokkaamaan alle 85kg -sarjan mestaruuden yhteistuloksella 211kg!

 

jarvio-vs-cro-2016_341pxTammikuussa alkoi joukkueen yhteinen fysiikkaharjoittelu.Harjoitusjakso avattiin testeillä, joissa mitattiin juoksunopeutta, räjähtävää ponnistusvoimaa, jalkojen voimaa ja ylävartalon voimaa. Juoksunopeutta mitattiin 40 jaardin(36,6m) matkalla. Räjähtävää ponnistusvoimaa mitattiin kädet lanteilla tehtävällä kevennyshyppytestillä. Jalkojen voimaa mitattiin jalkakyykyllä, jossa tankoon lastattiin 1,25 kertaa testattavan paino ja suoritettiin maksimimäärä toistoja minuutissa(25 toistolla sai lopettaa). Ylävartalon voimaa mitattiin penkkipunnerruksella, jossa tankoon lastattiin 102,5kg ja toistoja tehtiin maksimimäärä. Testeistä alkoi 9 viikon intensiivinen treenijakso, jonka aikana tehtiin 16kpl nopeus-/ketteryysharjoituksia, 16 kpl alavartaloon keskittyviä voimaharjoituksia, 8 kpl taitopelipaikkojen lajiharjoituksia sekä 16 kpl omatoimisia ylävartaloon keskittyviä voimaharjoituksia. Harjoitusjakson viikko 5 oli pyhitetty levolla. Harjoitusjakso päätettiin samanlaisiin testeihin, joilla se alkoikin ja näin pystyttiin näkemään harjoitusjaksolla saavutettu huima kehitys!

 

Huhtikuu oli pyhitetty pelipaikkakohtaisten lajitaitojen kehittämiselle. Täydet varusteet päällä tehtävät lajiharjoitukset pyörähtivät käyntiin, mutta varsinaisia taktisia kuvioita ei vielä ajettu sisään. Huhtikuun aikana järjestettiin myös 2kpl viikonlopun kestäviä minileirityksiä, joille saatiin myös valmennusapua maajoukkueesta. Maajoukkueen päävalmentaja Tuomas Heikkinen auttoi puolustuksen linjan valmennuksessa ja puolustuksen takakentän pelaajien valmennuksessa auttoi Stacey Thomas, joka päätyi kirjoittamaan myös pelaajasopimuksen Royalsin kanssa. Lajiharjoituksia tälle jaksolle kertyi yhteensä 14 kpl ja ohjelmoituja omatoimisia voimaharjoituksia 15 kpl.

 

Toukokuun kaksi ensimmäistä viikkoa olivat melkoista rytinää ja pauketta reeneissä! Alkoi ns. Training Camp –vaihe. Kaikki ulkomaalaisvahvistukset(9kpl) oli saatu perille Vaasaan ja harjoituksien vauhti sekä fyysisyys nousi aivan uudelle tasolle. Näiden kahden viikon aikana oli ajettava pelikirjat sisään, kun vihdoinkin oli koko joukkue kasassa. Kahden viikon aikana tehtiin 12kpl kovaa lajiharjoitusta, jonka jälkeen ollaan päästy normaaliin kauden aikaiseen harjoitusrytmiin. Kauden aikana harjoittelemme joukkueena pääsääntöisesti kolme kertaa viikossa, jonka lisäksi tulee 1-2kpl fysiikkaa ylläpitäviä voimaharjoituksia. Tähän päälle peli lähes joka viikonloppu niin on kesän kalenteri mukavasti täynnä, niin ei tarvitse vaivata päätään millä vapaan ajan täyttäisi.

 

Kokonaisuudessaan talven harjoittelukausi on ollut minulle kaksijakoinen. Syksyllä pääsin harjoittelemaan uusia taitoja ja kehitystä tuli mukavasti. Keväällä kuormituksen noustessa erilaiset lihasvaivat hieman taas nostivat päätään ja vaikeuttivat osaltaan kauteen valmistautumista. Toukokuun alussa kävin magneettikuvauttamassa vasemman polveni ja sieltä ilmenikin odotetunlaisia, mutta ikäviä uutisia: nivelen rustopinta on pahasti vaurioitunut ja aiheuttaa kroonista tulehdusta polveen. Sitä hoidetaan nyt kauden aikana tarpeen vaatiessa kortisonipistoksilla, mutta pidemmän päälle jenkkifudiksen pelaaminen ei ole polven terveyden kannalta järkevää. Tällä hetkellä näyttääkin vahvasti siltä, että alkanut kausi on osaltani viimeinen. Mutta mikäpä olisi makeampi tapa päättää ura kuin juhlia Suomen mestaruutta, ja tuoda Vaahteramalja Vaasaan! Siinä on sopivasti henkilökohtaista tavoitetta tälle kaudelle!