Monien joukkuelajien fyysiset vaatimukset pohjautuvat paljolti tyyppi IIA nopeisiin lihassoluihin eli suoritusten aikana käytämme valtaosin ATP-CP ja glykolyyttisiä energiajärjestelmiä. Tästä syystä on tärkeätä myös harjoitella näitä järjestelmiä hyödyntäen.

Run2Win juoksu- ja ketteryyskoulu on West Coast Vikings Ry:n järjestämä yhteinen harjoitusalusta. Osallistuaksesi koulun harjoitteisiin sinun ei tarvitse olla seuran jäsen.

 

10 viikon juoksu- ja ketteryyskoulu, sisältää 20 harjoituskertaa sekä testipäivät, joissa mitataan urheilijan fyysisiä ominaisuuksia. Testit suoritetaan kerran ennen koulun alkua (Pre-Test) ja kerran koulun jälkeen(Post-Test). Testit koostuvat 30 metrin pyrähdyksestä(Nopeus), 20 metrin sukkulajuoksusta(Ketteryys), L-Cone drillistä(Ketteryys)

Harjoituspäivät ovat maanantai ja torstai. Maanantaisin tehdään nopeusharjoitteita ja torstaisin ketteryysharjoitteita. Jokainen harjoituspäivä kestää tunnin. Juoksu- ja ketteryyskoulun tarkoitus ei ole tehdä pelaajista pikajuoksijoita vaan parantaa heidän ominaisuuksiaan ja kuntoa, heidän omia lajiharjoitteita ja omaa lajia varten.

KOULU PYRKII KEHITTÄMÄÄN

  • nopeutta(juoksu, kesto, kiihdytys),
  • hidastuskykyä,
  • oikeaa laskeutumistekniikkaa,
  • ketteryyttä,
  • reaktio- ja
  • suunnanvaihtokykyä ja
  • räjähtävyyttä.

 

Näitä osa-alueita harjoittamalla tähtäämme sekä kentällä näkyvän fyysisen panoksen parantumiseen ja useille palloilulajeille ominaisten vammojen ennalta ehkäisyyn (polvi-, nilkka- ja pehmeäkudosvammat esim. eturistisiderepeämät, nilkan nyrjähdykset, takareiden ja pohkeiden revähdykset).

 

Pääsyy Run2wiN-koulun perustamiselle on monien hienojen lajien tilanne marginaalilajeina. Lajejamme rajoittavat pienet resurssit johtaen puutteisiin ohjauksessa, ohjaajissa, harjoitusvälineissä treenivuoroissa, etc. Run2wiN koulu tarjoaa mahdollisuuden ”ulkoistaa” osan seuran fysiikkaharjoitteista.

Pienellä yleisellä avoimuudella eri lajien pelaajat saavat mainion tilaisuuden treenata yhdessä. Pelaajien värvääminen ns. ”omaan lajiin” missään muodossa koulun yhteydessä on kielletty ja on koulun periaatteita vastaan.

 

Juoksu- ja Ketteryyskoulu tarjoaa edullisen mahdollisuuden omien lajiharjoitteiden lisäksi valmistautua tuleviin kausiin koordinoitujen treenien ja hyvän valmennuksen alaisena. Koulu ei hyödynnä seurojen omia halli/salivuoroja ja on avoin niille seurojen jäsenille, jotka haluavat käyttää lisäharjoittelumahdollisuutta.

Koulun kokonaiskustannukset per osallistuja on 100€ (eli noin 5€ per treenipäivä testipäivät mukaan lukien). Koulun treenit ovat aina ohjattuja, joten seurat eivät itse joudu valmistamaan/keksimään materiaalia harjoitteita varten. Treenit viedään suunnitellusti läpi osallistujien määrästä riippumatta.