Vaahteramalja: Roosters vs Royals

Koti

Vieras

Tulos


37 - 9 (21 - 9)
VÄLIERÄ: Royals vs Huskies la 26.8 klo 14.30

Koti

Vieras

La 19.08. klo 15.30 Vaasa / Kaarlen kenttä

Kaudella 2016 mahtavat Troijalaiset kaatuivat Kaarlen kentällä. Tänä vuonna ottelulla on varmasti runkosarjan ja pudotuspeliasetelmien kannalta suuri merkitys, joten taistelu voitosta tulee olemaan todella rajua.


Koti

Vieras

To 10.08. klo 18.30 Tampere / Pyynikki

Kauden 2018 katkerimpiin muistoihin mahtuu se kuinka tamperelaisten riemuhuudot kantautuivat Pyynikin kentältä aina Särkänniemeen asti, Saintsin kaataessa Kuninkaalliset takamatkalta.. Tällä kertaa pomppa napitetaan visusti kiinni ja ylös asti, eikä nappeja höllätä ennen kuin tuomari viheltää pelin päättyneeksi.


Koti

Vieras

03.08. klo 18.30 Seinäjoki / OmaSp Stadion

Pohojalaanen paremmuuren tarave ajoo seinäjookisetkin ihteänsä parempahan paikkahan. Eli Seinäjoella haettiin suurimman ja kauneimman kotikentän titteli siirtymällä Joupiskalta uutuuttaan kiiltelevälle OmaSp Stadionille. Olivat olosuhteet sitten mitkä tahansa, niin menestyksen kannalta joukkueille on tärkeintä kentällä jaettavat kaksi sarjapistettä. Mikä olisikaan sen mukavampaa kuin napata ne pisteet huippuolosuhteissa ja rakkaimmasta rakkaimmalta viholliselta, vaikka sillä 12+1 tuloksella.


Koti

Vieras

27.07. klo 18.30 Vaasa / Kaarlen kenttä

Teurastajat saapuvat kaupunkiin. Royalsin General Managerilla Seppo Evwarayella on paljon hyviä muistoja pelivuosiltaan Porvoosta, mutta tuskin kukaan heidänkään perheestään silti kultamustia kannustaa, vaan Kuninkaallisten voitto on se mitä haetaan.


Koti

Vieras

Tulos


58-31
22.07. klo 15.30 Hämeenlinna / Kauriala

Vaasasta löytyy varmasti Suomen paras kotiyleisö ja sen mukana Suomen parhaat jenkkifutisottelutapahtumat. Hämeenlinnalainen Kaurialan kenttä valittiin kuitenkin kaudella 2015 Suomen parhaaksi jenkkifutisareenaksi ja nyt Kuninkaallisten tavoitteena on valloittaa tuo pyhättö.


Koti

Vieras

Tulos


24-27
06.07. klo 18.30 Vaasa / Kaarlen kenttä

Hallitseva Suomen mestari saapuu Vaasaan. Tämä joukkue on se minkä Royals haluaa ehdottomasti voittaa.


Koti

Vieras

Tulos


29-14
29.06. klo 18.30 Vaasa / Kaarlen kenttä

Tampere Saintsista on muodostunut Kuninkaallisille yksi rakkaimmista vihollisista ja tuo suhde muotoutui jo divarissa. Kaudella 2016 keskinäiset voitot menivät tasan 1-1. Kauden viimeissä runkosarjaottelussa Royals kaatoi Saintsin ja varmasti välieräpaikan. Monen Vaasalaisen mielissä on päällimmäisenä kuitenkin katkera välierätappio I-divisoonassa kaudella 2015. Eikä viime kauden Saints tappiostakaan kovin suloisia muistoja jäänyt, joten jälleen on luvassa ottelu, mistä ei puutu latausta.


Koti

Vieras

Tulos


49-14
17.06. klo 15.30 (Paikka avoin)

Porvoon urheilupyhättö on remontin alla joten yksi suurimmista kysymyksistä tällä hetkellä ja tähän otteluun liittyen on se missä se pelataan. Kaudella 2016 Royals kaatoi 2000-luvun alun kestomestarin kahdesti ja Porvoon vastaus oli se, että sitten kun joukkue on pelannut 20 vuotta korkeimmalla sarjatasolla, niin voidaan puhua menestyksestä. Tuohon on paha sanoa vastaan, mutta Kuninkaallisten tavoitteena on saada keskinäisistä kamppailuista tälläkin kaudella ne jaossa olevat 4 pistettä.


Koti

Vieras

Tulos


14-19
La 10.06. klo 15.30 Vaasa / Kaarlen kenttä

Royals ja Huskies ovat molemmat kauden 2013 II-divisioona joukkueita ja taistelleet tiensä kotimaiselle huipulle eli Vaahteraliigaan. Royals on ollut askeleissaan aavistuksen edellä ja nyt sillä on takanaan jo yksi liigakausi, kun taas hämeenlinnalaiset ovat nousijajoukkue. On kuitenkin syytä muistaa, että keskinäisessä taistossa Huskiesilla on viimeisin kiinnitys valtikkaan.


Koti

Vieras

Ma 29.05. klo 18.30 Helsinki / Velodromi

Kuninkaamiehet kohtaavat Kukonpojat eli 2010 luvun suvereenit mestarit joille ei millään meinaa löytyä voittajaa. Pystyykö Royals kaatamaan viisi viimeisintä mestaruutta voittaneen Roostersin?


Koti

Vieras

Tulos


34 - 6
Ma 22.5. klo 18.30 Botniahalli

Kaudella 2016 Seinäjoen Crocodiles säilytti isonveljen aseman ja vei kaikki kolme paikalliskamppailua eli Botnia Bowlia nimiinsä. Tässä ottelussa on Kuninkaallisilla mahdollisuus siirtää Kirnu sinne minne se kuuluu eli Vaasaan


Koti

Vieras

Tulos


40 - 8
Ma 15.5. klo 18.30, Turku / Yläkenttä

Ennakko

Kauden avausottelussaan Royals kohtaa suurista joukkueista juuri sen, minkä se pystyi kotonaan viime kaudella kaatamaan. Tavoitteena on tehdä jälleen se sama, mutta tällä kertaa vieraissa.

 

Wasa Royals kohtaa Vaahteraliigan kauden 2017 avausottelussaan, tulevana maanantaina 15.05. kello 18.30 Turun Yläkentällä alkavassa kamppailussa, Turku Trojansin. Trojans hävisi viime viikonloppuna oman kauden avausottelunsa hallitsevalle mestarille, Helsinki Roostersille, luvuin 3-39. Samaan aikaan Royals viimeisteli ottelukuntoaan harjoituskamppailussa, niin ikään Vaahteraliigaa varten valmistautuvaa Tampere Saintsia vastaan.

 

Trojans perusteli hieman nihkeää kauden aloitusta lyhyellä valmistautumisajalla, sillä vahvistukset saatiin kaupunkiin vain viikkoa ennen sarja-avausta. Vastaavasti Roostersilla oli allaan jo kaksi kovaa Pohjois-Euroopanliigan (NEFL) ottelua Lisäksi laitahyökkääjän tontille Trojansin vahvistukseksi hankittu Ario Winston loukkaantui harjoituksissa eikä pystynyt pelaamaan. Samainen Winston oli tulossa Royalsiin kaudelle 2016, mutta tuolloin mies loukkaantui jo ennen maahan saapumistaan eikä pystynyt liittymään joukkueeseen lainkaan. Nyt Karri Kuuttilan luotsaamalla Trojansilla on ollut viikon verran lisää aikaa kehittää omaa peliään. Royalsia vastaan valmistautumiseen luo oman haasteensa se, ettei joukkueella ole pelivideota Royalsin uudistuneesta pelitavasta.

 

Royalsin osalta avausottelun ei voi kaatua valmistautumisen puutteeseen, sillä joukkue on harjoitellut yhdessä jo puolitoista kuukautta uuden päävalmentajan John Bookerin johdolla. Lisäksi sillä on ollut koko viikko aikaa keskittyä kohtaamaan juuri Trojans ja se on pystynyt rakentamaan pelisuunnitelmansa Trojansin avausottelun pohjalta. Trojansin selkeä ase hyökkäyksessä oli jenkkibäkki #1 Josh Quezadan vahva juoksupeli. Vastaavasti puolustuksen näkyvin pelaaja oli viime kaudella Seinäjoki Crocodilesissa pelannut jenkki June Robinson, joka oli erityisen vahva luomaan sitä kuuluisa painetta pelinrakentajalle. Kotimaisista pelimiehistä vahvoja otteita esitti puolustuksen takakentän pelaaja #21 Ville-Valtteri Suojanen.

 

RB #34 Joakim Jakobsson (kuva: Samppa Toivonen)

Royalsin keskushyökkääjä #34 Joakim Jakobsson puhkuu intoa ja itsevarmuutta kauden avausottelun alla, ”Kyllä tulee olemaan hauskaa laittaa varusteet päällä ja antaa 110% kentällä. Off-season on ollut pitkä, joten tämä on nyt varma merkki siitä, että takatalvi on ohi ja nyt alkaa kesää. No more snow. Meidän uusi QB, Justin on erinomainen. Hän ymmärtää pelin hyvin ja lukee vastustajan puolustus helposti. Hyökkäyksessä meillä löytyy terävät työkalut millä leikata puolustukset auki ja meidän puolustus tulee kyllä olemaan painajainen muille. Meidän uusi head coach on antanut meille sen mitä tarvitsemme ja nyt se on meidän tehtävä saada sen toimimaan kentällä joukkueena. Paljon uusia juttuja on ajettu sisään ja tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, miten peli toimii ja miltä se näyttää, kun on aito vastustaja vastassa, vaikkakin treeneissä meillä on kovin Defence Suomessa. Nähdään Turussa”

 

Ottelun kannalta ratkaisevia kysymyksiä on, onko Trojans pystynyt viikossa kehittämään peliään ja löytämään siihen uusia ulottuvuuksia, pystyykö Royalsin puolustuksen boxi (tukimiehet ja puolustuksen linja) LB 4# Chris Youngin johdolla pysäyttämään Quezadan vahvat juoksut, onko Royalsin QB #12 Justin Sottilaren johtama Royalsin heittohyökkäys sillä tasolla, millä sen pitäisi olla, ovatko Vaasalaiset keskushyökkäjät #34 Joakim Jakobsson ja ja #40 Tom Suoste pystyneet nostamaan tasoaan edelleen? Avoimia kysymyksiä on paljon ja siihen saadaan vastaus ensi maanantaina. Mielenkiitoisena nyanssina voidaan mainita, että molempien joukkueiden päävalmentajat ovat kolkutelleet hyökkäyksen linjamiehinä NFL:n portteja. Booker San Franciscossa (49ers) ja Kuuttila St. Louisissa (Rams). Ottelu näkyy suorana Ruutu plussalla.

 

 


Koti

Vieras

Tulos


2 - 31