Wasa Royals on amerikkalaisen jalkapallon Vaahteraliigajoukkue, joka voitti II-divisoonan eli Rautamaljan 2013, I-divisioonan mestaruuden eli Spagettimaljan kaudella 2014 ja tuli kolmanneksi kaudella 2015. Vaahteraliigaan Royals nousi kaudelle 2016 ja pääsi heti tulokaskaudellaan välieriin. Kauden 2017 tavoitteena on, ei enempää eikä vähempää kuin Suomen mestaruus eli Vaahteramaljan voitto. Tuo voitto sinetöisi viiden kauden mittaisen, tarunhohtoisen matkan II-divisoonasta Suomen mestariksi.

Kaudella 2017 joukkueen uusi päävalmentaja on yhdysvaltalainen John Booker ja neljä viimeisintä kautta päävalmentajana toiminut vaasalainen Seppo Evwaraye jatkaa joukkueen General Managerina. Vaikka pari kevät kierroksen otteluaan Royals pelaakin yhdessä Pohjoismaiden suurimmassa sisäurheiluhallissa eli Botniahallissa, niin joukkueen kotikentäksi voidaan kutsua Kaarlen kenttää. Näin ollen Kuninkaalliset saavat pelata kotonaan nimensä veroisella stadionilla.

Wasa Royals on West Coast Vikings ry:n amerikkalaisen jalkapallon edustusjoukkue ja sen tarkoituksena on ammattimaisen valmistautumisen ja toiminnan kautta saavuttaa urheilullista menestystä sekä tuottaa hienoissa puitteissa, viihdyttäviä kokoperheen ottelutapahtumia, missä laadukkaat oheisaktiviteetit täydentävät vauhdikkaan joukkuehuippu-urheilun seuraamisen tuomaa elämystä.

Vaahteraliiga 2017

Vaahteraliigassa pelaa kaudella 2017 seitsemän joukkuetta:

  • Helsinki Roosters,
  • Seinäjoki Crocodiles
  • Turku Trojans, 
  • Wasa Royals,
  • Tampere Saints,
  • Porvoo Butchers sekä
  • sarjanousija Hämeenlinna Huskies.

Toukokuussa alkavassa runkosarjassa joukkueet kohtaavat toisensa kahdesti, ja elokuun lopussa runkosarjan neljä parasta jatkaa välieriin. Loppuottelu eli Vaahteramalja XXXVIII pelataan Sonera Stadiumilla lauantaina 9.9.2017. Jokainen Vaahteraliigaottelu on kaudella 2017 katsottavissa netti-tv-palvelussa sekä Nelonen Pron tv-kanavilla.