Saints kaatui selkeästi

Wasa Royals voitti eilisessä Vaahteraliigan kotiottelussaan Tampere Saintsin luvuin 49 – 14 (35 – 7). Tällä kertaa rakas kilpakumppani ei päässyt yllättämään vaan ennakkosuosikkina otteluun lähtenyt Royals hallitsi ottelua Saintsin ensimmäistä hyökkäysvuoroa lukuun ottamatta. Royalsin hyökkäys rullasi kokonaisuudessaan hienosti ja ensimmäisen kerran se pysäytettiin vasta ottelun viimeisellä neljänneksellä. WR #7 Aappo Saloranta aloitti Kuninkaallisissa loistavasti, 54 jaardia kolmella kiinniotolla, joista kahdella ensimmäisellä ottelun kaksi ensimmäistä TD:tä. Ottelua seurasi paikan päällä reilut 700 silmäparia. (Kuvat: Samppa Toivonen)

#8 Cutlan potki haarukkaan 7/7 lisäpistettä

Royalsin linjat pelasivat kauttaaltaan hyvän ottelun ja tunnustuksena siitä kotijoukkueen parhaimpiin kuuluvina palkittiin OL #79 Riku Alakoskela sekä DL #92 Rodon Zeqiri. RB #40 Tom Suoste sai eteensä tutun blokkaavaan keskushyökkääjänsä #34 Joakim Jakobssonin ja tulosta alkoi jälleen syntyä tuttuun tapaan. 14 kannolla 158 jaardia ja 2 TD:tä, joista molemmat pitkien juoksujen ja hyvien valintojen jälkeen. Vaikka Suoste kantoi päävastuun juoksupelissä, niin vastuuta jaettiin silti laajasti, yhteensä 6 eri pelaaja keräsi itselleen juoksujaardeja. QB #12 Sottilaren heittopeli oli uomissaan ja kiinniottaja nelikko Long, Kaas, Saloranta, Cutlan oli varmalla pelipäällä. Ei yhtään syötönkatkoa, monta näyttävää koppia pahoissakin tilanteissa. Huomion arvoista on, että Long sai operoida tällä kertaa vain yhteen suuntaan ja mies olikin jäätävän hyvä, lähes mahdoton puolustettava, sillä niin hienosti mies poimii pallon kerta toisensa jälkeen, riippumatta siitä kuinka hyvissä asemissa puolustaja on. Yhteensä tämän viisikon heittopelitehot olivat yhteensä 271 jaardia ja 4 TD:tä. Hyökkäys vaikutti kokonaisuudessa rauhallisen suoritusvarmalta ja se tietää hyvää loppukautta ajatellen. Royalsin hyökkäys eteni yhteensä lähes 500 jaardia, Saintsin reilua 200 jaardia vastaan, joista juosten Saints eteni vain 40 jaardia.

RB #40 Tom Suoste oli näkyvässä roolissa kentällä ja katsomossa.

Puolustuksen puolella LB #4 Chris Young oli taas kentän Kunkku 9,5 taklauksellaan, joista useampi linjan takana. Lisäksi The Beast juoksi yhden TD:n. Samoin tuttu nimi CB #21 Robin Khalifa oli jälleen elementissään hyydyttäen heittoyritykset omalle puolelleen kerta toisensa jälkeen. 5 Pass Break Uppia (lyödään pallo maahan, isketään/taklataan irti käsistä kiinniottohetkellä jne. laillisesti estetään/torjutaan heitetyn pallon kiinniotto) Rufalle, ottelussa missä niitä nähtiin yhteensä 7, vahvistaa sen mitä moneen kertaan on nähty ja kuultu eli Rufa on huippu. Erityisnostona Royals Press ottaa esille DL #96 Lauri Hannulan hyvät otteet (ilmeisesti taikatukka on saavuttanut maagisen pituuden) sekä LB #10 (#42 tässä ottelussa) Christoffer Norrgådin loppupelin loisto otteet. Norrgård sai enemmän vastuuta ottelun lopulla, mutta poimi nopeasti Royalsin kolmanneksi kovimman taklaussaldon. Kokonaisuutena puolustus pelasi jälleen hyvin. Ensimmäisellä hyökkäysvuorolla Saints sai Royalsin puolustuksen taipumaan jo lähes siltaan edeten omalta 6 jaardin viivaltaan Royalsin maalialueen tuntumaan ja tilanteeseen 1. yritys ja 5 jaardia maaliin, mutta Royalsin puolustus kesti. Kun hyökkäys vastaavasti vei omalla vuorollaan pallon omalta 3 jaardin viivalta toiseen päätyyn asti alkoi pelin juoni olla selvillä. Saints pääsi kaventamaan ansaitun onnenkantamoisen päätteeksi vasta toisen neljänneksen lopulla ja kun puoliajalle lähdettiin 35-7 tilanteessa oli toinen puoliaika enää kosmetiikkaa.

Vaikka voitto oli vakuuttava, niin ei sen perusteella ole vielä varaa paukutella henkseleitä, sillä seuraavassa pelissä eli torstaina 6.7. Kaarlenkentälle astelee suuri ja mahtava Helsinki Roosters. Roosters ei ole vielä tällä kaudella löytänyt itseään parempaa koko Pohjois-Euroopasta, joten vastus on kovin mahdollinen. Ensimmäisessä kohtaamisessa Helsingissä Royalsin hyökkäys oli vajaamiehinen, mutta nyt se on täydessä iskussa, joten selittelyille ei jää tilaa vaan nyt se nähdään, onko Royalsista Roostersin kaatajaksi? Tämä edellyttää nousujohteisuuden ja löytyneen peli-ilon ja rentouden jatkumista. Henkilökohtainen ja joukkueena pelaamisen taito on olemassa, nyt on mahdollisuus näyttää se kaikille. Tule torstaina kannustamaan Royals voittoon, hallitsevasta Suomen ja Pohjois-Euroopan mestarista.