Ryöstöretki tuotti tulosta

Wasa Royals (3-5) voitti Tampere Saintsin (2-5) erittäin tärkeässä ottelussa ja nousi runkosarjan kuudennelta sijalta kolmanneksi tarraten sijoitukseen, millä välierässä välttää runkosarjan voiton varmistaneen Helsinki Roostersin ja Velodromin. Royalsin 13 – 27 (13 – 14) voitto Saintsista tuli kovan taistelun jälkeen ja viime kädessä ottelu kääntyi Royalsille toisella puoliajalla QB #13 Isaac Fisherin kylmäpäisillä TD-juoksuilla ja CB #21 Rufail Khalifan hyydyttäessä kahdesti syötönkatkoillaan hyvin edenneen Saints hyökkäyksen (eikä kolmaskaan ollut kaukana).

DB #21 Rufail Khalifa

Jos joukkueiden edellisessä kohtaamisessa palloa menettivät molemmat joukkueet oikein urakalla, niin tähän kamppailuun Royals oli tehnyt kotiläksynsä Saintsia selkeästi paremmin, sillä on helppoa todeta, että Tampereen neljä pallonmenetystä (2 syötönkatkoa ja 2 rähmäystä), Royalsin nollaa vastaa käänsivät kamppailun Royalsille. Paljon Royals teki kentällä töitä RB #34 Justin Williamsin urakoidessa pallokainalossa. Royals pelasi yhteensä 44 juoksupeliä, joilla se eteni 4,6 jaardin keskiarvolla 204 jaardia. Juoksun jaardi keskiarvo kuvaa parhaiten sitä työnmäärää mikä voiton eteen tehtiin, sillä se on juuri ja juuri sellainen, että se riittää pitämään hyökkäyksen elossa ja tuottaa kolmella yrityksellä uudet. Mitään ei siis saatu ilmaiseksi. Tai ehkä loppuminuuttien kahden jaardin TD-juoksu, missä Royals pääsi yllättämään Saintspuolustuksen ne kuuluisat housut nilkoissa

Jos juoksulla edettiin jokaisesta jaardista taistellen, niin varsin säästeliäästi käytetty heittopeli oli todella vastaavasti ja varmasti siitä johtuen erittäin tehokasta. 8 heittoa, joista 7 koppia, joilla 19 jaardin keskiarvolla 133 jaardia ja yksi TD. Puolustuksessa tuore Kuninkaallinen, jenkkitukimies #22 Michael Taylor, aloitti ottelun näyttävästi pohjustaen Royalsin avaus TD:n, Saintsin ja koko ottelun avausyrityksellä, kun hän riisti pallon Saintsin keskushyökkääjältä. Mielenkiintoisesti ottelu käytännössä alkoi ja päättyi Saintsin rähmäykseen, sillä 37 sekuntia ennen ottelun loppua, Saintsin QB Kyle Nolan rähmäsi pitkän juoksunsa jälkeen pallon Royalsille, joka näin pääsi kuluttamaan pelikellon loppuun.

Ennen ottelua päävalmentaja Seppo Evwaraye peräänkuulutti OOPS-virheiden ja pallonmenetysten eliminointia ja tällä kertaa hän sai mitä tilasi. ”Ehdottoman tärkeä voitto meille sekä sarjan kannalta, että henkisesti. Ottelu oli hyvän valmistautumisen ja keskittymisen summa. Erityisen ylpeä olin siitä, että meillä ei juurikaan missään vaiheessa ote hellittänyt ja pidimme pään kylmänä. Toteutimme ottelusuunnitelmaa lähes orjallisesti molemmin puolin palloa. Tarkoitus oli kuluttaa kello ja vastustaja loppuun. Siitä kielii paljolti meidän pelivalinnat hyökkäyksessä. Tähän päälle vielä se, että emme menettäneet palloa kertaakaan ja vastustaja menetti sen neljään eri otteeseen. Todella hyvillä fiiliksillä lähdetään tauolle. Tämän viikko vanhemmat pelaajat huilailee, kun taas nuoremmat saavat varaslähdön Off-seasoniin loppuviikosta. Vaikka otamme hieman happea pelillisesti, niin edessä on tärkeä vaihe palautella kroppaa ja mieltä sekä vetää kunnon valmistava vaihe kauden loppurutistusta varten.”

Sitten hieman spekulointia Royals vinkkelistä ennen kolmea viimeistä ottelukierrosta. Jos lähdetään oletuksesta, että kahden kärki on loppukauden voittamaton, niin kahdesta viimeisestä pudotuspelipaikasta taistelevilla neljällä joukkueella on kolme kamppailua missä nelikon joukkueet ovat vastakkain. Nämä ottelut ovat BUT-SAI, CRO-SAI ja ROY-BUT. Mikäli Royals voittaa Butchersin niin se karkaa muilta, koska silloin vain Saints voi nousta edes tasapisteisiin ja keskinäisten otteluiden perusteella Royals voittaa tasapisteissä Saintsin. Näin ollen Royals luonnollisesti toivoo Saintsille menestystä nelikon jäljellä olevissa keskinäisissä kamppailuissa.

Koska tasapisteissä verrataan ensin keskinäisiä otteluita ja sen jälkeen voittojen vahvuuksia (eli voitettujen joukkueiden voittoprosenttia) eikä ollenkaan tehtyjä pisteitä, niin panos viidessä viimeisessä kärkijoukkueiden ja nelikon välisissä otteluissa panosta riittää. Eli jos poistetaan kärkikaksikon voittamattomuus pakka ja mahdollisuudet aukeavat uudella tavalla. Sillä yllättämällä kärkikaksikon heille merkityksettömissä jäljellä olevissa otteluissa, saa yllättäjä paitsi kaksi arvokasta ”ylimääräistä” sarjapistettä, niin bonuksena tavallaan kolmannen pisteen eli edun keskinäisiin vertailuihin, jos ja kun jossain määrin tasapisteisiin, keskenään ristiin pelanneen, nelikon sisällä päädytään.

Panosta siis riittää kaikkiin jäljellä oleviin kahdeksaan Vaahteraliigan runkosarjaotteluun. Näistä kahdessa esiintyy Royals, ensin Porvoossa, missä voitolla Butchersista Royals on kolmospaikkaa ajatellen vahvoilla ja tappiolla heikoilla. Koko runkosarjan viimeisessä ottelussa sunnuntaina 2.9. Royals saa yllätysmahdollisuutensa Kaarlenkentällä, kun se kohtaa Roostersin.