Runkosarjan päätöskamppailu

Wasa Royals kohtaa runkosarjan viimeisessä ottelussaan lauantaina 19.8 klo 15.30 Relico Trojansin Turusta. Royalsin osalta runkosarja myös alkoi turkulaisia vastaan ja tuolloin Royals vei voiton luvuin 2-31. Royals on jo varmistanut runkosarja kakkosijan ja kotiedun 26.8. pelattavaan välierään Hämeenlinna Huskiesia vastaan, joten suoraa panosta Royalsilla ei ottelussa enää ole. Turku sen sijaan taistelee putoamispeikkoa vastaan. Kolme viimeistä joukkuetta ovat tasapisteissä ja jokaisella on ottelu välieriin selvinnyttä joukkuetta vastaan. Yllätysvoittajalla on siis mahdollisuus varmistaa sarjapaikka ilman arvontaa.

Voitolla Royals kuitenkin auttaisi Seinäjoki Crocodilesin asemaa tuossa häntäpään kolmikossa 17-50%. Tämä mikäli yllätyksiin ei päädytä eli koko kolmikko häviää ottelunsa ja putoaja arvotaan. Jos Trojans voittaa ja muut häviää, niin sitten Tampere ja Seinäjoki ovat arvonnassa jne. Kahdella yllätysvoitolla putoaja löytyy ilman arvontaa. Kovasta Pohjanmaan sisäisestä kilpailusta huolimatta tai juuri siitä johtuen Vaasan intresseissä on toki Seinäjoen säilyminen Vaahteraliiga-kartalla. Tuovathan paikalliskamppailut ja keskinäinen kilpailu ehdottomasti väriä ja säpinää siinä määrin, että sen puuttuminen olisi varsin ikävää ensi kautta silmällä pitäen.

Tätä taustaa vasten kuninkaalliset eivät tule lähtemään tulevaan kamppailuun puolivaloilla, vaan pelkästään voitto mielessä. Vaakakupin toisella puolella painaa toki avainpelaajien pysyminen pelikunnossa välieriin sekä vähemmälle peliajalla jääneiden pelaajien mahdollisuus antaa näyttöjä jatkoa ajatellen. Onkin mielenkiintoista nähdä, millä kokoonpanolla Royals otteluun lähtee. suhteellisen tiukalla rosterilla operoivalla Royalsilla ei ole kaivaa reservistä kokonaan erilaisen näköistä joukkuetta, mutta jotain muutoksia nähtiin jo edellisessä ottelussa Tampereella. Siellä saatiin myös muistutus siitä, että ikävät loukkaantumiset voivat yllättää kenet vain ja koska vain, kun mm. #4 Chris Young sai tällin jalkaansa ja jätti kentän. Onneksi tuosta selvittiin säikähdyksellä. Oletettavaa kuitenkin ettei Young operoi Turkua vastaan ainakaan koko kamppailua ja näin paukkuja säästetään seuraavalle lauantaille.

Mielenkiintoista onkin nähdä kuka saa mahdollisuuden näyttää osaamistaan ja ainakin Royals Press seuraa erityisen suurella mielenkiinnolla sitä, kuka tai ketkä mahdollisuuden saaneista vastaavat huutoon. Vaikka ottelussa ei siis ole Royalsilla enää suoraa panosta niin luvassa on silti viihdyttävä kamppailu ja seurattavaa riittää. Nähdään siis lauantaina Kaarlella!