Runkosarja päättyi tappioon

Wasa Royals hävisi runkosarjan viimeisen ottelun turkulaiselle Relico Trojansille 7-14 (7-7). Sateisesta säästä huolimatta Royals yritti edetä ottelussa pääasiassa heittäen, mutta 48 heittoyrityksestä onnistui vain 23. Juosten Royals yritti vain 22 kertaa. Royalsin haasteena oli se ettei se saanut aikaan riittävästi onnistumisia samaan hyökkäysvuoroon ja näin kerta toisensa jälkeen se joutui luopumaan pallosta lentopotkulla yritysten loppuessa kesken. Vastaavasti puolustus ei ilman LB 34 Chris Youngia löytänyt eväitä Trojansin RB Josh Quesadan pysäyttämisesksi. Quesada juoksi huimat 229 jaardia 33 kannolla. (Kuvat: Jukka Salo ja Samppa Toivonen)

Huonosti Royalsin puolustus ei kokonaisuudessaan kuitenkaan pelannut, sillä se antoi vastustajalle vain yhden TD:n, toisen synnyttyä Trojansin LB June Robinsonin peitettyä maalialueella QB Sottilaren rähmäämän pallon. Puolustus pystyikin pysäyttämään Trojansin viimeistään kalkkiviivoilla ja kahdesta Trojansin potkumaaliyrityksestäkin huolimatta tulostaulu pysyi heidän osaltaan puhtaana Quesadan yhtä TD:tä ja J-P Malkan potkaisemaa lisäpistettä lukuunottamatta. Youngin ollessa ilman varusteita sivurajalla, niin DB #33 Stacey Thomas astui suuriin saappaisin ja pelasi huikean ottelun saalistaen 10.5 taklausta, joista 1,5 aloituslinjan takana osoittaen, että Youngille löytyy takaa tukea ja apuja. Tämä tietää hyvää tulevaa välierää ajatellen.

Vaikka puolustus piti vastustajan vain yhdessä TD:ssä, niin Royalsin hyökkäys joutui kuitenkin lähtemään usein liikkeelle syvältä omalta alueeltaan eikä se yhtä 90 jaardin draivia lukuunottamatta saanut pidettyä palloa liikkeellä riittävän pitkään, jotta maaleja olisi yhtä enempää nähty. Viimeisellä neljänneksellä Royals pääsi yrittämään tasoitusta tilanteesta 3 jaardia maaliin ja toinen yritys, mutta Trojans puolustus kesti seuraavat kolme heittoyritystä ja kun Queasada vuorollaan kantoi palloa 49 jaardia vieden pelivälineen Royalsin kenttäpuoliskolle, alkoi ottelu olla selvä. Royals pääsi vielä kerran Trojansin 30 jaardin viivalle, mutta seuraavat neljä heittopeliä epäonnistuivat ja näin Trojans varmisti voitollaan oikeuden hakea Vahteraliigapaikka myös kaudelle 2018. Royalsin pelit jatkuvat puolestaan historiallisessa välierässä Kaarlenkentällä jo tulevana lauantaina eli 26.9.

Trojansin voitto Royalsista ja Tampere Saintsin voitto Porvoon Butchersista tarkoittaa sitä, että Seinäjoki Crocodiles jäi yksin sarjataulukon viimeiseksi ja näin se putoaa rankingissa 1. divisioonan voittajan taakse sijalle 8. Vain rankingin sijoilta 1-7 voi hakea Vaahteraliigalisenssiä, joten jos yksikään joukkue näiltä sijoilta ei jätä hakematta tai jää ilman lisenssiä, niin perinteinen Vaahteraliiga menestyjä Crocodiles jää kaudelle 2018 ilman liigapaikkaa. Royalsin katseet on kuitenkin siirretty jo tulevaan lauantaihin, kun Kaarlenkentälle astelee Stan Bedwellin johtama Hämeenlinna Huskies. Pelin henki on selvä. Voittaja etenee Vaahteraliigan finaaliin pelaamaan Suomen mestaruudesta.