Royalsin pelinrakentaja vaihtuu

Wasa Royalsin pelinrakentaja Joey Bradley on purkanut pelaajasopimuksensa joukkueen kanssa henkilökohtaisista syistä, menneellä viikolla. Sopimuksen purku tuli yllätyksenä pelaajistolle, sillä mikään Bradleyn suorittamisessa ei osoittanut merkkejä siitä, että mies on sopimusta purkamassa. Royals on osaltaan hoitanut sovitut velvoitteensa, mutta käytännössä pelihalutonta pelinrakentajaa on täysin turhaa yrittää pakottaa pelaamaan. Tilanne on luonnollisesti erittäin ikävä, sillä valmistautuminen on sujunut harjoituksissa erittäin hyvin ja nyt uudella pelinrakentajalla on vain pari päivää valmistautua joukkueen kanssa, ennen perjantaina 24.5. Kaarlenkentällä tapahtuvaa Royalsin Vaahteraliigakauden avausottelua.

Tilanne on ikävä myös muutenkin kuin vain urheillullisesti, sillä organisaation rajalliset resurssit on jouduttu suuntaamaan tämän akuutin tilanteen ratkaisemiseen, vaikka kauden kynnyksellä tekemistä riittäisi monellakin muulla saralla viime hetken valmisteluissa, eikä tiedottaminen ole niistä ainoa, vaikkakin luonnollisesti näkyvin. Sopimus uuden pelinrakentajan kanssa on kuitenkin jo solmittu viikonlopun aikana ja se julkaistaan, kun mies on varmuudella lentokoneessa matkalla kohti Vaasaa. Lähtökohtana on se, että uusi yhdysvaltalaispelinrakentaja johtaa kentällä Kuninkaallisten hyökkäystä, kun Kaarlenkentälle astelee viime kauden välieräjoukkue Butchers Porvoosta.

Royalsin GM Seppo Evwaraye kommentoi tilannetta seuraavasti, ”Olemme purkaneet sopimuksen yhdysvaltalaispelirakentajan Joseph Bradleyn kanssa. Tiedostamme, että ajoitus tämän asian suhteen on lievästi sanottuna haastava, mutta teimme tämän päätöksen joukkueen sekä pelaajan etua ajatellen. Pitkien keskustelujen jälkeen tulimme siihen tulokseen, että emme voi jatkaa kauteen hänen kanssaan. Olemme erittäin kiitollisia siitä mitä Joey toi joukkueeseemme kuukauden ajan ja toivotamme vain parasta hänen mennessä eteenpäin. Pelaajana meillä ei ole hänestä yhtään mitään pahaa sanottavaa. Tiedotamme uudesta pelinrakentajasta nopealla aikataululla ja tarkoitus on, että uusi kaveri on pukeissa jo perjantain pelissä.”