Royalsin hyökkäyksen valmennusryhmä kaudelle 2019

Brett Morganin kiinnitys Wasa Royalsin päävalmentajaksi oli erittäin merkittävä palanen, kun ajatellaan Kuninkaallisten valmistautumista kohti kesää 2019. Morgan saapuu ensimmäisen kerran Vaasaan tammikuussa tutustumaan joukkueeseen ja kouluttamaan valmennusryhmäänsä. Varsinaisesti hän ottaa operatiivisen johdon haltuunsa huhtikuussa preseason vaiheen alkaessa. Off-season vaiheen joukkue vetää paikallisen valmennusryhmän komennossa ja tuo ryhmä on laajempi, kokeneempi ja sitoutuneempi, kuin kertaakaan aikaisemmin Royalsin historiassa. Joukossa on tuttuja nimiä, mutta nyt kukaan heistä ei toimi enää pelaajavalmentajana vaan keskittyy puhtaasti valmentamiseen. Tämä lisää valmennusresursseja ja sitä kautta tasoa merkittävästi etenkin, kun tähän lisätään Morganin edellytykset kouluttaa myös valmennusryhmää. Valmennuksen lisäksi hyökkäyksen avainpelaaja eli pelinrakentaja on myös valittu ja hänen nimensä tullaan julkaisemaan kuluvan viikon aikana. Näin ollen hyökkäyksen isot palaset alkavat olla kasassa ja valmistautuminen tulevaan kauteen on hyvällä mallilla, vaikka vuoden vaihteeseenkin on vielä reilusti aikaa. 

f


Päävalmentaja (HC)
Hyökkäyksen koordinaattori (OC)
Pelinrakentajien pelipaikkavalmentaja (QB Coach)

Brett Morgan

Wasa Royalsin tuore päävalmentaja on 34-vuotias Brett Morgan Yhdysvalloista. Morgan on erittäin kokenut valmentaja ja toiminut useiden NFL-seurojen organisaatiossa erilaisissa tehtävissä, mitkä liittyvät pääasiassa pelaajien scouttaamiseen ja vapaiden agenttien leirittämiseen. Tällä hetkellä hän on päätoimessaan NCAA:n I-divisoonan FCS -tason Eastern Kentucky Universityn hyökkäyksen laadunvarmistajana ja pelinrakentajien valmentajana. Morgan on kymmenvuotisen ammattivalmentajauransa aikana toiminut HC:n ja GM:n tehtävissä myös Euroopassa ja Brasiliassa. Kanadassa hän toiminut CFL-joukkue Calgary Stampedersin hyökkäyksen apuvalmentajana toimien pääasiassa pelinrakentajien ja laitahyökkääjien valmennuksessa sekä scoutin tehtävissä. Morgan löytyykin myös istanbulilaisen Koç Ramsin menestyksen taustalta, sillä hän johdatti vuonna 2016 Ramsin seuran historian ensimmäiseen maansa mestaruuteen täydellisellä 10-0 voittosaldolla. Samalla kaudella Champions Leaguessa Rams päihitti mm. hallitsevan Ruotsin mestarin Carlstad Crusadersin.


Laitahyökkääjien pelipaikkavalmentaja (WR Coach)

Juuso Saikko

Saikko on aloittanut lajin parissa jo juniorisarjoissa ja lähes jokainen pelipaikka on hänelle pelaajana tuttu. Royals-ohjelman alkaessa Saikko siirtyi pelinrakentajaksi, eikä ole hävinnyt Royalsissa yhtään pelinrakentajana aloittamaansa ottelua. Saikko on ollut äärimmäisen tärkeä palanen Royalsin hyökkäyksen rakentamisessa jokaisena vuonna off-season vaiheessa, joten pelaajauran päätyttyä, hyökkäyksen apuvalmentajan ja laitahyökkääjien pelipaikkavalmennus on tähän kuvaan varsin toimiva ja looginen jatkumo, sillä hän on mies, joka tuntee Royalsin hyökkäyskoneiston kuin omat taskunsa eikä opettajan ammatistakaan ole ainakaan haittaa valmennustehtävissä.

f


Keskushyökkääjien pelipaikkavalmentaja (RB Coach)

Anssi Viiru

Kokenut pelinrakentaja, hyökkäyspään velho ja Royalsin tunnetuin Ruutu-kasvo, Anssi Viiru pystyy varmasti pääsemään samalle sivulle hengenheimolaisensa eli HC Morganin kanssa. Viiru on ollut myös mukana Royalsin jokaisessa valmennusryhmässä ja toiminut siinä eri tehtävissä aina hyökkäyksen koordinaattorista pelipaikkavalmentajaan. Viiru on tilanteen niin vaatiessa kopannut myös alkuperäistä suunnitelmaa isomman roolin. Kun hän saa nyt keskittyä puhtaasti keskushyökkääjien valmennukseen, niin Royalsin tavaramerkki eli aggressiivinen juoksuhyökkäys saa takuuvarmasti jatkoa.

f
f
f


Hyökkäyksen linjan valmentaja (OL Coach)

Seppo Evwaraye

Seppo Evwaraye jatkaa Kingsguardin komentajana ja vastaa samalla Royalsin operatiivisesta johtamisesta uuden päävalmentajan saapumiseen asti. Seppo tunnetaan monen position miehenä (Scouttaus-GM-HC-OL Coach) ja on selvää, että vuorokauden tunnit eivät tuohon kaikkeen täysipainoisesti riitä. Scouttaus- ja päävalmentajan tehtävien siirtyminen Morganille antaa Sepolle lisää aikaa hyökkäyksen linjan kehittämiseen.  Royalsin hyökkäyksen linja tuleekin sukupolvenvaihdoksen myötä kokemaan tulevalle kaudelle suuria muutoksia, mutta onneksi nuorista on kasvamassa uusia vastuunkantajia. Töitä kuitenkin riittää. Tällä kertaa hän ei ole enää asian kanssa yksin, vaan rakentaa tätä koko hyökkäyksen kannalta elintärkeää yksikköä yhdessä Vesa Mäkelän kanssa.


Hyökkäyksen linjan apuvalmentaja (OL Assistant Coach)

Vesa Mäkelä

Mäkelä on ollut kaikki kuusi Royals-kautta joukkueen hyökkäyksen linjan kantava voima aloittavana sentterinä ja hän onkin otteluissa koskenut palloon useammin kuin kukaan muu Kuninkaallinen ja ottaa vähintään seuraavat kuusi vuotta ennen kuin joku tulee hänen ennätyksensä rikkomaan, todennäköisesti siihen tulee menemään huomattavasti kauemmin. Mäkelän pelillistä osaamisesta kertoo myös Vaahteraliigan All Stars -valinta kaudelta 2016. Yhteisen taustan ansiosta Mäkelä onkin varmasti loistava tutkapari Seppo Evwarayen rinnalle hyökkäyksen linjan valmentamisessa.

f

f