Royalsin DC vaihtui

Wasa Royalsin puolustuksen koordinaattori on vaihtunut Coach Arthurista, Coach Artiin. Sopimus Arthur Andersonin kanssa purettiin Adersonin aloitteesta ennen kuin mies ehti saapua maahan. Uusi DC löytyi kuitenkin nopeasti, kiitos päävalmentaja Dan Grassin hyvien kontaktien. Uusi päävalmentaja on erittäin kokenut ja äärimmäisen intohimoisesti lajiin suhtautuva Arthur Tolliver. Yli 10-vuotisella ammattilaispelaajaurallaan hän on pelannut tukimiehenä mm. NFL:ssä ja CFL:ssä. Valmentajana hän on erittäin energinen ja hän tekee kaiken erittäin suurella sydämellä.

Royal pressin näkemyksen mukaan Tolliver on juuri sellainen moottori, jota Royals puolustus tarvitsee. Jos jokin asenne kuvaa Coach Artin filosofiaan parhaiten niin se on asia minkä iskostamisen Kuninkaalliseen puolustukseen hän aloitti välittömästi ja mikä muutamassa viikossa onkin jo juurtunut jokaiseen puolustajaan varsin hyvin ja tuo asia on, ”If it is to be, it´s up to me”. Royalsin arvoihin soveltuen Coach Art on myös kovan työn kannattaja ja koko matkan U17 nuorista aina edustusjoukkueen kokeneimpaan pelaajaan lähtökohtana on, että ”Nobody is going to outwork us”.

Ennen NFL, CFL (Kanadan liiga) ja USFL -ammattilaisuutta Coach Art pelasi erittäin kovia kausia Nicholls State Universityn riveissä ja on saanut nimensä oppilaitoksen urheilijoiden Hall of Fameen. Pelaajauran jälkeen Coach Art on toiminut erittäin monipuolisesti lajin parissa. Hän toiminut mm. pelipaikkavalmentajana tukimiehille, puolustuksen- ja hyökkäyksen linjalle, keskushyökkääjille sekä erikoijoukkueissa. Valmennustehtävien lisäksi hän toiminut pelaajien värvääjänä, sekä fysiikkaohjaajana. Värvääjänä hänen tehtävänä on luoda verkostoja ja kontakteja lukio- ja collegevalmentajien, hallinnon edustajien sekä ammattiurheilijoiden keskellä, jotta nuorille voidaan tarjota parhaat mahdollisuudet urheiluun ja opiskeluun. Hän myös haluttu puhuja valmennusklinikoille ympäri Pohjois-Amerikkaa. Mainittavan arvoista on myös, se useat hänen valmennettavistaan ovat päätyneet ammattilaiskentille, niin NFL:ään, CFL:ään kuin Yhdysvaltojen Arena liigaankin. Tältä pohjalta Royals-organisaation nuorille on luvassa parasta mahdollista valmennusta, kaiken muun hyvän lisäksi.

Royals pressin suoriin kysymyksiin Coach Art vastasi seuuravasti.

Miten päädyit Royalsin puolustuksen koordinaattoriksi?

Avoimesta paikasta minulle ilmoitti päävalmentaja Dan Grass ja hän antoi nimeni GM Seppo Evwarayelle ja nopeasti sen jälkeen minut haastateltiin ja palkattiin.

Minkälaisesta puolustuksesta pidät?

Sitä on vielä vaikea sanoa ennen kuin arvioinut pelaajiemme tason ja määrän. Tavoitteeni on opettaan ja tarjota puolustus-skeema, minkä pelaajat voivat sisäistää ja jota he voivat pelata siten, että he uskovat ja luottavat tekemiseensä ja heidän on sitä mukava pelata.

Mikä on ikimuistoisin ottelusi pelaajana ja valmentajana?

Pelaajana ikimuistoisin otteluni oli tulokaskaudellani New Orleans Saintsin riveissä Miami Dolphinsia vastaan. Keräsin 5 taklausta ja yhden säkityksen. Valmentajana, Erie Community College vastaan Montgomery Community College. Erie CC oli puoliajalla 35-0 tappiolla, mutta nousi 40-35 voittoon, nollaten vastustajansa toisella puoliajalla.

Miltä Royals näyttää tässä vaiheessa ja mitkä ovat odotuksesi tulevan kesän suhteen?

Meillä on hyvä ryhmä pelaajia ja he tekevät erittäin kovaa töitä. Toivon ja rukoilen, että loukkaantumisilta vältytään ja että me jatkuvasti opimme, miten kamppailla puolustuksessa yksikkönä. Odotukseni tulevalle kesälle ja kaudelle on, että kasvamme puolustuksessa yksikkönä ja keskitymme yhteen otteluun kerrallaan. Ja jos teemme yksinkertaiset asiat hyvin, uskon, että olemme matkalla mestaruuteen.