Royals vs Saints Kaarlella to 29.6.

Torstaina 29.6. Kaarlen kentälle Royalsin (3-2) vieraaksi saapuu Tampere Saints (1-4). Saints on Royalsille erittäin tuttu ja rakas vihollinen, sillä yhteinen historia juontaa jo divisioonatasolle ja nousu Vaahteraliigaankin tapahtui ikään kuin käsi kädessä eli samana vuonna. Saints on myös joukkue, minkä Royals on kohdannut (vieläkin suhteellisen lyhyen) historiansa aikana kaikkein useimmin eli yhteensä kuusi kertaa. Voitot ovat tasan 3-3. Kun mukaan lasketaan vielä useat harjoitusottelut eri kausien alla niin monet pelaajatkin varmasti alkavat jo tuntemaan toistensa metkut.

Ottelu on molemmille joukkueille erittäin tärkeä niin tuloksen kuin tekemisen tasonkin osalta. Saints haluaa varmasti ottaa eroa viimeiseen sijaan eli putoajan paikkaan eikä pudotuspelihaaveitakaan ole varmasti Tampereella vielä haudattu. Pudostuspelien osalta Royals on paremmissa asemissa, mutta asemien säilyttäminen vaatii voittoja ja kotiedun tavoittelu ei kestä tappioita. Tekemisen tason osalta molemmat joukkueet haluavat varmasti nähdä käyrän nousevan ja mikä siihen onkaan parempi hetki kuin juhannustauolta paluun jälkeinen kamppailu.

Kärjistetysti sanoen Saintsilla on alkukaudesta yskinyt puolustus ja Royalsilla hyökkäys. Saintsin puolustus on kuitenkin parantanut otteitaan ottelu ottelulta ja ennen juhannustaukoa se uusien vahvistusten myötä pystyi ottamaan kauden avausvoittonsa. Royalsin hyökkäys on niin ikään saanut uutta verta koneistoonsa, kun kotimainen huippulaituri Aappo Saloranta tekee Royalsin paidassa paluun Vaahteraliigakentille. Myös viimeiset kaksi ottelua sivussa ollut vaasalainen maajoukkue RB Joakim Jakobsson on jälleen pelaavassa kokoonpanossa. Näin ollen Royals lähtee otteluun kauden parhaalla kokoonpanollaan ja nyt jos koskaan Kuninkaalliselta hyökkäykseltä on odotettavissa tehoja. Royals hyökkäyksen haasteena ei ole ollut niinkään pallon liikuttaminen eteenpäin vaan se viimeistely eli hyvien hyökkäysvuorojen päättäminen pistesuorituksiin. Nyt kun ratkaisijoita on kentällä lisää, niin sen pitäisi tuoda helpotusta maalintekoon.

Tampereen hyökkäys ei tule päästämään Royalsin hyvin pelannutta puolustusta helpolla. QB Raleigh Yeldell osaa heittää ja juosta. Lisäksi laitahyökkääjäveljekset Ilari ja Henri Laine ovat olleet vaarallisia ja portugalilainen Juzz Tiny on ottanut tavakseen puhkaista vastustajan puolustus ainakin kertaalleen. Kumpi palaa tauolta voitokkaana, Royals vai Saints? Se selviää torstaina 29.6. klo 18.30 alkavassa kamppailussa. Portit aukeaa klo 17.30.