Royals voitti kauden avauksensa!

Wasa Royals kaatoi kauden avausottelussaan kotonaan Kaarlen kentällä Porvoon Butchersin lukemin 33-12 (26-0). Ottelun parasta antia oli nuoren QB:n #10 Jere Bymanin varmat otteet silloin, kun mies oli kentällä, penkin alle menneestä Wolverines-harjoitusottelusta tapahtunut selkeä tason nosto kaikilla osa-alueilla, uuden pelinrakentajan #11 Diondre Borelin hyvät otteet etenkin nopea aikataulu huomioiden, lisäksi nuorista oman juniorikoulun kasvateista etenkin hyökkäyksenlinjan kaksikko #62 Felix Kallio ja #53 Väinö Nybacka sekä kulmapuolustaja #31 Jani Manderbacka olivat näkyvässä roolissa ja onnistuivat mainiosti. Kokonaisuutena Royals pelasi varsin varmasti, eikä vastustaja saanut ns. isoja pelejä ja rangaistusten määräkin oli varsin kohtuullinen. Kun tämän kaiken lisäksi pelikutsutkin osuivat hyvin kohdilleen, niin kyseessä oli erittäin mainio kauden aloitus, minkä päälle on hyvä rakentaa jatkoa. (Kuvat: Jukka Salo)

Royals sai kamppailuun loistoalun, kun Butchersin pelinrakentaja toinen heitto päätyi Royalsin yhdysvaltalaistukimies #23 Marc Millanin käsiin. Millan kiitti pallosta ja palautti sen suoraan maalialueelle. Kun hetkeä myöhemmin QB #10 Jere Byman heitti ensimmäisessä pelinrakentajana pelaamassaan Vaahteraliigaottelussa, loistavan pelikutsun jälkeen, ottelun toisella heitollaan TD:n, TE #87 David Verdesin vastatessa kiinniotosta, siirtyi ottelun hallinta vahvasti Royalsille. Kun Royalsin toinen ja kolmaskin hyökkäysvuoro, nyt uuden QB #11 Diondre Borellin johdolla, tuottivat TD:n, ensin RB #40 Tom Suosteen varmalla juoksulla ja sitten loistavasti läpi ottelun pelanneen WR #34 Aymeric Nicaultin kiinniotolla, alkoi ottelu jo selkeästi taipua Royalsille.

Butchersin voittohaaveet saivat heti toisen puoliajan alkuun kylmän suihkun, kun uuden puoliajan toisella yrityksellä Royalsin QB #11 Diondre Borel väläytti NFL-tason nopeuttaan ja juoksi vastustamattomasti laitaa pitkiin 59 jaardin TD:n. Tämän jälkeen ottelun voittajasta tuskin oli epäselvyyttä ja jännitystä riitti lähinnä siinä, saako Butchers rikottua kuparisen. Lopulta se siinä onnistuikin, pitkän ja kelloa kuluttaneen 97 jaardisen hyökkäysvuoron päätteeksi. Butchers pääsi vielä viimeisen neljänneksen alussa kaunistelemaan lukemia, mutta sitten Royals, QB #10 Jere Bymanin johdolla ja RB #40 Tom Suosteen hyvillä juoksuilla, kulutti neljänneksen olemattomiin ja Butchersin viimeisetkin oljenkorret murenivat. Näin ollen Kuninkaallisille ansaittu 33-12 voitto ja kun Vaahteraliigassa on nyt pelattu kolme ottelua, on Royals maalisuhteen turvin piikkipaikalla.

Royalsin kausi jatkuu sunnuntaina 2.6. Helsingissä, kun vastaan asettuu hallitseva mestari Roosters, joka hävisi oman kauden avauksensa kotonaan Kuopio Steelersille. Kuninkaallisten tavoitteena Helsingissä on luonnollisesti voitto. sen nappaamalla, Royals sysäisi Roostersin runkosarjassa kahden tappion putkeen ja se on tilanne, missä seitsemän viimeisintä Suomen mestaruutta voittanut Roosters ei ole ollut sitten loppukauden 2012.