Royals vahvistuu

Wasa Royals on vahvistanut rosteriaan loppukautta ajatellen palaajalla sekä uudella yhdysvaltalaispelaajalla, joka täyttää LB Marc Millanin aukon. Royalsilla on runkosarjaa jäljellä neljä ottelua ja vaikka alkukauden kahdeksasta pelistä vyöllä on vain kaksi voittoa, niin pudotuspelipaikka on vielä mahdollisuuksien rajoissa. Kolmen kärki on karannut, mutta sen alla on tasaista ja viimeisestä paikasta taistelevat Royals, Crocodiles ja Butchers.

Siitäkin huolimatta, että alkukausi on ollut kentän ulkopuolella poikkeuksellisen haasterikas, eikä se ole ollut näkymättä kentälläkään, niin pyyhettä ei ole missään nimessä heitetty kehään. Royals katsoo olevansa niin kausikorttilaisille, kuin muillekin kannattajille, katsojille, tukijoille ja yhteistyökumppaneille sen velkaa, että kaikki mahdollinen tehdään ja loppuun asti taistellaan ja vasta viimeisen vihellyksen jälkeen voidaan todeta lopputulos, niin yksittäisen ottelun, kuin koko kaudenkin osalta. Loukkaantumiset ja pelaajaliikenne on jättänyt rosteriin aukkoja, joita nyt on paikattu. LB Zachary Blair on palloja riistävä ja kovaa iskevä tukimies, joka kuului Yhdysvaltojen ylimmällä Div II yliopistotasolla FBS:ssa pelaavan Virginia-Wise Cavaliersin kantaviin voimiin neljän kauden ajan (korjattu 7.8. Virginia Cavaliers (FBS) -> Virginia-Wise Cavaliers (DIV-II)). Mies on tehnyt vakuuttavaa jälkeä myös Euroopassa. DB/WR Nicko Peterson on taasen ollut Vaasassa tuttu näky jo useamman vuoden ajalta. Ensin hän pelasi Vaasassa kokonaisia kausia, mutta viime vuosina hän on siirtynyt Vaasan Ruotsin sarjan päätyttyä heinäkuussa.

Royalsin GM Seppo Evwaraye on luonnollisesti tyytyväinen joukkueen vahvistumiseen, ”Nickon paluu olikin jo tiedossa ja tulee se jokseenkin kreivin aikaan, sillä meillä laitahyökkääjäosasto on loukkaantumisten ja poissaolojen vuoksi sanalla sanottuna ohut. Loukkaantumiset sekä asepalvelus ovat vieneet meiltä jonkin verran tulivoimaa niin peleistä kuin harjoitusvahvuudesta. Tästä merkittävin esimerkki pientä läpilyömistä tehnyt heinäkuun alussa asepalveluksen aloittanut Arto Paasiviita. Tunnemme Nickon viimeiseltä kolmelta vuodelta todella hyvin ja tiedämme mitä hän tuo pöytään. Hän on ollut meille erittäin merkittävä ja monipuolinen pelaaja. Kaveria tullaan näkemään varmuudella niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa lauantaista lähtien.

Zachary Blair onkin sitten uusi tuttavuus Yhdysvalloista. Olemme pelanneet puolet kauden otteluista kahdella yhdysvaltalaisvahvistuksella sallitun kolmen sijaan. Tämä on näkynyt ajoittain niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Ikävää, että vaihtuvuus ja epätasaisuus on ollut niin suurta, mutta niille asioille ei voinut mitään. Taklaamisen kanssa meillä on ollut ongelmia reippaasti. Pelaajana Zachary on hyvin paljon mitä tähän saumaan tarvitaan eli johtaja ja varma taklaaja. Hänellä on erinomainen vainu pallolle. Odotamme häneltä paljon puolustuksen keskellä. Hänen filminsä yliopistosta sekä Puolasta ja Italiasta on erinomaista. Hän on ollut ns. playmaker jokaisella pelaamallaan tasolla. Uskomme, että emme pelkästään vakauttaneet tilannetta loppukautta ajatellen vaan vahvistimme sitä todella.”