Royals tavoittelee runkosarjan kolmossijaa

Wasa Royalsin (2-5) tavoitteena loppukautta ajatellen on runkosarjan kolmas sija. Kuninkaallisilla on runkosarjassa jäljellä kolme ottelua. Ensin vieraissa Tampere Saints (2-4) ja sitten Porvoon Butchers (2-4) ja lopuksi kotona Helsinki Roosters (7-0). Kahden ensimmäisen ottelun voittaminen on ehdoton edellytys tavoitteen saavuttamiseksi, mutta se ei vielä automaattisesti tarkoita sen toteutumista, sillä etenkin tappio Crocodilesille heitti kolmossijaa ajatellen hiekkaa rattaisiin. Millään toivotaan toivotaan -asenteella Royals ei lähde loppukauden rypistykseen vaan loukkaantumisten johdosta ohueksi jäänyttä miehistöä saapuu vahvistamaan tutut ruotsalaiset DB #12 Nicko Peterson sekä OL #72 Eric Blomgren.

OL #72 Eric Blomgren

Viime viikonlopun niukka tappio sarjakakkonen Kuopio Steelersille (5-1) 20 – 27 (14 – 13) jätti paljon hampaankoloon, mutta oli samalla osoitus Royalsin kyvystä haastaa kärkijoukkueet. Tässä valossa Saintsin ja Butchersin kaataminen vieraissa ei ole mikään tuulesta temmattu tavoite. On myös muistettava se, että Royals kaatoi Saintsin kotona 27 – 15 (14 – 6). Tämän jälkeen Kuninkaallisten leirissä on tapahtunut useitakin muutoksia, mutta lähtökohtaisesti vain parempaan suuntaan, vaikka tulos ei olekaan ollut toivotunlainen.

Ennen eilistä Crocodiles-Butchers kamppailua runkosarjassa oli kahden kärki, kolmen keskikasti ja yhden hännänhuippu, mutta kahdesta viimeisimmästä kamppailusta, kaksi voittoa ottanut Crocodiles nousi neljänneksi tasapisteisiin taistelemaan pudotuspelipaikasta. Royals, Saints ja Buthers ovat pelanneet ensimmäiset kamppailunsa onnellisesti ristiin eli Royals voitti Saintsin, Saints Butchersin ja Butchers Royalsin näin ollen toisissa kohtaamisessa kaikki on mahdollista ja nyt kun Crocodiles on vaihtanut ensimäisen kierroksen tappion Royalsia ja Butchersia vastaan toisen kierroksen voitoksi, niin kaikki järjestykset sijoilla 3-6 on todellakin mahdollisia.

Runkosarjan kokonaistilannetta spekuloitaessa voitaneen helposti lähteä ajatuksesta, että Roosters on vakiinnuttanut kärkipaikan ja Steelers kakkosijan. Joka tapauksessa nämä kaksi jakavat äärimmäisellä todennäköisyydellä sijat 1-2. Heidän takanaan sijoista 3-6 kamppailevat sitten Royals, Saints, Butchers Crocodiles. Näin ollen kolmossija tarkoittaisi välierissä matkaa Kuopioon ja nelossija Velodromin armottomia olosuhteita. Kolmossija on näistä vaihtoehdoista varmasti kirkkaasti halutumpi. Vitossija taas tarkoittaa armotonta pettymystä kauden kokonaissaldoon, tällä hetkellä myös Crocodilesille, joka nousukuntoisena saattaa vielä sekoittaa lisääkin keskikastia ja nousta jopa keskiskastin kärkeen eli kolmanneksi. Pelattavaa siis vielä riittää, vaikka millä mitalla ja on erittäin mielenkiintoista nähdä kääntääkö Turkin mestareiden (Nicko ja Eric) liittyminen joukkueseen, Royalsin kuntopuntarin viisarit oikeaan suuntaan.

Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye on tietoinen tiukasta tilanteesta, ”Välieriin pääsyn suhteen olemme veitsi kurkulla ja niin on myös Tampere. Meillä on mielestäni hyvä viikko treenejä takana. Tekeminen on ollut keskittynyttä. Tavoitteena otteluun on olla kääntämättä palloa nurin (turn over eli pallon menetys toim. huom.) hyökkäyksen puolella. Viimeksi meillä oli kolme syötönkatkoa ja kolme rähmäystä. Emme voi tehdä peliä näin hankalaksi  itsellemme mikäli haluamme voittaa otteluita. Toinen asia mistä olemme puhuneet ja mitä olemme työstäneet paljon on ns. ”OOPS” virheiden eliminointi. Meillä on otteluiden aikana ollut tilaisuuksia vaikuttaa pelin kulkuun isosti esim. potkujen palautuksissa, mutta olemme tehneet niissä pienen virheen, millä on sitten iso jaardit jääneet saavuttamatta. Haluamme käyttää tilaisuudet hyväksi. Meillä on vieläkin pelaamatta kauden ehein peli niin hyökkäyksen kuin puolustuksen osalta. Nyt olisi hyvä aika sille.”

Ensimmäinen ja jo varsin ratkaiseva testi Kuninkaallisilla nähdään huomenna maanantaina Pyynikillä, kun Royals matkaa Tampereelle klo 18.30 alkavaan kamppailuun Saintsin vieraaksi.