Royals kohtaa Crocot Botnia Bowlissa

Tulevan lauantain Vaahteraliigakamppailussa Botniahallissa pelataan Pohjanmaan herruudesta kuudennessa Botnia Bowlissa, kun Wasa Royals (0-2) kohtaa Seinäjoki Crocodilesin (0-1). Crocodiles on voittanut aikaisemmista viidestä Botnia Bowlista kolme, joten Royalsilla on nyt mahdollisuus tasoittaa voitot. Viime kaudella Royals dominoi joukkueiden välisiä kohtaamisia, mutta tällä kaudella on luvassa erittäin tiukka kamppailu. Botnia Bowlin voittaja saa haltuunsa kiertopalkintona Kyrönmaalta peräisin olevan, 1779 valmistuneen puisen kirnun, mikä on siis tällä hetkellä Royalsin hallussa, merkkinä viimeisimmän kohtaamisen voitosta.

Ottelussa kamppaillaan muunkin, kuin vain sarjapisteiden ja Botnia Bowl –kiertopalkinnon puolesta. Royals ja Pohjanmaan Syöpäyhdistys ovat yhdistäneet voimansa, ja ottelussa suoritetaan keräystä #PETFforBotnia –kampanjan merkeissä. PET-CT -kuvantamislaitteella syöpä ja sen etäpesäkkeet voidaan havaita aiempaa nopeammin, ja näin parantaa syöpähoidon onnistumisen mahdollisuuksia.

Lähtökohdat lauantain otteluun ovat mielenkiintoiset. Molempien joukkueiden kauden avausottelut menivät alisuorittamisen merkeissä, mutta Royalsin toinen kamppailu osoitti käyrän olevan Kuninkaallisilla ylöspäin. Crocodilesilla on vastaavasti ollut hieman enemmän aikaa valmistautua otteluun ja kauden avauksessa nähtyjä lapsuksia on varmasti saatu karsittua pois. Se joukkue, kumpi on saanut tekemisensä tasoa enemmän nostettua, on varmasti vahvoilla. Royalsin puolustus saa olla tarkkana Seinäjoen keskushyökkääjän #15 Christian Powelin, laitahyökkääjä #13 Anthony Brooksin ja WR #87 Miikka Kaunismäen kanssa. Nämä miehet nimittäin hallitsivat joukkueensa tilastoja kauden avauksessa Tampereella. Mielenkiintoista on myös se, että vaikka Yhdysvallat on noin 100 000 yliopistopelaajan maa ja valmentajiakin on varmasti viisinumeroinen luku, niin tästä huolimatta Seinäjoen pelinrakentaja #5 Ben Wilkerson ja Royalsin puolustuksenkoordinaattori Arthur Tolliver ovat operoineet Yhdysvalloissa samassa joukkueessa ja nyt miesten polut kohtaavat Suomessa ja Botniahallissa. Näin ollen Wilkersonin vahvuudet ja heikkoudet ovat varmasti Kuninkaallisten puolustusvoimien tiedossa.

Royalsin hyökkäys osoitti Butchersia vastaan positiivia merkkejä ja jos sama suunta jatkuu, niin kotijoukkueen tehtyjen pisteiden sarakkeeseen saadaan varmasti mukavasti merkintöjä. Pelinrakentaja #13 Isaac Fisherin tulee vain edellistä ottelua tarkemmin löytää esim. WR #19 Jussi Kaas ja kenties ensi lauantai tulee olemaan koripallotaustaiselle WR #88 Jerrah Youngille ikimuistoinen ilta led-valojen välkkyessä miehen kopattua pallon. Juoksupelissä Royalsin RB #34 Justin Williamsilta on myös lupa odottaa entistä enemmän ja mikäli mies ei ole saanut tossuihinsa pitoa, niin aina varma #40 Tom Suoste on varmasti valmis kantamaan enemmän vastuuta ja palloa. Suoste aka Cannonball tuleekin varmasti olemaan erittäin tuhoisa Crocodilesin puolustukselle, ellei joukkue ole saanut taklauspeliään kuntoon viimeisen viikon aikana. Royalsin puolustuksessa linjan keskustaa vartioiva #97 Martti Kass oli menneenä viikonloppuna liekeissä, vaikka edessä oli Euroopan parhaimmistoon kuuluvaa kalustoa, joten hänenkin hyville otteille on varmasti tiedossa jatkoa. Takakentältä lähemmäs linjaa eli sisemmäksi tukimieheksi siirtyneellä #33 Stacey Thomaksella on nyt varmasti paremmin selvillä mitä kannattaa tehdä ja miten se kannattaa toteuttaa, ettei esim. fullback dive tule ole enää olemaan vastustajan hyökkäyksen ykkösase.

Kumpi on saanut rivinsä paremmin koottua, kumpi hallitsee Pohjanmaata, kumman kannattajat ovat äänekkäämpiä, tekeekö Jerrah Young ensimmäisen TD:n, pitääkö Williamsin pelikengät? Tämä ja paljon muuta selviää lauantaina Botniahallissa, kun lakeuksien kovimmat ottavat yhteen klo 15.30 alkaen. Luvassa on huikea show, jota puoliajalla tähdittävät rap-artistit 65uge, Temaj ja Sebastian Da Costa. Älä missaa näitä bileitä!