Royals haastaa mestarin Kaarlella

Wasa Royals (4-2) haastaa torstaina 6.7. klo 18.30 alkavassa Vaahteraliigan kärkikamppailussa voittamattoman hallitsevan mestarin Helsinki Roostersin (6-0). Roostersin sarjajohto ei ottelussa ole uhattuna, mutta voitolla Royals ottaisi pitkässä juoksussa kiinnityksen kakkossijaan ja vastaavasti tappiolla kotietu välieriin on jälleen astetta vaikeampi saavuttaa. Sarjatilanne sijoilla 2-4 on kuitenkin niin tasaista, että varmuutta sijoihin tuskin saadaan ennen viimeisiä otteluita, joten siihen liittyvä spekulaatio on sinänsä ennenaikaista (Kuvat: Samppa Toivonen).

Tulevalla kamppailulla on ennen kaikkea henkinen merkitys. Haastamalla tosissaan tällä kaudella voittamattoman ja Pohjois-Euroopankin mestaruuden puhtaalla pelillä napanneen Roostersin, Royals näyttäisi itselleen ja toki muillekin, että mikä tahansa on sen osalta mahdollista. Edellisessä kohtaamisessa Helsingissä Royalsista ei ollut haastajaksi. Tuolloin selityksen varaa antoi rikkontunut bussi ja vajaa kokoonpano. Nyt Royals pääsee haastamaan, selkeällä marginaalilla kaikki kauden ottelunsa voittaneen Roostersin, lähes parhaalla mahdollisella rosterillaan. Edellisestä kohtaamisesta etenkin Royalsin hyökkäys on saanut aloittavat pelaajat kasaan ja kokoonpano on nyt sellainen, että sillä pitäisi päästä pelaamaan sitä kuuluisaa omaa peliä. Tampere Saintsia vastaan se toimi hyvin ja kauan kaivattu pelihuumorikin oli kohdillaan. Puolustuksen puolelta löytyy DL #99 Thomas Cekenin kokoinen aukko, mutta onni onnettomuudessa on, että puolustuksen linja on se osa-alue, missä raamit täyttäviä pelaajia on edelleen riittävästi.

Roosterskin saa todennäköisesti jalkeille täyden miehistön, sillä se palaa pelikentille kahden ja puolen viikon tauon jälkeen. Lisäksi toki on muistettava, että Roosters on muutamaa kertaluokkaa kovempi vastus, kuin kuluvalla kaudella vaikeuksissa ollut Saints, joten palasten pitää loksahtaa vielä viime viikon ottelua hieman paremmin paikalleen. Voittaakseen Roostersin, Royalsin ei varsinaisesti tarvitse ylittää itseään, mutta kauden parhaaseen on yllettävä. Kyseessä on myös Vaahteraliigan pelinrakentaja tilastoa johtavan parivaljakon Brandon Connette (Roosters) ja Justin Sottilare (Royals) kohtaaminen. Siinä missä Sottilare on noussut alkukauden haasteiden jälkeen kohti kärkeä, on Connette ollut toistaiseksi kiistaton ykkönen ja etenkin hänen TD vs Intteri suhteensa on todella kova (21-3) (esim. vrt. Sottilare 13-9). Connetten ykköskohde Bernard Luster on edennyt 29 kiinniotolla 492 jaardia tehden 8 TD:tä, kun taas liigan kiinniottotilastoa johtava Sottilaren ykköskohde RJ Long on edennyt 39 kiinniotolla 629 jaardia, tehden 3 TD:tä.

Royalsin puolustuksen osalta Vaahteraliigan tilastot ovat etenkin yksilötasolla hienoa katsottavaa, sillä merkittävimpiä tilastoja eli taklauksia, säkityksiä ja puolustettuja heittoja johtaa jokaista kruunupäinen Kuninkaallinen. Taklauskunkku LB Chris Young on aivan omilla luvuillaan, säkityksissä Rodon Zeqiri jakaa ykköspaikan ja puolustetuissa heitoissa Rufail Khalifa pitää ykköspaikkaa selkeällä marginaalilla. Joukkuetasolla puolustuksella on varaa tiivistää ja etenkin liput sekä annetut isot pelit pitäisi saada karsittua vähemmälle, jotta voidaan tosissaan taistella kirkkaimmista sijoituksista.

Ennemmin tai myöhemmin se tulee, mutta onko Royals jo torstaina valmis historiansa suurimpaan yksittäiseen urotekoon vai jatkaako Roosters voittokulkuaan? Tuleeko paikalle yli 2000 katsojaa? Ilmesty kaverisi kanssa Kaarlelle to 6.7. ja kannusta omasi voittoon niin sillähän tuo selviää ;).