Royals haastaa Butchersin vieraissa

Wasa Royals (2-2) kohtaa 17.6. eli huomenna lauantaina vieraskentällä Porvoo Butchersin (3-1). Kyseessä on molemmille joukkueille tärkeä kamppailu. Mikäli Royals edelleen haluaa vakavissaan tavoitella kotietua välieriin, on sen kahden tappion jälkeen palattava voittojen tielle. Butchers on aika lailla samassa veneessä Royalsin kanssa. Se on ensin voittanut liigan peränpitäjät, mutta hävisi maanantaina kärkipaikkaa pitävälle Roostersille. Viime kaudella Royals voitti molemmat kohtaamiset, mutta tällä kaudella Butchers on edelliskaudesta poiketen vahvasti matkalla pudotuspeleihin, joten odotettavissa on todella kova vastus. Royals lähti tähän kauteen tietyllä tapaa suosikkien joukossa, mutta kauden alun perusteella se on ajautunut kärkijoukkeiden keskellä haastajan asemaan.

Ottelu on Butchersille kauden ensimmäinen kotiottelu ja se pelataan poikkeuksellisesti Hamarin urheilukentällä, Porvoon keskuskentän sijaan. Tämä koska keskuskenttä on remontin alla. Olosuhteet tulevat olemaan siis totuttua askeettisemmat, mutta pelikentän kunto lienee paras, tämän kauden luonnonnurmikentistä, tähän mennessä. Royalsin kannalta hyvää on se, että sillä on allaan yksi ottelu luonnonnurmella, Butchers on pelannut tähän mennessä vain keinonurmella. Hyvää Royalsille tarkoittaa myös se, että WR ja potkaisija #8 Spencer Cutlan palaa pelaavaan kokoonpanoon. Royals Press toivottaa Spencerin lämpimästi tervetulleeksi, takaisin joukkueen mukaan.

#9 Efe Evwaraye ja #4 Chris Young yhteistoiminnassa viime kesän Butchers-pelissä

Butchersin hyökkäys on nojannut vahvasti juoksuun ja sieltä juoksujaardeissa erottuu kaksi nimeä. Koko liigan juoksutilastoa johtava RB #19 Darion Hall (91 kantoa, 656 jaardia, 7 TD:tä) sekä pelinrakentajien juoksutilastoa johtava QB #1 Jordan Moore (40, 191, 5). Tämä kaksikko on juosten edennyt selkeästi yli puolet Butchersin hyökkäyksen kokonaisjaardeista. Heittoon Butchers turvautuukin hyökkäyspelissään selkeästi juoksua harvemmin, vaikkakin laidalla viilettää Royalsista viime kaudella tuttu Phung Nguyen. Butchersin epäonneksi Hall saattaa olla poissa pelaavasta kokoonpanosta, joten joko hänelle löytyy kivenkova tuuraaja tai Butchersin muutettava totuttua pelisuunnitelmaa. Nopeasti ajateltuna keskushyökkääjän juoksujen pysäyttäminen pitää pallon Mooren kainalossa ja jos Mooren kiertojuoksutkin saadaan kuriin, niin Butchers voidaan pakottaa pois mukavuus alueeltaan. Odotettavissa voi siis olla suuri päivä Royalsin LB #4 Chris Youngille ja huippukuntoa kohti kipuavalle DL #9 Efe Evwarayelle.

Royalsin hyökkäys on vastaavasti ollut selkeästi heittopainotteinen, mutta syötönkatkot ja tehottomuus maalialueella on ollut Kuninkaallisten akilleenkantapää kuluvalla kaudella. Nyt vastassa onkin sitten liigan kärkipään heittopuolustus, joten kyseessä on jälleen selkeä näytönpaikka QB #12 Justin Sottilarelle ja paluuntekevälle Cutlanille sekä aina vaaralliselle liigan kiinniottotilaston kakkoselle WR #13 RJ Longille sekä kovaa nousua Vaahteraliigan huippurisiiveriksi tekevälle, erittäin ulottuvalle WR #19 Jussi Kaasille. Royalsin juoksujaaredeista on vastannut käytännössä yksin Kanuunankuula eli RB #40 Tom Suoste ja varmaa lienee, että Suoste havittelee 100 jaardin rajapyykkiä myös lauantaina, montako TD:tä niillä saadaan, se selviää lauantaina.

Kyseessä on mielenkiintoinen kamppailu. Sijoilla 3 ja 4 olevat Butchers ja Royals kohtaavat lauantaina ottelussa, mikä on molemmille erittäin tärkeä. Mielenkiintoista on myös se, että Porvoon juoksupainotteinen hyökkäys kohtaa Vaasan kovan juoksupuolustuksen ja vastaavasti Kuninkaallisten heittopainotteinen hyökkäys kohtaa Teurastajien hyvän heittopuolustuksen. Nähtäväksi jää hakataanko päätä seinään, kunnes jompikumpi antaa periksi vai lähteekö toisen – tai kenties jopa molempien hyökkäys otteluun uudella taktiikalla. Odotettavissa on myös helteinen tuuleton päivä metsän keskeskellä (Hamarin kentällä), joten pelaajien fysiikka joutunee todella koville ja todennäköisesti kenenkään paukut ei kovin pitkälle riitä jos pelaa sekä hyökkäystä, että puolustusta. Näin ollen nyt mitattaneen samalla myös koko rosterin iskukykyä.