Royal International Bowl I

Wasa Royalsilla on joukkueen perustamisesta lähtien ollut tavoitteena nostaa Vaasa ja vaasalainen jenkkifutis Euroopan kartalle. Ensimmäinen ulospäin näkyvä askel konkretisoituu nyt tulevana lauantaina, kun Royals pelaa ensimmäisen kansainvälisen ottelunsa. Lauantaina 16.6. Kaarlen kentällä klo 15.00 alkavassa Royal International Bowlissa vastaan asettuu Hollannin kautta aikain menestynein joukkue, Amsterdam Crusaders. Nyt siis kannattaa tulla seuraamaan jenkkifutista paikanpäälle, vaikka ensi kerta elämässään.

Crusaders on Royalsille oiva vastustaja siinä mielessä, että se on jo ottanut sen suuntaisia askeleita, jotka Kuningaskunnassakin ovat olleet tavalla tai toisella mielessä. Crusadersilta löytyy ihan oma stadion ja harjoittelukeskus. Lisäksi se pelaa pelkästään kansainvälisiä otteluita. Joukkueelta löytyy toki kehitysjoukkue kotimaan eli Hollannin sarjasta, mutta edustusjoukkue keskittyy vain Europeleihin. Kulunut kausi ei Europeleissä ole joukkueella edennyt aivan entiseen malliin ja tällä kaudella sitä ei nähdä esim. Big4 -sarjan finaalissa, mutta siitä huolimatta Royals saa varmasti mittautettua tasonsa Euroopan kärkipäähän.

Ensimmäistä kertaa monella Royalsin pelaajalla onkin nyt mahdollisuus kohdata joukkue, mikä on vuosia pelannut menestyksekkäästi kansainvälisiä otteluita ja samalla nähdä millä tasolla oma henkilökohtainen tekeminen on. Näin ollen tulossa on varmasti ikimuistoinen lauantai, niin kentällä kuin katsomossa. Crusaders ottelun jälkeen Royalsilla on edessään juhannustauko ja seuraava kamppailu sillä on lauantaina 7.7. Seinäjoella, Crocodilesia vastaan, jolloin panoksena on jälleen Lakeuksien herruus.

Crusaders-ottelussa testataan myös hieman yleisöystävällisempää pelitapaa eli yritysten välejä tiivistetään (seuraava yritys pitää aloittaa normaalia nopeammin edellisen yrityksen päättymisen jälkeen), neljän 12 minuutin neljänneksen sijaan pelataan kolme 15 minuutin erää ja puoliajan sijaan jokaisen erän välissä on 15 minuutin erätauko. Tavoitteena on hieman lyhentää ottelun kokonaiskestoa, yritysten määrästä tinkimättä.

Royals on joukkueena ja myös organisaationa edennyt määrätietoisesti vuosi vuodelta eteenpäin, kuluvan kauden merkkipaaluja on mm. joukkueiden ja pelaajien määrän kasvu, katkeamaton pelaajapolku U9-junioreista Vaahteraliigaan, osallistuminen U19 11vs11 SM-sarjaan, neljän eri joukkueen kotipeli samana viikonloppuna. Ja nyt sinulla jälleen mahdollisuus tulla todistamaan Vaasalaista jenkkifutishistoriaa ja ensimmäistä kansainvälistä jenkkifutisottelua Vaasassa. Mikäli lauantai-illan tie vie FestiVillaan, niin mikäs on sen mainiompi tapa aloittaa päivä, kuin tulla vaikka anniskelukatsomosta seuraamaan kansainvälistä urheiluviihdettä.. Luvassa on takuuvarmasti, kovanluokan ryskettä ja huippufiilistä. Älä myöskään unohda ruokatarjontaa, sitä löytyy wingseistä makkaran ja hodarien kautta nyhtömättöön sekä kahviin ja donitseihin.