Rosteri muutoksia

Wasa Royalsin ulkomaanvahvistusten lista on lyhentynyt kauden alusta, kun kaksi eurooppalaista ja yksi yhdysvaltalaispelaaja ovat matkanneet takaisin kotiin. Heidän jättämiä aukkoja ovat paikanneet niiden tulevaisuuden tähdet, kuin sieltä kuuluisasta naftaliinista pelivarusteensa kaivaneet veteraanit.

Royalsin GM Seppo Evwaraye kommentoi tilannetta seuraavasti, ”Olemme purkaneet sopimukset laitahyökkääjä Nathaniel Princen sekä tukimiehes Joshua Davisin kanssa. Kumpikaan pelaajista ei ole ollut joukkueen mukana sitten juhannusta edeltävän Wolverines ottelun. Odotimme molemmilta pelaajilta suurempaan panosta niin hyökkäykseen kuin puolustukseen kuin mitä lopulta heiltä saimme. Molemmat pelaajat olivat mukavia kavereita ja toivotamme heille vain ja ainoastaan parasta eteenpäin mentäessä. Siirtojen myötä kotimaiset pelaajamme ovat saaneet ihan oikeutetusti isompia rooleja, joissa he ovatkin sitten onnistuneet. Ranskalaisen hyökkäyksen linjamiehen Julien Langladen kausi lopulta päättyi ensimmäisessä ottelussa saatuun yläraajavammaan. Harmillinen juttu, kun kaveri tuli tänne oppimaan ja meni kuukaudessa vauhdilla eteenpäin. Toivon hänelle pikaista paranemista. Potentiaalia nuoressa ranskalaisessa miehessä on todella paljon.”

Laitahyökkääjän tontilla omista kasvateista vastuuta ovat saaneet nuorukaiset #88 Arto Paasiviita sekä Projexin nimikkopelaaja #10 Jere Byman. Paasiviita pelasikin Saints ottelussa erinomaisesti ja teki mm. uransa ensimmäisen Vaahteraliiga TD:n. Jere Byman tunnetaan paremmin pelinrakentajana, mutta laidalla viilettäminenkin antaa varmasti uutta näkökulmaa myös pelinrakentajan tontille. Tukimies osastolla aloitukseen noussut nuorukainen on Tema Systems – Silpruf* :n nimikkopelaaja #56 Max Sundqvist, jonka ennakkoluulottomia otteita on ollut ilo seurata.

Hyökkäyksen linjan loukkaantumisia ovat taasen tulleet paikkaamaan MJJ-Tilien nimikkopelaaja, konkariluokan #73 Seppo Evwaraye sekä Royals ikoni #72 Vesa Mäkelä, jotka ovat valmentajien roolista siirtyneet näyttämään nuoremmilleen ”kädestä pitäen”, miten hommat hoidetaan, niin pelikentällä kuin harjoituksissakin. #75 Teemu Salon paluu sairastuvalta tuo hieman lisää leveyttä hyökkäyksen linjaan ja sitä varmasti tarvitaan tulevana perjantaina, kun Royals kohtaa vihollisista rakkaimman eli Seinäjoen Crocodilesin Kaarlen kentällä klo 18.30 alkavassa ottelussa.