Roosters vahvempi Velodromilla

Royalsin kauden toinen ottelu ei ollut kuninkaallisten osalta kovinkaan hyvä. Esitys Suomen Mestareita vastaan jätti ilmaan paljon kysymyksiä.Helsinki Roosters koki kauden avauksessaan tappion Kuopio Steelersille. Roosters oli kauden alla pelannut kaksi Euro-ottelua, voittaen molemmat, joten tappio kotimaan kentillä oli jonkinlainen yllätys. Royals oli valmis haastamaan Roostersin, kaadettuaan vahvan alun saattelemana viikko sitten Porvoo Butchersin, kuka aiemmin tällä viikolla puolestaan kaatoi Kuopio Steelersin.

Ottelun alku on Royalsille vaikea. Roosters teki avausneljänneksellä kaksi touchdownia, kun Royalsin hyökkäys oli vielä hakemassa askelmerkkejä. Vain kertaalleen avausneljänneksellä Royalsin puolustus sai Roostersin pois kentältä ilman pisteitä, kun vastaavasti Royals joutui kolme kertaa luopumaan pallosta lentopotkulla, ja kerran rähmäyksen seurauksena. Toisella neljänneksellä molemmat joukkueet saivat hyökkäyksensä jauhamaan pidempiä hyökkäysvuoroja, ja Royals pääsi myös hakemaan avauspisteitään, mutta Diondre Borelin heitto maalialueelle leijaili hieman pitkäksi ja päätyi syötönkatkoksi maalialueella. Roosters onnistui viimeistelemään yhdestä hyökkäyksestään touchdownin, joten lopulta tauolle mentiin lukemissa 21-0.

Toinen puoliaika ei tuonut juurikaan muutosta tilanteeseen. Royalsin hyökkäys oli hieman liikaa Tom Suosteen juoksupelin varassa, ja Borel ei pelinrakentajana päässyt kovin usein juoksemaan itse erittäin vahvan Roostersin puolustuksen linjan paineen takia. Yhtenä vaihtoehtona löytyi lopulta lyhyet screen-heitot Nico Barrowin suuntaan, millä Royals pääsi etenemään juoksun ohella. Roostersin takakenttä pystyi pitämään laitahyökkääjäkolmikon Nicault – Prince – Verdes niin hyvin kurissa, ettei kolmikolle merkitty kuin viisi kiinniottoa ja hieman yli 70 jaardia koko ottelussa. Kun heittopeli ei Royalsilta tuntunut onnistuvan, oli Roostersilla mahdollisuus lyödä hieman enemmän paukkuja juoksupelin pysäyttämiseen, etenkin kun Diondre Borel on Royalsin pelinrakentajana vaarallinen juoksija itsekin.

Roosters toi takaisin otteluun keskushyökkääjä Karri Pajarisen, ja tämä vapautti Adam Connetten takaisin tutulle paikalle laitahyökkääjäksi. Pajarinen juoksikin ottelussa 140 jaardia, edeten kovat 10 jaardia per yritys. Ehkä tämä sekoitti hieman pakkaa ottelussa, ja Roosters pystyi monipuolisempaan hyökkäyspeliin. Kolmannella neljänneksellä nimenomaan Pajarinen puhkaisi kentän 53 jaardin touchdown-juoksulla, ja lukemissa 28-0 oli jo lopullisen ratkaisun makua. Neljännellä neljänneksellä Royals sai myös heittopeliään auki paremmin, ja Aymeric Nicault teki päätösneljänneksellä ottelun ainoan vaasalais-TD:n, kaventaen lukemat 28-7:ään, Markus Pylkkäsen onnistuttua lisäpisteessäkin.

Royalsin huolenaiheena oli hyökkäyksen linjan loukkaantumistilanne. Ranskalainen Julien Landlade loukkaantui Butchers-ottelun avaushyökkäyksessä, eikä tänään ollut pelaavassa kokoonpanossa. Myös Teemu Salo jätti ottelun kesken, kuten jätti Butchers-ottelunkin nilkkavaivaisena. Myös Antti Niemelä on tälä hetkellä sairastuvalla. Tämä jätti linjaan useita pääasiassa U20-sarjassa pelanneita pelaajia, sekä kahteen suuntaan operoineen puolustuksen linjamiehen Martti Kassin. Uutena miehenä hyökkäyksen linjassa debytoi espanjalainen Carlos Carrasco. Vaikka vastassa oli kenties maan kovin puolustuksen linja, ja koko puolustusta koordinoi kenties Euroopan paras puolustuksen koordinaattori Kalle Karppinen, Royalsin hyökkäyksen linja sai kuitenkin raskaasta päivätyöstään vähintäänkin tyydyttävän arvosanan.

Royalsin puolustus sai pidettyä Roostersin vain 28:ssa pisteessä, mikä normaalisti on vielä siedettävä ja tarjoaa hyökkäykselle mahdollisuuden voittoon. Royals ei kuitenkaan onnistunut kertaakaan aiheuttamaan pallonmenetystä rähmäyksen tai syötönkatkon merkeissä, ja sai vain kertaalleen taklattua pallonkantajan aloituslinjan takana.

Royalsin GM Seppo Evwaraye kuvailee ottelua seuraavasti, ”Valitettavasti annettiin voiton mahdollisuus lipsua käsien läpi. En näe, että pelasimme dramaattisen huonosti, mutta olimme tehottomia molemmin puolin palloa. Juoksimme palloa hyvin, mutta viimeistely senkin osalta jäi. Kolme pallonmenetystä vastustajaa enemmän lupaa myös yleensä aika huonot mahdollisuudet voittaa ottelua. Meillä jäi jalat ja keskittyminen bussiin ja oikeastaan heräsimme otteluun vasta toisella puoliajalla, kun tilanne oli jo suhteellisen haastava. Joka vuosi kuitenkin kyseessä ”uusi” joukkue ja meidän pitää oppia voittamaan vieraissa, niin Velolla kuin muuallakin, mikäli haluamme pudotuspeleihin. Onneksi edessä on suhteellisen lyhyt viikko ja saamme mahdollisuuden pian uuden mahdollisuuden ottaa vierasvoitto”