Roosters – Royals -ennakko

Wasa Royals aloittaa kautensa helatorstaina 10.5. klo 18.30 Helsingin Velodromilla ja vastaan asettuu heti kovin mahdollinen tasonmittaaja, hallitseva mestari, Helsinki Roosters. Vapun aattona 30.4., Itävallassa, Wienissä Roosters kohotti omaa ja koko Vaahteraliigan statusta voittamalla Euroopan ehdottomiin eliittijoukkueisiin lukeutuvan Dacia Vienna Vikingsin, Charity Bowlissa. Roostersilla onkin jo nyt allaan ja vyöllään kaksi kansainvälistä kamppailua, joten se tulee olemaan valmis helatorstaina. Kamppailun kannalta tärkeä kysymys onkin, kuinka valmis on Royals, joka pelaa kauden ensimmäisen kamppailunsa.

Molemmat joukkueet ovat uudistuneet, pelaajien ja valmennuksen osalta vahvasti viime kauden päättäneen Vaahteramalja kohtaamisen jälkeen, mutta kuten yllä jo mainittiin, niin Roosters on jo osoittanut nykykuntonsa kovuuden. Royalsin uusi valmennuskaksikko HC Dan Grass ja DC Arthur Tolliver ovat uudistaneet Royalsin pelikirjaa vahvasti ja molemmat juoksuttavatkin kentälle selkeästi oman näköisensä hyökkäyksen ja puolustuksen. Se mitä se käytännössä tarkoittaa selviää vasta ottelun edetessä. Vastaavasti Roostersin pelisysteemistä on tarjolla kahden ottelun verran dataa, joten ainakin jonkintasoinen käsitys Royalsilla on siitä mitä Roostersilta voi odottaa. Lähtöasemat huomioiden Roosters tuskin antaa omassa valmistautumisessaan suurtakaan painoarvoa Royalsin pelitavalle, vaan keskittynee siihen kuuluisaan omaan tekemiseensä.

HC Dan Grass

Royalsin päävalmentaja Dan Grass arvioi kauden avauskamppailua seuraavasti, ”On aina mukava etu, kun on filmiä vastustajasta, etenkin kun kyseessä on Roosters. Se helpottaa ottelusuunnitelman tekemistä, siltä osin mitä meidän tulee pystyä toteuttamaan hyökkäyksessä ja puolustuksessa voidaksemme voittaa kamppailun. Olemme työskennelleet äärimmäisen kovaa viimeiset 4-5 viikkoa päästäksemme sinne minne meidän pitää päästä. Se kuinka valmiita me lopulta olemme, riippuu siitä, kuinka hyvin suoritamme molemmin puolin palloa. Tällä hetkellä kuitenkin tuntuu siltä, että 10. päivä Royals on valmis haasteeseen.”  Päävalmentaja Dan Grass lähettää kauden alla terveiset myös Royalsin kannattajille ja ne Royal Press jättää alkuperäiselle kielelle ”To all of Vaasa Finland, please come show your support at all of our games this season and root your Royals on to Victory. They work very hard on and off the field and could use the support from the fans.” Eli jos ei nähdä vielä Helsingissä niin viimeistään kauden kotiavauksessa Botniahallilla sunnuntaina 20.5. klo 15.30 alkavassa kamppailussa Porvoo Butchersia vastaan.

Helsingissä Roostersia vastaan ja luonnollisesti muissakin kamppailussa tulee, RB Jacquise Lockettin korvaaja ja Wasa Royalsin uusi keskushyökkääjä, II-divisioona yliopisto, Kentucky Staten kasvatti Justin Williams, olemaan isossa roolissa. Tarkimmat varmasti muistavat, että myös Lockett oli samaisesta yliopistosta ja näin juuri asia onkin. Kyseessä oleva keskushyökkääjä kaksikko tunnettiin joukkueessaan nimillä Crash & Bash, joten kovin kaukaa ei uutta keskushyökkääjä tarvinnut lopulta etsiä. Williams saapui Vaasaan keskiviikkona 2.5. ja on siten liittynyt joukkueen vahvuuteen ja tulee näin ollen pelaamaan myös Royalsin kauden avausottelussa Roostersia vastaan 10.5.

RB #34 Justin Williams

Williams on Lockettin lailla, Royalsin päävalmentajan Dan Grassille entuudestaan tuttu pelimies ja hän kommentoi joukkueen tuoreinta pelaaja seuraavasti, ”Williams on erittäin innokas ja valmis iskemään jaardeja. Aivan kuten Lockettkin, niin Justin Williams on entinen KSU Thorobred keskushyökkääjä ja silloin kun sinulla on Thoroudgbred (Täysiverinen hevonen), niin et jätä sitä lukittuna talliin, joten tämä hevonen tuleekin juoksemaan täydellä vauhdilla ulos porteista.”

Royal press onkin nähnyt Williamsin tyylissä pelinumeron #34 lisäksi jotain  muutakin hyvin tuttua.  Hän on lajista kuluneelle kaudella eläköityneen Royals-ikoni RB #34 Joakim Jakobssonin lailla, mitään pelkäämätön, nopea, ketterä sekä hyvä kiinniottaja, ja kun tähän lisätään myös muita ominaisuuksia, niin Royalsilla on käytössään tuore RB versio, mallia Jocki 2.0 ja tämän on kehu, molemmille herrasmiehille.

Royal press ei ole voinut myöskään olla huomaamatta yleistä keskustelua lajin ympärillä (PerfectPervis.com, Gridiron.fi keskustelupalstat,  sekä Suplan  TeeDee -podcast) missä Royalsille ei ennusteta edelliskauden kaltaista menestystä. Nämä ennakkoesetelmat perustuvat siihen lähtökohtaan, että Royalsissa ei kaudella 2018 jatka muutama viime kauden ehdoton kärkinimi (lähinnä WR RJ Long ja LB Chris Young). Kuningaskunnassa tätä ei kuitenkaan nähdä menestyksen esteenä, vaan vanha totuus siitä, että ei sota yhtä miestä kaipaa (tai edes kahta) on ollut kauteen valmistautumisen lähtökohta ja nyt on aika uusille nimille nousta kotimaisen jenkkifutiksen kärkipään pelaajiksi. Kuinka Royals suoriutuu kovimman mahdollisen haasteen edessä eli kauden avauksessa yhtä todistetusti Euroopan kovinta joukkuetta, Helsinki Roosteria vastaan? Se selviää Helsingin Velodromilla, helatorstaina 10.5. klo 18.30 alkaen. Ottelu on nähtävissä Nelonen Pro -kanavalla sekä Ruutu+ -palvelussa.