Pasi Roimela Royalsin Partnership Manageriksi

Royals on vahvistanut miehistöään myös kentän ulkopuolella, toukokuussa alkavan Vaahteraliigakauden kynnyksellä. GM Seppo Evwarayen ja PJ Mikko Nyrhisen rinnalle seuran johtoon värvättiin kumppanuuspäälliköksi eli Partner Manageriksi kokenut urheiluvaikuttaja Pasi Roimela. Evwaraye jatkaa edelleen Royalsin vetovastuussa, mutta vastuualue on jatkossa enemmän lajipuolella, kun taas Roimela ottaa haltuunsa yhteistyökuviot yritysten, yhteisöjen ja muiden toimijoiden kanssa.

PM Pasi Roimela

– En osannut yhtään odottaa tällaista tarjousta. Kun Mikko soitti ja kysyi palaveriin, oletin että keskustellaan tuttuun tapaan ensi kesän ottelutapahtumista ja kaikista ideoista kahvikupin ääressä. Kahviakin sain, mutta sain myös työpaikan!

Roimela on entinen Royalsin pelaaja, ajalta milloin seuran edustusjoukkue vielä pelasi Vikingsin nimellä Vaahteraliigassa. Viiden vuoden peliuran jälkeen on Roimela ollut mukana aktiivisesti seuran toiminnassa.

– Olen nähnyt Royalsin tarinan alusta alkaen, ja Vaahteraliigassa pelaamisen myötä oli selvää, että seuraan tarvitaan pääaikaista henkilökuntaa. Tähän asti Seppo on yksin vastannut lähes kaikesta, ja se on ollut hänelle todella iso työmäärä. Nyt työt jaetaan ja sitä kautta saamme parannettua toiminnassamme kaikkea. Royals ja ottelutapahtumamme on Vaasassa todella arvostettu tuote, ja hyväksi havaittua toimintamallia jatkamme jatkossakin.

Aina kun urheiluseuraan palkataan täyspäiväinen työntekijä, herää kysymys, että joutuuko juniorit tai harrastajat maksumiehiksi. Eivät joudu. Seuran kassa ei kärsi tässä yhtään, sillä rahoitus tulee lajin ulkopuolelta, eli itse joudun palkkani eteen sopimuksia tekemään. Reilu peli kaikille.

PJ Mikko Nyrhinen

Urheilumaailmassa toimiminen ei Roimelalle ole tuntematonta. Joko pelaajana, valmentajana tai seurajohdossa eri lajien parissa on tuttua yli parinkymmenen vuoden ajalta. Suuremmalle väelle ääni on tuttu YLEn Olympiaradiosta, sekä jalkapallon ja jääkiekon selostuksista palloilukierroksilla. Vaahteraliigaväki tunnistaa Roimelan äänen parhaiten televisiolähetyksistä sekä Royalsin ottelukuuluttajana.

Roimela aloittaa työt Royalsilla pääsiäistorstaina 29.3. ja seuran puheenjohtaja, Mikko Nyrhinen on tyytyväinen Roimelan kasvaneeseen rooliin Royalsorganisaatiossa, ”Tämä on yksi askel seuran strategiassa kohti ammattimaisuutta. Nyt meillä on käytössä enemmän käsiä ja enemmän aikaa hoitaa yhteistyötä eri tahojen kanssa. Se kokemus ja lajituntemus mitä Pasi tarjoaa tähän tehtävään on korkea, ja hän pystyi aloittamaan työt käytännössä heti.”