Ma 15.5. klo 18.30, Turku / Yläkenttä

Ennakko

Kauden avausottelussaan Royals kohtaa suurista joukkueista juuri sen, minkä se pystyi kotonaan viime kaudella kaatamaan. Tavoitteena on tehdä jälleen se sama, mutta tällä kertaa vieraissa.

 

Wasa Royals kohtaa Vaahteraliigan kauden 2017 avausottelussaan, tulevana maanantaina 15.05. kello 18.30 Turun Yläkentällä alkavassa kamppailussa, Turku Trojansin. Trojans hävisi viime viikonloppuna oman kauden avausottelunsa hallitsevalle mestarille, Helsinki Roostersille, luvuin 3-39. Samaan aikaan Royals viimeisteli ottelukuntoaan harjoituskamppailussa, niin ikään Vaahteraliigaa varten valmistautuvaa Tampere Saintsia vastaan.

 

Trojans perusteli hieman nihkeää kauden aloitusta lyhyellä valmistautumisajalla, sillä vahvistukset saatiin kaupunkiin vain viikkoa ennen sarja-avausta. Vastaavasti Roostersilla oli allaan jo kaksi kovaa Pohjois-Euroopanliigan (NEFL) ottelua Lisäksi laitahyökkääjän tontille Trojansin vahvistukseksi hankittu Ario Winston loukkaantui harjoituksissa eikä pystynyt pelaamaan. Samainen Winston oli tulossa Royalsiin kaudelle 2016, mutta tuolloin mies loukkaantui jo ennen maahan saapumistaan eikä pystynyt liittymään joukkueeseen lainkaan. Nyt Karri Kuuttilan luotsaamalla Trojansilla on ollut viikon verran lisää aikaa kehittää omaa peliään. Royalsia vastaan valmistautumiseen luo oman haasteensa se, ettei joukkueella ole pelivideota Royalsin uudistuneesta pelitavasta.

 

Royalsin osalta avausottelun ei voi kaatua valmistautumisen puutteeseen, sillä joukkue on harjoitellut yhdessä jo puolitoista kuukautta uuden päävalmentajan John Bookerin johdolla. Lisäksi sillä on ollut koko viikko aikaa keskittyä kohtaamaan juuri Trojans ja se on pystynyt rakentamaan pelisuunnitelmansa Trojansin avausottelun pohjalta. Trojansin selkeä ase hyökkäyksessä oli jenkkibäkki #1 Josh Quezadan vahva juoksupeli. Vastaavasti puolustuksen näkyvin pelaaja oli viime kaudella Seinäjoki Crocodilesissa pelannut jenkki June Robinson, joka oli erityisen vahva luomaan sitä kuuluisa painetta pelinrakentajalle. Kotimaisista pelimiehistä vahvoja otteita esitti puolustuksen takakentän pelaaja #21 Ville-Valtteri Suojanen.

 

RB #34 Joakim Jakobsson  (kuva: Samppa Toivonen)

Royalsin keskushyökkääjä #34 Joakim Jakobsson puhkuu intoa ja itsevarmuutta kauden avausottelun alla, ”Kyllä tulee olemaan hauskaa laittaa varusteet päällä ja antaa 110% kentällä. Off-season on ollut pitkä, joten tämä on nyt varma merkki siitä, että takatalvi on ohi ja nyt alkaa kesää. No more snow. Meidän uusi QB, Justin on erinomainen. Hän ymmärtää pelin hyvin ja lukee vastustajan puolustus helposti. Hyökkäyksessä meillä löytyy terävät työkalut millä leikata puolustukset auki ja meidän puolustus tulee kyllä olemaan painajainen muille. Meidän uusi head coach on antanut meille sen mitä tarvitsemme ja nyt se on meidän tehtävä saada sen toimimaan kentällä joukkueena. Paljon uusia juttuja on ajettu sisään ja tulee olemaan mielenkiintoista nähdä, miten peli toimii ja miltä se näyttää, kun on aito vastustaja vastassa, vaikkakin treeneissä meillä on kovin Defence Suomessa. Nähdään Turussa”

 

Ottelun kannalta ratkaisevia kysymyksiä on, onko Trojans pystynyt viikossa kehittämään peliään ja löytämään siihen uusia ulottuvuuksia, pystyykö Royalsin puolustuksen boxi (tukimiehet ja puolustuksen linja) LB 4# Chris Youngin johdolla pysäyttämään Quezadan vahvat juoksut, onko Royalsin QB #12 Justin Sottilaren johtama Royalsin heittohyökkäys sillä tasolla, millä sen pitäisi olla, ovatko Vaasalaiset keskushyökkäjät #34 Joakim Jakobsson ja ja #40 Tom Suoste pystyneet nostamaan tasoaan edelleen? Avoimia kysymyksiä on paljon ja siihen saadaan vastaus ensi maanantaina. Mielenkiitoisena nyanssina voidaan mainita, että molempien joukkueiden päävalmentajat ovat kolkutelleet hyökkäyksen linjamiehinä NFL:n portteja. Booker San Franciscossa (49ers) ja Kuuttila St. Louisissa (Rams). Ottelu näkyy suorana Ruutu plussalla.