Off-season on ohi

Wasa Royalsin historian toinen pääsarja- eli Vaahteraliigakausi alkaa 15.5 Turussa eli vajaan kahden kuukauden kuluttua. Tulevalla kaudella Royalsin tavoitteena on kotietu välieriin ja paikka Vaahteramalja XXXVIII:ssä eli Vaahteraliigan kauden 2017 finaalissa, mikä pelataan Helsingissä Sonera Stadiumilla lauantaina 9.9.2017. Royals lähtee kauteen pääosin samalla rungolla kuin viime vuonnakin, mutta nyt lähes jokaisella pelaajalla on jo takanaan kokemusta liigavauhdista. Ulkomaan vahvistusten osalta tärkeät palaset loksahtivat kohdalleen, kun joukkueen GM:n Seppo Evwarayen ”must have” -vahvistuksien eli LB #4 Chris Youngin ja WR #80 RJ Longin jatkosopimukset saatiin julkaistua jo menneen vuoden jouluaattona.

Off-season -vaihe on nyt takana ja edessä on kauteen valmistautumisen huipentava preseason -vaihe. Off-season osuus alkoi Royalsilla heti vuoden alussa ja se koostui käytännössä yksilön fysiikka ja lajitaitoja kehittävistä harjoitteista eli kuntosali-, lajiharjoitus ja juoksukoulu Run2Win –harjoituksista. Näitä oli kolmen viikon jaksoissa yhteensä yhdeksän viikkoa ja viisi kertaa viikossa, joista kolme toteutettiin joukkuekoossa. Se on hieman vähemmän kuin aikaisempina vuosina, mutta aikaisin alkava kausi, tiivis rosteri ja tahto välttää liian rasituksen tuomia loukkaantumisia saneli reunaehdot harjoitussuunnitelmalle. Tästäkin huolimatta joukkueen voimatasot ja fysiikka ylipäätään on noussut jälleen pykälällä, onhan suurimmalla osalla allaan jo neljä vuotta intensiivistä harjoittelua. Kaudelle 2017 luvassa onkin taas entistäkin urheilullisempi Wasa Royals.

GM Seppo Evwaraye kommentoi taakse jäänyttä off-season -vaihetta seuraavasti, ”Off-Seasonin treenirunko oli erittäin hyvä ja kiitosta saatiin pelaajilta siitä, että harjoituksia oli piirun verran vähemmän ja että ne oli selkeästi aiemmin, mikä helpotti palautumista. Tulokset olivat mielestäni hyvät. Lähestulkoon jokainen pelaaja, joka pystyi osallistumaan ohjelmaan täysipainoisesti, paransi tuloksiaan viime vuodelta. Toinen asia mikä mielestäni oli korkeampi, oli joukkuehenki/tsemppi sekä henkinen hyvinvointi. En usko, että hirveän monelle treeni tuntui tuskaiselta pakkopullalta.

Kaikki ei kuitenkaan ihan jokaisen pelaajan kohdalla mennyt kuin unelma. Noin 3-4 pelaajaa haittasi pikku loukkaantumiset kevään aikana. Yleisesti kuitenkin, olen todella tyytyväinen miten saatiin kevät vedettyä. Meillä oli 3 pelaajaa jotka pääsivät koko kevään läpi missaamatta yhtään ainutta treeniä. Tämä on aina meille iso asia ja sitä varten olemmekin kehittäneet oman palkinnon, mikä kantaa nimeä ”Workout Warrior”. Kaikki kolme pelaajaa pistivät koko kevään itsensä todella vahvasti likoon. Sen verran vaikeaa oli nimetä yhtä selkeää voittajaa, että jouduin pyörtämään ensimmäistä kertaa siihen, että palkinto jaetaan kahden pelaajan kesken.

Vuoden 2017 Workout Warrior palkinnon jakaa hyökkäyksen linjamies Teemu Salo sekä laitahyökkääjä Dmitri Doubitski. Onnea vielä kerran voittajille! Teemu nosti tekemisen tasonsa uuteen korkeuteen kevään harjoituksissa. Hän otti selkeästi vakavamin kuntosaliharjoitteet kuin edellisenä vuotena. Dmitri puolestaan oli finalisti jo viime vuonna eli hän ei missannut yhtään kevään harjoitusta kahteen vuoteen putkeen!

Varsin levollisin mielin luovutan joukkueen uuden päävalmentajan John Bookerin opeille. Uskon että kaverit ovat valmiina kauden seuraavaan osuuteen.”

Seuraava – eli preseason-vaihe alkoi pe 7.4, jolloin koko joukkueen ulkomaan vahvistuksineen kokoontuivat ensimmäiseen palaveriin ja siitä alkaakin nousujohteinen urakka, minkä tavoitteena on häätää lähes ikoninen mestari, Helsinki Roosters, valtaistuimelta la 9.9. Kausi on siis parhaimmillaan viisi kuukautta pitkä, joten urakkaa riittää. Preseasonin pääpaino on joukkuepelaamisessa. Uuden päävalmentajan John Bookerin mukana niin puolustuksen kuin hyökkäyksenkin pelikirjat uudistuvat totaalisesti, joten sarkaa riittää. Tähän on käytettävissä neljä viikkoa aikaa ja 18 parituntista harjoitusta. Royalsille uutena ratkaisuna toteuttaa kahden harjoituksen päivät on vetää harjoitukset vain puolen tunnin tauolla eli 2 h reeniä 30min taukoa ja taas 2h reeniä. Näin saadaan pidempi palautumisaika ennen seuraavan päivän tuplatreenejä. Royal press odottaa mielenkiinnolla mitä tämä tuo tullessaan.

Preseason huipentuu la 6. ja su 7.5, jolloin Royals mittaa valmistautumisensa tason rakasta vihollista Tampere Saintsia vastaan vedettävissä scrimmage-kamppailuissa. Scrimmageottelussa ei lasketa pisteitä tai välttämättä edes jaardeja, vaan joukkueet vetävät ennalta sovittujen raamien mukaan pelejä toisiaan vastaan. Näin molempien joukkueiden hyökkäyksille ja puolustuksille saadaan haluttu määrä haluttuja toistoja halutulla tempolla. Koko talven ja kevään ajan odotettu kausi alkaakin sitten viikko tämän jälkeen, kun Kuninkaalliset lähtevät Turun troijalaisille tekemään sen, minkä kreikkalaiset tekivät mytologiassaan.