Mestari piti pintansa

Wasa Royals (4-6) hävisi kauden viimeisen kotiottelunsa hallitsevalla mestarille Helsinki Roostersille (10-0) luvuin 17-27 (0 – 14). Reilun TD:n marginaali oli Roostersin pienin koko kauden aikana. Ja vaikkei Royals varsinaisesti päässyt uhkaamaan Roostersin johtoa ottelun aikana, niin sen verran tiukoilla haastaja mestaria piti, että puoliajalla peli ei vielä missään nimessä ollut selvä.

Royalsin avauspuolikas oli hyökkäyksen kannalta tulokseton, vaikka kerran päästiin vain jaardin päähän maaliviivasta. Royalsin ottelun avauspisteet ja koko kauden ensimmäisen onnistuneen potkumaalin viimeisteli #10 Jere Byman, sama mies potki onnistuneesti sisään myös molempien TD-suoritusten jälkeiset lisäpisteyritykset. Tämä olikin Royals pressin näkemyksen mukaan yksi niistä positiivisista asioista, mitä ottelusta jäi käteen, sillä alkukauden Royalsin haparointi lisäpisteissä ja siitä johtuva korkea kynnys edes yrittää potkumaaleja on antanut turhan paljon tasoitusta tiukoissa otteluissa. Nyt nuo haasteet näyttävät jääneen taakse.

Royalsin puolustus ja etenkin puolustustaktiikka (skeema) sai hatunnoston Roostersin leiristä ja kyllähän puolustus varsin hyvin pelasi. Roosters vain on joukkue, joka rankaisee armotta jokaisesta virheestä ja se näkyy tulostaululla. Royalsin hyökkäys pääsi ensimmäisellä puoliajalla vain ns. redzonelle, mutta toisella puoliajalla, kun Roosters kierrätti puolustajia, saatiin hyökkäysvuoroja vietyä myös ns. päätyyn asti. Tämä ei sinänsä ole mitenkään poikkeuksellista, sillä Roosters ei ole koko kaudella hävinnyt muita, kuin päätösneljänneksiä ja on itseasiassa voittanut vain 2/10 pelaamistaan päätösneljänneksistä. Tämäkin huomioiden akseli QB #8 Isaac Fisher ja WR #12 Nicko Peterson toimi etenkin toisella puoliajalla varsin mallikkaasti ja tuloksekkaasti.

Royalsin päävalmentaja Seppo Evwaraye tiivistää ottelun seuraavasti, ”Ottelu oli hyvin tasainen. Lähtötilanne oli molemmille joukkueille sama, ottelulla ei ollut sarjataulukon osalta merkitystä. Meille se toimi hyvänä preppausmatsina välieriin. Roosters on hyvin valmennettu ja hyviä yksilöitä täynnä oleva joukkue. Saimme heitä vastaan onnistumisia, niin hyökkäyksessä, kuin puolustuksessa, mutta kuten kaikki muutkin tällä kaudella, niin teimme pieniä virheitä heitä vastaan, ja niistä Roosters rokottaa takuuvarmasti. Roostersin kaataakseen pitää olla hyvä pelisuunnitelma, hyvä toteutus sekä himpun verran onnea matkassa. Tämä nähtiin jo viime vuonna, kun voitimme heidät Vaasassa. Tämän vuoden joukkueellamme on Roostersin kaatoa ajatellen virhemarginaali paljon pienempi, joten meillä ei ole varaa pallonmenetyksiin Redzonella eikä typeriin henkilökohtaisiin virheisiin, jotka pidentävät heidän draiveja, taikka tekevät meille matkan uusiin yrityksiin pitkäksi.”

Seuraavaksi edessä onkin siten ottelu missä panosta riittää, kun välierässä vastaan asettuu Steelers, sunnuntaina 9.9. klo 15.30 Kuopiossa. Steelers (2-8) ei ole hävinnyt runkosarjassa kuin Roostersille, mutta välierä on aina välierä ja kaikki on mahdollista. Hyvällä, tasapainoisella ja kauden parhaalla suorituksella, Kuninkaalliset voivat lunastaa matkaliput Isolla Kirkolla pelattavaan Vaahteramaljaan.