Mestari on mestari

Wasa Royals ei onnistunut horjuttamaan hallitsevaa mestaria Helsinki Roostersia, vaan hävisi Helsingin Olympialaisten ratapyöräilynäyttämönäkin toimineella velodromilla pelatun ottelun luvuin 34-6 (21-6). Royalsin Helsingin valloitus oli haasteita täynnä, sillä hyökkäyksen puolelta puuttui kolme aloittavaa pelaajaa, bussi hajosi matkalla ja näin pelipaikalle saapuminen viivästyi reilusti suunnitellusta ja ottelun alkuakin hieman siirrettiin. Mikään ei kuitenkaan muuta sitä, että parempi joukkue voitti ja Royalsin tämän hetken taso on nyt mitattu ja mikäli kausi halutaan päättää voittoon, niin eteen ja ylöspäin on mentävä.

Vielä tässä vaiheessa fiilis oli korkealla (kuva: Anssi Viiru)

Huonot lähtökohdat näkyivät kentällä ottelun alussa ja Royalsin ensimmäinen hyökkäysvuoro päättyi syötönkatkoon. Roosters puolestaan käytti tilanteen hyödykseen ja meni nopeasti 7-0 johtoon. Roaylsin toinen hyökkäysvuoro päättyi blokattuun lentopotkuun ja Roosters hyökkäys kiitti jälleen vieden joukkueensa jo 14-0 karkumatkalle.  Roayls ei kuitenkaan häkeltynyt vaan seuraavalla hyökkäysvuorolla WR #13 RJ Long viimeisteli kauden ensimmäisen TD:nsä, 57 jaardisen heittopelin päätteeksi. Tästä seurasi Roosters hyökkäyksen pysäyttäminen ja Royalsin momentum mitä ei kuitenkaan saatu hyödynnettyä vaan toinen TD jäi 9 jaardin päähän maalialueesta tilanteessa 4. yritys ja 2 jaardia edettävää.  Seuraavalla hyökkäysvuorollaan Roosters puhkaisi Royalsin puolustuksen 76 jaardin heittopelillä ja lopulta karkasi jo 21-6 puoliaikajohtoon.

Toisella puoliajalla Royalshyökkäys sai luotua tilanteita, mutta ne kuivuivat joko rähmäykseen tai syötönkatkoihin ja kun Roosters vastaavasti vyörytti omaa hyökkäystään vääjäämättä maalialueelle niin ottelun voittajasta ei lopulta ollut epäselvyyttä. Jos ja kun Royalsin suorituksesta haetaan jotain hyvää niin perustilastojen valoissa tekeminen ei ollut niin kaukana mestarin tasosta kuin tulostaulu voisi antaa olettaa. Uusien yritysten sarake oli joukkeilla täysin identtinen ja jaardeissa laskettuna Royalshyökkäys sai kasaan ihan kohtuulliset jaardit. Isojen pelien osalta mestari oli kuitenkin omaa luokkaansa ja se selittää eron tulostaululla eli 4 syötönakatkoa, blokattu puntti ja lisäpistepotku. Lisäksi Roosters onnistui tavoitteessaan pitää LB #4 Chris Young poissa pahanteosta puolustuksen puolella.

Ottelun lopussa nähtiin ikävälle maanantaille erittäin ikävä loppunäytelmä, kun ottelun jo oltua pitkään ratkennut, eskaloitui Roostersin hyökkäyksen linjamiehen ja Royalsin uloimman tukimiehen välinen pelitilanne avoimeksi käsirysyksi ja torikokoukseksi, mihin osallistui myös molempien sivurajojen henkilöstöä. Tilanne kuitenkin rauhoittui nopeasti eikä Royals Pressin tiedossa ole merkittäviä fyysisiä vammoja joita tilanteesta olisi aiheutunut. Lajiliiton kurinpitovaliokunta varmasti käsittelee tapahtumaan ja pyytänee joukkueilta vastineet tuomariston näkemykseen tilanteesta. Käytössä on myös ottelutallenne. Kurinpitovaliokunnan ratkaisusta tiedotetaan heti kun se on julkaistu.

GM Seppo Evwearaye

Myös Royalsin GM Seppo Evwaraye oli kentällä rauhoittelemassa tilannetta ja hän kommentoi tapahtumia kokonaisuutena seuraavasti, ”Ensinnäkin, me ei hyväksytä mitään tuollaista. Lyöminen ja tappeleminen ei ole missään muodossa osa tätä lajia ja pyydän koko joukkueen puolesta anteeksi sitä faneiltamme sekä Helsinki Roosterssilta.

Turhauttavan ottelun loppuun saatiin tosi ikävä episodi mikä oli täysin turha. Ymmärrän pelaajien vaiston suojella itseään, mutta toiseen henkilöön ei saa kajota. Onneksi tilanne saatiin rauhoittumaan suhteellisen nopeasti eikä kellekkään sattunut nähtävästi henkistä loukkaantumista enempää.

Oman ulosajoni ymmärrän hyvin. Säännöt ovat selkeät. Sivurajalta ei saa osallistua kentän tapahtumiin. Lähdin sivurajalta hakemaan pelaajia pois kentältä sekä rauhoittelemaan heitä. Tuomarin kanssa keskustelin, ja vaikka tarkoitus oli hyvä, niin oli se kuitenkin sääntöjen vastainen ja hänen piti tulkita tilanne kuten se on.”

Seuraavalla kierroksella Royals on huilivuorossa ja la 10.6. Vaasaan ja Kaarlenkentälle saapuu nousija Hämeenlinna Huskies. Huskies on ollut alkukauden ehdoton komeetta ja tuo ottelu on erittäin tärkeä, mikä haluaa olla mukana taistelemassa kotiedusta välieriin.  Ottelu alkaa 15.30 ja portit aukeaa tuntia aikaisemmin. Seuraavan kerran Royals pelaa kotipelin viikonloppuna, vasta 19.8. joten 10.6. kannattaa ottaa kokoperhe mukaan viettämään mukavaa iltapäivää Kaarlenkentälle.