Liiga-avaus Vantaalla

Wasa Waild Royalsin valmistautuminen Vaahteraliiga-debyyttiin on loppusilausta vailla. Koko joukkue on hionut yhteispeliä viimeiset ChrisYoung1_300pxviikot todella intensiivisesti ja nyt on aika mitata tulos. Viimeiset päivät ennen perjantain sarja-avausta Vantaalla, käytetään käytännössä pelkästään tulevan vastustajan eli TAFT:n pelitavan
omaksumiseen. Hyökkäys pyrkii teroittaman aseensa juuri TAFT:n puolustusta vastaan ja puolustus taas pyrkii hakemaan vastalääkkeet TAFT:n hyökkäykselle.

 

Lähtökohdat otteluun ovat mielenkiintoiset, sillä TAFTilla on allaan jo yksi ottelu ja näin ollen Royalsin valmennuksella on tuoretta videomateriaalia käytössään. Toisaalta TAFTilta puuttui avauksestaan se hyökkäyksen tärkein pelaaja eli aloittava pelinrakentaja. Näin ollen TAFTin päävalmentaja Stephen Stokesin siirtyminen pelinrakentajan tontilta lähemmäs sivurajaa eli todennäköisesti laitahyökkääjäksi ja ammattimiehen tuleminen pelinrakentajaksi, antaa TAFT:n hyökkäykselle uusia aseita. Sarja-avauksessaan Turku Trojansia vastaan TAFT oli tulostaululla vastaantulija, mutta sen hyökkäys pystyi etenemään heittäen paremmin kuin Trojans. Tästä suurin kiitos suuntautunee TAFTin WR #12 Cedric Johnsonille , joka taidoillaan kaunisteli TAFT:n hyökkäyksen tilastoja aikalailla. Royalsin puolustuksen työtä kuitenkin helpottaa se, että Johnsonilla ja pelinrakentaja #18 Cole Webbillä on vain muutama päivä aikaa löytää yhteinen sävel, sillä Webb saapuu tietojen mukaan maahan vasta tiistaina.

 

Miller_William_116pxRoyal press ei ole vielä päässyt esittelemään Royalsin uutta puolustuksen koordinaattoria William Milleriä, mutta nyt sarja-avauksen alla Royal press tavoitti kiireisen miehen ja Miller kertoi hieman itsestään, puolustuksestaan ja tulevasta kamppailusta,” Kuluva kausi on minulle 18. valmentajana. Minulla maisterin tutkinto liikunta-alalta ja olen sertifioitu voima- ja kuntospesialisti. Olen valmentanut useissa yliopistoissa kaikilla tasoilla ja Suomi on minulle seitsemäs maa (toim. huom. onnen numero), missä valmennan. Olen intohimoinen, intensiivinen ja kovaa työtä arvostava valmentaja, joka haluaa tehdä asiat oikein. Odotan myös pelaajiltani, että he haluavat tulla paremmiksi ja tehdä asioita oikein. Valmentaminen on se mitä teen elääkseni, joten suhtaudun tähän erittäin ammattimaisesti. Henkilökohtaisessa elämässä olen suhteellisen rento ja pidän erilaisista kokemuksista ja kiinnostuksen kohteita minulla on paljon.

 

Olen erittäin innoissani Royalsin puolustuksesta ja sen pelaajista. Yleisesti ottaen pelaajat ovat erittäin urheilullisia, lisäksi he tuntuvan oppivan asioita erittäin hyvin. Meidän tulee jatkaa kehittymistä, sillä heissä todella on potentiaalia tulla parhaaksi puolustukseksi, mitä olen Euroopassa valmentanut. TAFTia vastaan odotan meidän olevan agressiivisia ja olevan niin hyviä kuin tässä vaiheessa voimme. Kyseessä on kauden ensimmäinen ottelua ja pelaajille ensimmäinen ottelu uudella puolustussysteemillä, niin joitain virheitä saattaa tulla. Odotan kuitenkin, että opimme niistä ja pystymme parantamaan otteitamme läpi kamppailun.”

 

Seppo_Evwaraye_2016_136pxKun Royal press kysyi päävalmentaja Evwarayelta sitä onko kaikki joukkueen rakentamisessa sujunut suunnitelmien mukaan, niin Seppo antaa positiivisen, mutta hieman kaksijakoisen vastauksen, ”On ja ei, monelta osin odotukset sekä toivomukset menivät täysin nappiin, mutta toivomisen varaakin jäi. Vaikka rosterissa on nimiä suhteellisen hyvä määrä, niin olisin toivonut, että meillä olisi hieman enemmän syvyyttä. Olen kuitenkin kokonaisuudessaan todella tyytyväinen.”

 

 

Tulevaa vastustajaa TAFTia ja edessä siintävää Vaahteraliigan avausottelua hän arvioi seuraavasti, ” Taftia on tällä hetkellä todella vaikea arvioida. Näen, että heillä on etumatkaa meihin, sillä ovat he jo päässeet pelaamaan ottelun. Heillä ei ensimmäisessä ottelussa vielä ollut pakka kasassa, mutta taitoa tuosta joukkueesta löytyy kyllä. Uskon, että TAFTin peli tulee olemaan paljon valmiimpaa nyt, kuin viime perjantaina Trojansia vastaan ja uskon, että heidän suoritustasonsa tulee olemaan parempi. He ovat tehneet ensimmäisen ottelun kömmähdykset, kun taas meillä ne ovat vielä edessä.

 

Tärkeitä pelaajia heillä on useampi kappale, mutta isoimmat nimet ovat jenkkivahvistukset puolustuksessa sekä herrat Stokes ja Johnson. Heiltä löytyy ruutia ja kokemusta. Meillä ei ole varaa aliarvioida ketään sano nettirankingit mitä sanoo. Odotan molemmin puolin palloa iloista ja aggressiivista futista. Pojat ovat todella nälkäisiä ottelua ajatellen. Se on näkynyt moneen otteeseen omissa harjoituksissakin, kun turhautuminen on johtanut pieneen nujakointiin. Itselleni tämä on aina ollut pieni pelivalmiuden merkki.

 

Avainasemassa uskoisin meillä olevan pelinrakentaja Isaac Fisherin ja sen kuinka nopeasti hän pääsee otteluun sisälle ja sinuiksi pelaajien kanssa ja toisaalta isossa roolissa on myös meidän puolustus. Puolustuksen pitää saada kunnolla painetta TAFTin pelinrakentajalla ja tehdä hänen operointitilansa todella tukalaksi. Jos onnistumme tässä, olemme vahvoilla. Näkisin, että ottelu ratkeaa siihen, kumpi joukkue tekee perusasiat paremmin näin kauden alussa. Sekä siihen kumpi pääsee paremmin rytmiin ja löytää nopeammin vastustajan heikkoudet pelin sisällä ja pääsee tästä rokottamaan.”

 

Vaikka liiganousija Royals lähtee otteluun haastajana, on selvää että se ei pysty lähtemään kamppailuun ilman paineita. Tavoitteeksi asetettu välieräpaikka edellyttää voittoja ja kun TAFTin jälkeen vastaan asettuu aina kova Crocodiles ja heti sen perään mestaruuskamppailuun nostettu Trojans, niin kausi olisi parempi aloittaa voitolla jo Vantaalla. Kauden avausottelu on aina mielenkiintoinen, mutta Nelonen Prolla nähtävä tulevan perjantain kamppailu on sitä monin verroin. Miten kovan kiinnostuksen kohteena oleva ja mitään nöyristelemätön Royals selviää tulikasteestaan? Onko Royalsin puolustus niin kova kuin sen paperilla pitäisi olla? Erottuuko mr NFL, #4 Chris Young kuten odottaa voi? Kuinka pärjäävät ruotsalaiset? Onko Royalsin heittopeli löytänyt viimein uomansa? Miten oman ohjelman miehet pärjäävät liigavauhdissa? Kumpi kotijenkkikonkareista vie voiton, Taftin Stokes vai Royalsin Thomas ? Kysymyksiä sekä jännitettävää riittää ja vastauksia saadaan perjantai-iltana Nelonen Prolla nähtävässä kamppailussa.

Royalsin aloituskokoonpano liiga-avaukseen

Hyökkäys Puolustus
QB #8 Fisher DL #9 Evwaraye
FB #34 Jakobsson DL #96 Hannula
RB #40 Suoste DL #99 Ceken
C #55 Mäkelä DL #4 Young
RT #70 Blomgren LB #5 Akena
LG #72 Nuorala LB #44 Rajala
RG #75 Salo LB #11 Grad
LT #77 Beale CB #21 Khalifa
WR #6 Nguyen CB #32 Amudeng
WR #84 Häivälä SS #33 Thomas
WR #88 Doubitski FS #1 Peterson

Epävarmat: WR #19 Kaas, WR #7 George, RB #24Järviö, RB #20 Ayagirwe, ja OL #66 Hanhineva
Poissa: DB #42 Siirtola, DB #37 Iso-Oja, LB #51 Kaarre ja LB #95 Takala, WR #83 Korkeamäki.