Lauantaina pelataan hyvän asian puolesta

Tulevana lauantaina taistelevat jälleen Pohjanmaan herruudesta kotijoukkue Wasa Royals ja Seinäjoki Crocodiles. Ottelu pelataan jo toisena vuonna perättäin Suomen suurimmassa sisähallissa, Botniahallissa, Mustasaaressa. Viime vuonna ottelu veti kattokaarien ja led-valojen alle noin 1100 katsojaa.

Ottelussa pelataan muustakin, kuin vain sarjapisteistä ja Botnia Bowl –kiertopalkinnosta. Royals ja Pohjanmaan Syöpäyhdistys ovat yhdistäneet voimansa, ja ottelussa suoritetaan keräystä #PETForBotnia –kampanjan merkeissä. PET-CT -kuvantamislaitteella syöpä ja sen etäpesäkkeet voidaan havaita aiempaa nopeammin, ja parantaa syöpähoidon onnistumisen mahdollisuuksia. Laitteen saaminen Vaasan Keskussairaalaan on koko Pohjanmaan alueen etu, ja palvelee yli vanhan Vaasan Läänin rajojen kokoisen aluetta.

Laitteita löytyy tällä hetkellä kaikista viidestä yliopistosairaalasta, sekä Jyväskylän keskussairaalassa. Jyväskylän suunnalta kuului aiemmin keväällä uutisia, missä Jaguaarien pelaaja Santtu Tuviala sai diagnoosin sairaudesta. Onneksi diagnoosi tehtiin ajoissa, paikallista teknologiaa käyttäen, ja Santun tilanne näyttää valoisalta.

Keräyslippaaseen voi ottelussa pudottaa rahaa, mutta lahjoitus onnistuu myös puhelimella tai netissä, jos käteistä ei sattumalta ottelussa olisikaan mukana.

Keräys on tuottanut jo yli 250.000 euroa PET-CT -laitteen hankintaan.

 

Pohjanmaan seudulla kulkee kuvahaaste sosiaalisessa mediassa, mutta se ei tuo hankkeelle rahaa. Meidätkin haastettiin mukaan, ja koska Royals on paljon enemmän kuin vain urheiluseura, päätimme jalkauttaa haasteen tähän otteluun, ja tuoda konkreettista näkyvyyttä keräykselle. Koko Royals-yhteisö voi tässä ottelutapahtumassa osallistua helposti ja vaivattomasti. Lisäksi kun paikallisvastustaja Crocodiles on kyseessä, ja PET-laitteen myötä asia on konkreettisesti myös Seinäjoen asia, ei parempaa tilaisuutta voisi tarjoutua, kertoi Royalsin kumppanuuspäällikkö Pasi Roimela.

Ottelutapahtumassa kampanja näkyy muutenkin kuin keräyslippaiden ja ottelulehtisten väliin jaettavan tiedotteen myötä. NFL:ssä on jo pitkään pelattu rintasyöpäkampanjan merkeissä, ja pinkki on värittänyt kenttää ja sen ympäristöä. Ottelun tuomarit käyttävät perinteisten keltaisten rangaistuslippujen sijaan pinkkejä lippuja, ja myös osa muista varusteista on samaa väriä.

Tuomarit ottivat hyvin asian vastaan. Me lupasimme toimittaa seuran puolesta tuomareille uudet liput, mutta tuomarit pistivät paremmaksi. He tilasivat liput, sekä myös pillit ja monia muita teeman värisiä varusteita omaan piikkiinsä USA:sta. Myös pelaajilta on toivottu varusteisiin jotakin pinkkiä. Oli ne sitten kengännauhat tai hammassuojat, ei väliä. Me viedään molempiin pukukoppeihin myös pari rullaa pinkkiä urheiluteippiä, niin jokainen voi vaikka pistää kypärän kasvosuojukseen tai vyön remmiin teeman väriä, Roimela jatkaa.

Ottelu potkaistaan käyntiin klo 15.30.

Asia on lajipiirissä valitettavasti ajankohtainen, sillä aiemmin tänä keväänä Jyväskylä Jaguaarien riveistä kuului ikäviä uutisia. Jaguaarit ovat itsekin aloittaneet oman ”Tackle Cancer with Jaguaarit” -kampanjan. Jyväskylässä pelataan 3.6. ottelu, missä kerätään varoja paikallisen syöpäsäätiön hyväksi.

Lehdistötiedote Pohjanmaan Syöpäyhdistyksen sivuilla.

Lue lisää Jyväskylä Jaguaarien pelaajan Santtu Tuvialan tilanteesta täältä.