Kyyti oli kylmää Helsingissä

Wasa Royalsin Helsingin vierailulta tuli kotiin viemisiksi vain pitkä lista asioita joita olisi syytä saada paremmalle tolalle, ennen sunnuntain 20.5. kotiavausta Botniahallilla. Heti ottelun alkuhetkiltä lähtien pelin henki oli selvä. Roosters oli huippuiskussa ja valmis, Royals vastaavasti on vielä kehityskaarensa alussa ja tekeminen oli sen näköistä. Ensimmäisellä neljänneksellä Roosters teki neljä TD:tä, toisella kaksi ja kolmannella yhden, kun Royals vastaavasti teki ainokaisensa viimeisellä neljänneksellä, niin ottelun lopputulos 48-7, ei jättänyt paljoa jossiteltavaa. (Kuvat: Samppa Toivonen/Samppa’s Photography)

Royalsin valmennukselle jäi paljon mietittävää avausottelusta (Kuvassa RB valmentaja Anssi Viiru)

Vaikka kyseessä oli Royalsin historian pahin kylvetys, niin on hyvä muistaa, että viime kaudellakin Royals hävisi sarjan ensimmäisellä puoliskolla Roostersille ja Huskiesille 34-6, mutta pystyi siitäkin huolimatta jälkimmäisellä puoliskolla voittamaan molemmat joukkueet. Pelin on kuitenkin kehityttävä huimasti, mikäli Royals mielii Roostersin vielä tällä kaudella kaataa. Eiliseen kamppailuun verrattuna peli tulee kehittymään se on varmaa, mutta kuinka paljon ja kuinka pitkälle se riittää, niin se nähdään ajan myötä. Royalsin hyökkäyspelaamisessa hyökkäyksen linjan haasteet heijastuivat koko hyökkäykseen ja vasta kun se on saatu kuntoon niin voidaan arvioida heittopelin ja keskushyökkääjien tasoa. Ajoittain, kun linja onnistui hommassaan, niin heittopeli näytti ihan ok:lta ja vastaavasti etenkin Royalsin parhaanakin palkitun, RB #40 Tom Suosteen pari pallonkantoa toimivat todella mallikkaasti. Lisäksi QB#13 Isaac Fisher pelasi kaikkensa antaen ja juoksi itseään säästämättä, jopa enemmän kuin keskushyökkääjät, mutta neljän säkityksen jälkeen nettojaardit jäivät varsin pieniksi. Lisäksi Fisher kävi potkaisemassa yhden aloituspotkun ja ikään kuin esimerkiksi myös taklasi palauttajan aloituspotkunsa jälkeen (toim. huom. tämä combo oli seuralegenda Arto Similän yksi tavaramerkki alasarjoissa).

Puolustuksen puolella valopilkkuja oli vaikea löytää. Ranskalainen tukimies #4 Steeven Tresfield oli Royalsin ahkerin taklaaja, kuudella taklauksellaan, mutta turhan usein hänenkin taklaukset tulivat takaapäin ja tämä tarkoittaa aina sitä, että jaardeja on vastustajalle ehtinyt kertyä turhan paljon. Puolustuksen takakenttä oli suurissa vaikeuksissa pitkien heittojen kanssa ja Roostersin kolme ensimmäistä TD:tä syntyivätkin yli 30-jaardisten heittopelien päätteeksi. Myöskään puolustuksen linjapelaaminen ei ollut vielä, sillä tasolla millä Vaahteraliigassa voi menestyä. Sitä mukaa, kun puolustuksenkoordinaattori Athur Tolliver yritti paikata aukkoja yhtäällä, niin Roostersin hyökkäyksenkoordinaattori Mikko Koikkalainen löysi niitä toisaalla.

Kyseessä oli siis kokonaisuutena erittäin nihkeä kauden aloitusottelu Royalsilta, mutta missään nimessä ei ole kuitenkaan syytä heittää kirvestä kaivoon, vaan kovaa työtä tason nostamiseksi on jatkettava. Seuraava vastustaja eli Porvoo Butchers tulee sunnuntaina 20.5. Royalsin vieraaksi Botniahalliin ja tuolloin lähtökohta on se, että kyseessä on Butchersin ensimmäinen ottelu ja vastaavasti Royalsilla on jo yksi kova ottelu alla.