Kurinpitovaliokunnan päätös

SAJL:n kurinpitovaliokunta on antanut päätöksen 29.9. pelatussa Roosters-Royals ottelussa tapahtuneeseen välikohtaukseen liittyen.

Tapahtumaketju sai alkunsa, kun Royalsin puolustaja #33 Stacey Thomas, menetettyään pallon näkökentästään pyrki tekemään kasaa leikkaamalla Roostersin blokkaamaan tulevalta hyökkäyksen linjamieheltä jalat (leikkaamisella tarkoitetaan sitä, että pelaajaa syöksyy vastustajan jalkoihin (vyötärön alalpuolelle) tarkoituksenaan kaataa/pysäyttää hänet oletettavalle juoksuväylälle. Blokkaava linjamies vastaavasti pyrkii tekemään tilaa pallonkantajalle, työntämällä puolustajia pois pallonkantajan juoksuväylältä.).

Leikkaaminen sinänsä ei ole missään nimessä poikkeuksellista tai kiellettyä, mutta tapa ja tilanne miten se kyseisellä kerralla toteutettiin jättää selkeästi tilaa keskustelulle, sitä ei kiistä Royals eikä Thomas. Periaatteessa tilannetta voisi verrata jääkiekosta tuttuun taklaukseen ja laitataklaukseen, missä jälkimmäinen on selkeästi kiellettyä. Kyseisestä tapahtumasarjasta tekee lajille erittäin poikkeuksellisen leikkaamista seuranneet tapahtumat, missä vaihdettiin lyöntejä ja sivurajalta saapui henkilöitä mukaan tilanteeseen.

Royalsin osalta ulosajojen lisäksi pelikieltoja langetettiin seuraavasti

  • #33 (Stacey Thomas) kahden (2) ottelun pelikielto, joka koskee Vaahteraliigan otteluita 10.6.2017 Royals vs. Huskies ja ottelua 17.6. 2017 Butchers vs. Royals.
  •  Joukkueenjohtaja Seppo Evwarayen yhden (1) ottelun toimitsijakielto, joka koskee ottelua 10.6.2016 Royals vs. Huskies.
  • Linkki kurinpitovaliokunnan päätökseen 

 

Royals tyytyy kurinpitovaliokunnan päätöksiin eikä aio valittaa päätöksestä. Lisäksi Royals leikkaa pelikiellossa olevan pelaajan palkkaa.

(Evwarayen kommentit lisätty 1.6 klo 15.10)

GM Seppo Evwraye kommentoi päätöstä ja tilannetta seuraavasti, ”Kuten pelinjälkeisessä otteluraportissa todettiin, Royals tuomitsee kaiken urheilun ja lajinvastaisen käytöksen. Pyydämme seurana anteeksi faneilta, vastustajalta sekä yhteistyökumppaneilta, sillä tapahtuman myötä saatoimme heidät huonoon valoon. Vaikka kuinka tunteet olisi pelissä, kontrollia ei saa menettää.

Ottelun lopun tapahtumaketju ei ole sitä mitä haluamme välittää ja on se täysin arvoillemme vierasta. Teemme vaadittavat toimenpiteet, jotta vastaavaa ei pääse tapahtumaan jatkossa. Koko joukkueelle on tiedossa aiheellinen kurinpalautus sekä puhuttelu.

Mitä omaan toimitsijakieltooni tulee kannan siitä täyden vastuun, vaikka olen ehkä hieman yllättynyt kurinpitovaliokunnan päätöksestä. Säännöt ovat selkeät. Sivurajalta ei saa osallistua kentällä tapahtuviin tapahtumiin edes rauhoittelumielessä, joita mielestäni yritin.

Vaikka tapaus oli todella ikävä ja täysin turha, olen tyytyväinen, että siitä selvittiin kuitenkin ilman fyysisiä vammoja molemminpuolin. Muuta hyvää koko tapahtumassa ei ollut.”