Kuninkaallinen puolustusvoimien Urheilukouluun

Wasa Royalsin tukimies #51 Niko Mäenpää astuu armeijan ”harmaisiin” pärin viikon päästä ja seuraa ensimmäisenä vaasalaisena jenkkifutarina mm. Teemu Selänteen ja Kimi Räikkösen jalanjälkiä, suorittamalla asepalveluksensa puolustusvoimien Urheilukoulussa. Urheilukouluun pääsee vain tiukan seulan läpi ja henkilökohtaisten, fyysisten ja henkisten ominaisuuksien lisäksi, valitulla tulee olla näyttöjä myös urheilun saralla ja lähtökohtana lienee SM-status. Näin ollen Royalsin riveissä Nikon pokkaamat kaksi lajin SM-mitalia ovat varmasti osaltaan olleet mahdollistamassa valintaa.

Urheilukoulussa on aivan varmasti loistavat edellytykset kehittää itseään urheilijana, paitsi kurinalaisen elämän ja fyysisen harjoittelun osalta, niin varmasti myös uudet tuttavuudet toisten saman ikäisten kotimaan kärkipään urheiljoiden kanssa antavat paljon. Harvassa paikassa pääsee vastaavalla tavalla tutustumaan ja elämään yhdessä muiden nuorten huippu-urheilijoiden kanssa yli lajirajojen. Royalsin Workout Warrioriksikin, vuosimalia 2018, valitun Nikon tinkimätön asenne harjoittelua kohtaa luo hänelle varmasti hyvät edellytykset suoritua loistavasti asepaveluksesta Urheilukoulussa.

Niko Mäenpää tiivistää tunnelmansa palveluksen alkamisen kynnyksellä seuraavasti, ”Hakuprosessiin kuului psykologinen testi ja kuntotesti. missä mitattiin kehonkoostumus, ponnistus, ketteryys ja kestävyys.  Astun palvelukseen tosiaan 15.10. ja odotan alkavasta asepalveluksesta mielenkiintoista kokemusta sekä mahdollisuutta kehittyä kentällä ja sen ulkopuolella.”

Royals-organisaation näkökulmasta Nikon valinta Urheilujoukkoihin oli jälleen yksi osoitus siitä, että olemme menossa eteenpäin ja oikean suuntaan, sillä Niko edustaa ensimmäisiä Royals ohjelman omia juniorikasvatteja, joka on noussut edustusjoukkueeseen ja jopa sen aloittavaan kokoonpanoon. Hän on siten toiminut tiennäyttäjänä nuoremmilleen aikaisemminkin ja osannut ottaa kaikki tehot irti Royals-organisaation luomista mahdollisuuksista kehittyä, ihmisenä, urheilijana ja jenkkifutarina.