Krokotiilin metsästykseen Seinäjoelle

Wasa Royals (7-2) kohtaa torstaina 3.8. rakkaan naapurikaupungin ylpeyden eli Seinäjoen Crocodilesin (2-7). Crocodiles kuuluu Vaahteraliigan kestomenestyjiin. Vaikka itse mestaruus onkin joukkuetta kiertänyt, niin hopeita sille on 2000-luvulla kerääntynyt enemmän kuin soisi pahimmalle vihollisellekaan. Huomisen ottelussa pelataan paitsi sarjapisteistä, niin myös Lakeuksien herruudesta ja sen symbolista eli Kirnusta. Tällä hetkellä Kirnua pitää Royals ja se lähteekin tulevaan otteluun ylivoimaisena ennakkosuosikkina (lähde: crocodiles.fi).

WR #19 Jussi Kaas teki TD:n edellisessä Croco-ottelussa (kuva: Jukka Salo)

Ennakkosuosikin viitta langennee Royalsille lähtökohtaisesti siitä syystä, että se voitti edellisen kohtaamisen 40-8, eikä Crocodilesin kausi muutoinkaan ole edennyt aikaisempien kausien tapaan. Pahimmillaan Crocodilesia uhkaa, jopa putoaminen I-divisoonaan, ellei se voita jäljellä olevista kolmesta ottelustaan vähintään yhtä. Royals vastaavasti on jo varmistanut paikkansa pudotuspeleihin, voitolla se varmistaisi kotiedun välieriin. Panosta kamppailussa siis riittää ja ensimmäistä kertaa miesmuistiin Vaasalaisilla on vain hävittävää.

Viime kaudella Royals kärsi avainpelaajien loukkaantumisista, mutta kuluvalla kaudella se on ollut monen muun joukkueen riesa ja Royals on vastaavasti saanut keskittyä omaan parhaaseen mahdolliseen peliinsä, eikä aukkojen paikkaamiseen. Kuluvalla kaudella on panostettu myös siihen leveyteen, jotta ikäviltä yllätyksiltä vältyttäisiin. Crocodilesilta puuttuu puolustuksesta mm. yhdysvaltalaisvahvistukset LB Cory Magwood, DB Dijon Washington sekä Suomen maajoukkueestakin tuttu LB Joonas Raatikainen. Pahasti haavoittunut Crocodilespuolustus oli edellisessä ottelussaan hyvän alun jälkeen voimaton toista putoamisuhkaa vastaan taistelevaa joukkuetta eli Tampere Saintsia vastaan. Saints eteni heittäen ja juosten yli 200 jaardia eli yhteensä yli 400 jaardia Crocodilesia vastaan ja voitti 14-0 takamatkastaan huolimatta lopulta 14-49. Edellisessä ottelussaan Royals eteni pudotuspelijoukkue Porvoo Butchersia vastaan heittäen yli 500 jaardia ja iski taululle yli 50 pistettä. Crocojen DB #43 Juhani Koivumäellä ja Crocopuolustuksella onkin odotettavissa kiireinen torstaiehtoo, kun QB #12 Sottilare johdattaa Kuninkaallisenhyökkäyksensä OmaSP stadionille.

Saako RB #40 Tom Suoste palloa OmaSP stadionilla vai mennäänkö heitolla?

Jos Crocodilesin puolustus on loukkaantumisten heikentämänä niin ilman vastoinkäymisiä ei ole päässyt hyökkäyskään. Jenkkipelinrakentaja Brett Arriveyn tilalle ei ole aikaisemmissa otteluissa löytynyt uutta vahvistusta, vaan laitahyökkääjät Brooks ja Bonacci ovat vaihdelleet hyökkäyksen kapellimestareina vaihtelevalla menestyksellä. Nuori ja erittäin hyvä keskushyökkääjä/tukimies #34 Jaska Värinen on pelikunnossa ja haastaa Royalsin puolustuksen fronttia (puolustuksenlinja ja tukimiehet) juoksuillaan ja on varmasti täynnä näyttämisen halua, sillä Royalsillakin on paikallinen keskushyökkääjäkalusto, #34 Joakim Jakobsson sekä #40 Tom Suoste. Odotettavissa onkin mielenkiintoinen kisa kotimaisten keskushyökkääjien kesken. Toistaiseksi Suoste on paras kotimainen keskushyökkääjä 566 jaardilla ja 5 TD:llä. Värinen on tässä vertailussa kolmantena 369 jaardilla ja 2 TD:llä. Mielenkiintoista onkin nähdä millä suunnitelmalla Royalsin päävalmentaja John Booker joukkonsa Seinäjoelle johtaa. Etsitäänkö hieman haussa olevaa juoksupeliä vai otetaanko aikaisempien otteluiden tapaan se mitä puolustus antaa.

Vaikka Royals ennakkosuosikkina otteluun lähteekin, niin on hyvä muistaa, että ottelua ei ole kumpikaan voittanut ennen kuin se on pelattu. Paikalliskamppailussa on aina omat vivahteensa ja mitä vain voi tapahtua ellei keskittyminen ole riittävällä tasolla eli 100%. Jos puitteet olivat kunnossa joukkueiden kauden ensimmäisessä kohtaamisessa toukokuussa Botniahallissa, niin sitä ne ovat varmasti myös tulevassa kamppailussa OmaSP stadionilla. Urheilukatsomossa kannattaa aina tunnustaa väriä, mutta tällä kertaa siihen kannustetaan oikeen tosissaan, sillä Crocodiles pyyhkäisee 7 euroa pois 17 euron lipunhinnastaan, mikäli päällä on Royalsin tai Crocodilesin fanikamaa. Päätä itse kumpaan leiriin kuulut ja tule Seinäjoelle kannustamaan Royals voittoon ja välieräkamppailu Kaarlen kentälle.