Kotiavaus Botnialla 20.5. klo 15.30

Wasa Royals (0-1) kohtaa tulevana sunnuntaina 20.5. klo 15.30 alkavassa Vaahteraliigan kamppailussa Porvoon Butchersin (0-0). Porvoolla kyseessä on kauden avausottelu ja Royalsilla vastaavasti on kasvojen pesun paikka suurinumeroisen Roosters-tappion jälkeen. Viime kaudella Royals voitti molemmat joukkueiden kohtaamiset. Etenkin Royals on kuitenkin uudistunut vahvasti viime kaudesta ja alkaneella kaudella joukkueessa on ollut pientä turbulenssia, ja nyt onkin hyvä mahdollisuus palauttaa juna raiteilleen ja jatkaa siihen suuntaan, minne tavoitteet on asetettu.

Päävalmentaja Seppo Evwaraye johdattaa kentälle joukkueen, joka tulee taistelemaan kaikkensa antaen. Se on ollut aina Royalsin tavaramerkki ja sunnuntaina pelinrakentaja #13 Isaac Fisherin johtamilla Kuninkaallisilla on näytön paikka. Menneen viikonlopun harjoitusottelussaan Butchers kaatoi I-divisioona joukkue UNC Crusadersin luvuin 42-7 (20-0), joten housut nilkoissa ei Royals pääse vastustajaansa yllättämään.

Toisen sukupolven pelimies Aaron Joki pelaa isänsä tunnetuksi tekemällä pelinumerolla #44

Royalsilla on tulessa ennätysmäärä omia junioreita, kun kentälle astelee mm. toisen sukupolven pelimies DL #44 Aaron Joki, nuorten maajoukkuemies CB #31 Jani Manderbacka, OL #77 Shoul Ashak sekä edustuksen vakiokokoonpanoon kuuluva LB #51 Niko Mäenpää. Viime kaudella Botniahallissa pelatussa kauden avauksessa kokeneemman kaartin Vaasalainen RB #40 Tom Suoste juoksi yli sata jaardia viimeistellen kaksi TD:tä. Samoin WR #19 Jussi Kaas viihtyi Botnialla, sillä mies otti komeita koppeja, ja Suosteen lailla tuuletti kahta tekemäänsä TD:tä. Toivotaan, että herrat ovat pelipäällä myös tulevana sunnuntaina.

Porvoo juoksuttaa myös kentälle varmasti nälkäisen teurastajalauman, sillä joukkueiden kolmesta aikaisemmasta kohtaamisesta Royals on vienyt kaikki nimiinsä. Tämän lisäksi Butchersin kotimaisella pelinrakentajalla Janne Lehtisellä riittää varmasti myös nälkää Kuninkaallisten kaatoon, sillä hän varmasti haluaa osoittaa kaikille, että Suomi-QB voi olla Vaahteraliigassa voittava QB. Mielenkiintoinen nimi on myös CB Emmanuel Amudeng. Tämä Royalsissa pinnalle noussut nuori pelimies ja penkkihirmu siirtyi viimekaudella Porvooseen. Hänen pelaamisensa ei kuitenkaan ole täysin varmaa, sillä hän puuttui harjoitusottelun kokoonpanosta. Myös yksi Lehtisen kohteista eli WR Phung Nguyen on vaasalaisille tuttu, sillä hän kantoi kruunua kypärässään kaudella 2016. Butchersin puolustuksessa puolestaan häärii monitoimimies ja viime kaudella Hämeenlinna Huskiesin riveissä kovaa tulosta tehnyt Roman Runner. Butchersin ykköskeskushyökkääjäksi kaavailtu Darion Hall oli menneellä kaudella lähes pitelemätön ennen loukkaantumistaan ja saapunee Suomeen vasta ottelun alusviikolla, joten hänen nykykuntonsa selviää vasta sunnuntaina.

Royalsin GM ja HC Seppo Evwaraye kuvailee tulevaa kamppailua seuraavasti, ”Uskon, että ottelusta tulee kiihkeä. Porvoo on monella tasolla erittäin kyvykäs joukkue. Heillä on paljon isojen pelien miehiä molemminpuolin palloa.  Hyökkäyksessä Darion Hall on täysin myrkkyä ja Roman Runner myös. Heidän lisäkseen on maajoukkuekokemuksen omaava laitahyökkääjäkaarti Luoma, Seppänen ja Nguyen. Kaikilla heillä on nopeutta viedä pallo yhdellä kiinniotolla koko kentän halki.

 Porvoon puolustus vilisee myös nimimiehiä. Puolustussysteemi on ehkä vähän eri mitä Porvoolta ollaan nähty viime vuosina, mutta aina siellä on puolustusta osattu pelata. Meillä tulee mielenkiintoisia yksi vastaan yksi -kamppailutilanteita eri puolilla kenttää. Oma odotus meiltä pelissä on se, että pelaamme paljon korkeammalla intensiteetillä kuin Helsinkiä vastaan sekä  se, että saamme selkeyttä pelaamiseen niin hyökkäyksessä kuin puolustuksessa. Uskon, että on tiedossa erinomainen ottelutapahtuma.”

Onko Royalsin tuttu peli-ilme löytynyt, täytyykö Botniahalli, tuulettaako Kaas ja Suoste jälleen maalialueella? Tule sunnuntaina Botnialle ja ota selvää!!


Royalsin kauden kotiavaus pelataan tänäkin vuonna Botniahallin sisälle rakennetulla stadionilla. Vastustajaksi asettuu teurastajalauma Butchers Porvoosta! Tule koko perheen voimin viihtymään tiivistunnelmaisessa tapahtumassa!

Lipunmyynti ja musiikki alkaa klo 14.00
Ottelu alkaa klo 15.30

Vaasan kaupungin ja Mustasaaren kunnan työntekijöillä otteluun vapaa pääsy.

Yksittäisen ottelun hinta:
10€ aikuiset (16v+)
8€ opiskelijat, eläkeläiset, varusmiehet sekä nuoret (12-16v)
11v ja alle ilmaiseksi!
EasyFit VIP -2€ sisäänpääsystä

Käteisellä pärjää aina, mutta meillä kelpaa myös KORTTI!
Yt.Royals Staff

P.S.
Royals Juniors myy ottelun aikana arpoja.
2€ kpl ja 5€ 3 kpl
Mahdollisuus voittaa herkkukori ja erilaisia tuotepalkintoja!!!

#RoyalUP #BowToTheCrown