Kokenut DB Kurtis Ovesen Royalsiin

Kokenut yhdysvaltalainen takapuolustaja Kurtis Ovesen (91 kg ja 185 cm) on solminut pelaajasopimuksen Royalsin kanssa kaudelle 2018. Ovesen siirtyy Royalsiin Saksan kakkosliigan Assindia Cardinalsista.  32-vuotias Ovesen pelasi yliopistoaikoinaan pääasiassa California Polytechnicissä, mikä nykyään tunnetaan NCAA Div I tason kouluna. Tämän jälkeen hän on kerännyt kokemusta useammaltakin mantereelta aina Kanadasta Australiaan.

Ovesen kertoo taustoistaan ja ajatuksistaan seuraavaa, ”Olen syntynyt Puerto Ricon lähellä pienellä St. Croixin saarella, mutta muutin kolmevuotiaana Los Angelesiin ja kasvoin siellä 18-vuotiaaksi. Tällä hetkellä, kun jalkapallosta on off-season, niin matkustelen eri maissa ja pysyttelen joka paikassa vähintään kuukauden tehden uusista paikoista ja kulttuureista väliaikaisen kotini. Rakastuin kuitenkin Portugaliin ja toivottavasti voin asettua sinne tulevaisuudessa.En tiedä paljon muuta Vaasasta kuin sen, että se on suhteellisen pieni, lähellä Ruotsia ja sen että historian saatossa sen hallitsija ja nimi on vaihdellut.  Suomesta tiedän joitain yleisiä asioista sieltä täältä, koska olen matkustellut suomalaisten tyyppien kanssa ja keskustellut aikaisemmin Suomessa pelanneen ystäväni kanssa. Olen ymmärtänyt, että suomalaiset ovat suorasukaisia ja erittäin hyväksyviä kiinnostuneita vieraitaan kohtaan. Tärkeintä kuitenkin on, että siellä on kylmä! Sen tiedän, että Robert Johnson valmentaa Helsingissä hienon uran päätteeksi (toim. huom. tulevalle kaudelle Johnson on tekemässä aktiivisen paluun myös pelikentille). Opin tuntemaan hänet junior collegesta ja Texas Tech yliopistosta. Kun ensikertaa kuulin hänen pelaavan Suomessa, niin silloin omakin kiinnostukseni merentakaiseen pelaamisen alkoi.

Parasta minussa on pelaajan monipuolisuus. Olen pelannut keskushyökkääjänä, laitahyökkääjänä, kaikilla puolustuksen takakentän paikoilla ja vähän jopa pelinrakentajana sekä tietysti erikoisjoukkueissa. Harjoituksissa olen ollut myös blokkaavana keskushyökkääjänä ja sisempänä laitahyökkääjänä. En sano, että olen huippu jokaisella pelipaikalla, mutta pyrin jokaisella pelipaikalla hyödyntämään henkilökohtaisia taitojani soveltuvin osin. Pelikentän ulkopuolella minulla on tavoitteena englanninkielen opettajan paperit ja lisäksi haluaisin kehittää kirjoittamistani ja verkkosivuosaamista sekä osallistua joihinkin taideopintoihin.

Positiivisin lajimuisto on Australiasta, nappasin kolme syötönkatkoa semifinaalissa ja tein pelinrakentajana TD:n. Autoin näin johtamaan joukkueeni ensimmäiseen mestaruuteen kymmenen vuoden tauon jälkeen. He tekivät enemmän töitä kuin yksikään merentakainen joukkueeni ja olin todella iloinen voidessani auttaa joukkueen kehittymisessä uudelle tasolle. Myös jokainen päivä Torinossa, Italiassa oli minulle erityinen, koska olin tyyppi LA:sta ja nyt ajelin 500 vuotta vanhoilla teillä, joita pitkin kuninkaat aikaisemmin ajelivat vaunuillaan. Australiassa minulla oli työlupa ja itseasiassa sain rakennettua sinne oikean elämän kauden aikana ja sen jälkeen. Minulla oli työpaikka valtiolla ja tein hyvää tiliä. Progressiivisesti nousin Brisbanen heikoimmilta alueilta kärkinaapurustoon. Muutto Australiaan oli ensimmäinen kertani Yhdysvaltojen ulkopuolella ja olin todella kiitollinen siitä, kuinka hyvin kaikki sujui. Negatiivisimmista muistosta saan vieläkin takautumia ja keskustelen aiheesta vanhojen joukkuekavereiden kanssa. Menetimme viimeisellä neljänneksellä 19 pisteen johdon sen ajan parasta 1-AA tason yliopistojoukkue North Dakota Statea vastaan. Installoimme (ajoimme/harjoittelimme) viikolla sisään puolustuksen Peitto 3 pelisysteemin, mutta puolustuksenkoordinaattori kutsui miespuolustuksen ja tiesin sen tietävän pahaa. Sitten kulmapuolustaja antoi 80-jaardisen TD:n, kun aikaa oli enää 40 sekuntia jäljellä. North Dakota Staten hullu dynastia kesti sen jälkeen useita vuosia.

Mielestäni on hienoa, että monet maat Euroopassa ovat kiinnostuneet lajista, minkä parissa me amerikkalaiset olemme kasvaneet ja mitä olemme pelanneet kaduilla. Lajin kasvaessa täällä, myös taitotaso on noussut. Tämä on pakottanut sivussa olevat ylenkatsojat suhtautumaan lajiin vakavammin. Ainoa asia mikä minua harmittaa, on se etten lähtenet ulkomaille pelaamaan nopeammin valmistumiseni jälkeen. Uskoakseni olin tänä vuonna yksi ensimmäisistä ulkomaanvahvistuksista, joihin Seppo oli yhteydessä, eikä siinä ollut paljon kiertelyä ja kaartelua. Hän kertoi olevansa kiinnostunut, esitteli joukkueen lähtökohdat ja tavoitteet, eikä sen jälkeen mennyt kauaa, kun olin valmis sitoutumaan ja liittymään joukkueeseen. Royalsin johdonmukainen menestys teki asian myymisen helpoksi ja kiinnostus Suomea kohtaan oli herännyt jo vuotta aikaisemmin, kun melkein päädyin Turkuun.”

GM Seppo Evwaraye

Royalsin GM Seppo Evwaraye hakee Kurtisista pelillisten ominaisuuksien lisäksi johtajuutta, ”Kurtis on monipuolinen veteraanipelaaja. Hänellä on pitkä historia johtajan roolista eri joukkueissa. Halusin kypsän pelaajan, josta saamme myös irti enemmän kuin pelkästään oman pelisuorituksen. Hän on isokokoinen ja erittäin fyysinen pelaaja. Hän istuu meidän muottiin ja siihen miten haluamme ensi vuonna Vaahteraliigassa puolustaa. 

Muutaman keskustelun jälkeen oli selvää, että hän on meidän toinen yhdysvaltalaisvahvistus. Hän tulee auttamaan meitä varjostamaan vastustajan parhaimpia laitahyökkääjiä yhdessä Rufail Khalifan kanssa. Meillä on hänelle rooli myös hyökkäyksessä laitahyökkääjänä. Hän on sen verran monipuolinen, että pystyy pelaamaan kaikilla osa-alueilla hyökkäyksessä, puolustuksessa sekä erikoisjoukkueissa.”