Kirvelevä tappio Seinäjoella

Kauden toinen Botnia Bowl päättyi Seinäjoella kotijoukkueen kauden avausvoittoon. Vahvistunut kotijoukkue onnistui tekemisessään kovalla prosentilla, ja vastaavasti viime hetkien poissaolojen riivaama Royals kompastui lukuisiin pieniin virheisiin, mitkä usein kumuloituivat tulostaululle asti. Lopputulos kotijoukkueelle 37 – 12 (24 – 6). (Kuvat: Samppa Toivonen)

Crocodiles aloitti ottelun hyökkäysvuorolla, ja eteni vahvasti ja monipuolisesti maalialueen tuntumaan asti. Kuuden minuutin hyökkäysvuoro päättyi illan hahmon, Crocodiles-hyökkääjä  #15 Christian Powellin kiinniottoon ja touchdowniin. Lisäpistepotkun Royals blokkasi, mutta pallo jäi pelattavaksi ja päätyi lopulta maalialueelle asti linjamies Jukka Ristolaisen kainalossa. Lukemiksi 8-0.

Royals kuittasi yhtä vakuuttavasti, ja eteni oman viiden minuutin mittaisella hyökkäysvuorolla niinikään maalialueelle asti. Hyökkäyksessäkin laitahyökkääjänä aloittanut #33 Stacey Thomas poimi heiton kiinni maalialueen etukulmassa, mutta seuraava kahden pisteen arvoinen lisäpistepeli ei tuottanut tulosta. Lukemat tässä vaiheessa, ja myös ensimmäisen neljänneksen jälkeen 8-6 Crocodilesille.

Toinen neljännes oli Royalsille synkkä. Puolustus joutui ahtaalle useaan otteeseen, mutta näytti selviävän vaikeasta tilanteesta. Royals sai pallon taklattua irti Crocodilesin laitahyökkääjältä, mutta valitettavasti vapaan pallon päälle ehti ensimmäisenä Crocodilesin Patrick Wilson. Crocodiles vei hyökkäysvuorollaan pallon kolmesti maalialueelle, vain tullakseen takaisin korkojen kera, kotijoukkueen syyllistyttyä joka kerralla kiinnipitämiseen. Hyökkäys joutui tyytymään Jonathan Moorhousen kolmen pisteen potkumaaliin, ja Royals oli edelleen täysin iskuetäisyydellä. Sitten alkoivatkin ongelmat kasaantua.

Crocodiles sai pallon itselleen lyhyellä aloituspotkulla, mutta tälläkin kerralla Crocodilesin rangaistus oli Royalsille suotuisa. Paitsion takia potku uusittiin, ja Royals-hyökkäys pääsi kentälle. Eteneminen oli kohtalaista, mutta pitkä matka maalialueelle oli liikaa, ja Royals joutui luopumaan pallosta lentopotkulla. Heti ensimmäinen puolustuspeli oli pitkää heittoa vastaan pelaamista, ja viimeisenä vaihtoehtona Crocodilesin pelinrakentajalle oli turvautua viimeiseen vaihtoehtoon, ja heittää lyhyt heitto Powellille sivusuunnassa. Powell pääsi avoimessa tilassa täyteen vauhtiin, ja rikottuaan pari taklausta, oli jenkkijätti vienyt pallon maalialueelle asti.

Seuraavassa aloituspotkussa Crocodiles sai taklattua pallon irti, ja vielä pallon itselleen haalimaan, ja näin Royalsin puolustus joutui jälleen palaamaan kentälle. Ja taas heti ensimmäinen peli päätyi maalialueelle, kun Patrick Wilson sai Bakerin syötön käsiinsä. Muutaman minuutin sisällä ottelu karkasi 11-6:sta lukemiin 24-6. Tämä jäi myös taukolukemiksi.

Toinen puoliaika alkoi heti kylmällä suihkulla. Royals-hyökkäys ei päässyt etenemään uusiin yrityksiin asti, ja kolmen yrityksen jälkeen oli jälleen aika lentopotkaista pallo pois. Vastaavasti kolme peliä myöhemmin oli lähes täysin onnistunut puolustusvuoro muuttunut kotijoukkueen maaliksi. Stacey Thomas oli aloituslinjan takana kiinni Bakerissa, mutta Baker sai vielä juuri ennen kaatumistaan vipattua alakautta pallon Powellin käsiin, ja taas avokentällä täydessä vauhdissa ollut Powell oli mahdoton pysäytettävä.

Crocodiles yritti toistamiseen yllättää lyhyellä aloituspotkulla vaasalaisia, mutta tuloksetta. Tästä muutama peli eteenpäin, ja #34 Justin Williams juoksi taululle Royalsin kavennuksen 12-31. Royalsin puolustus joutui pienellä riskilläkin hakemaan itselleen onnistumisia, ja se avasi muutaman pidemmän pelin Crocodilesille, ja Powell oli lopulta taas maalialueella lähietäisyydeltä. Nämä jäi myös ottelun loppulukemiksi, koska viimeisellä neljänneksellä ei enää pistesuorituksia nähty.

Lukemat 37-12 olivat tylyt, mutta eivät täysin kuvaa pelin kuvaa. Crocodilesin voitto oli toki täysin ansaittu, sillä Royals onnistui vain kolmesti pakottamaan Crocodilesin luopumaan pallosta lentopotkulla, ja nekin kaikki tapahtuivat ottelun kannalta merkityksettömissä paikoissa. Yksi aivan viime sekunneilla ennen puoliaikaa, ja kahdesti neljännellä neljänneksellä ottelun jo ratkettua. Vastaavasti Royals joutui kolmesti lentopotkuun, kerran menetti pallon rähmäyksellä, ja kerran peliaika päätti etenemisen ensimmäisellä puoliajalla.

Royalsin pelikirja meni viikon aikana pahasti uusiksi, ja vielä ottelupäivän tapahtumat muuttivat asetelmia. Laitahyökkääjä Jussi Kaas oli ottelusta poissa, ja ottelupäivän aamuna puolustuksesta putosi Walter Vasanoja, sekä alkulämmittelyssä keskushyökkääjä Tom Suoste. Etenkin hyökkäyksen puolella pelikirjaa jouduttiin kaventamaan ja muokkaamaan paljon, mikä teki peleistä liian yksipuolisia ja ennalta-arvattavia. Heittopeleissä aika oli myös vähissä, ja heittokohteita oli käytössä tavallista vähemmän.

Monet Crocodilesin isoista peleistä olivat onnistuneita epäonnistumisten kautta. Kahdesti lähes täydellisesti onnistunut puolustuspeli hyökkäyksen pysäyttämiseksi muuttui yli puolen kentän mittaiseksi touchdowniksi. Vastaavasti pari omaa isompaa virhettä ja epäonnistumista hyökkäyspelissä kulminoitui nopeasti Crocodilesin touchdowneiksi. Puolustuksen linja onnistui estämään juoksut keskeltä lähes minimissä. Crocodilesin keskushyökkääjä Christian Powell oli ensimmäisellä puoliajalla juossut vain alle 40 jaardia, eikä heittoja laitahyökkääjillekään kovin monta kertaa kohteeseensa löytänyt. Crocodiles onnistui vetämään kyniä korvasta tiukoissa paikoissa, ja etenkin lyhyet heitot Powellille linjan ulkopuolelle oli myrkkyä, mihin Royals ei löytänyt vastausta. Powellin kiinniottojaardeista varmaankin 95% olivat kiinnioton jälkeen edettyjä jaardeja. Royals-hyökkäys köhi pahasti, ja Crocodiles pystyi hyvin eliminoimaan Royalsin isoimmat pelintekijät.

Seuraavan kerran Royals on kentällä tulevana lauantaina, kun sarjakakkonen Kuopio Steelers saapuu Kaarlen Kentälle. Ottelu alkaa klo 15.30.