Kesän Vaahteraliiga pelataan 7 joukkueen voimin

Kaudelle 2019 saadaan uusvanhaa väriä mukaan, kun Vaahteraliigaan palaa helsinkiläisjoukkue Wolverines. Joukkue on tuttu menestyjä ja seuralla on erittäin vahva junioriorganisaatio, mutta viimeiset kaudet miesten edustusjoukkue on pelannut I-divisioonassa. 

Seitsemän joukkueen sarja tarkoittaa jokaiselle joukkueelle kuutta koti- ja kuutta vierasottelua, kun sarja pelataan kaksinkertaisena. Royalsin kotikenttänä toimii tuttuun tapaan Kaarlen Kenttä.

Royalsin GM Seppo Evwaraye on otteluohjelmaan tyytyväinen, ”Mielestämme otteluohjelma on hyvä kompromissi. Oli tiedossa, että jokaisella joukkueella on omat toiveensa sekä myös se, että jokainen joukkue ei saa kaikkia toiveitaan läpi.

Kahtena edellisenä kautena Royals on aloittanut kautensa Botniahallissa, mutta tällä kaudella kaikki ottelut todennäköisesti tullaan pelaamaan ulkona.

Ensimmäistä ottelua lukuun ottamatta, meillä ei pitäisi olla mitään kenttähaasteita ja ottelut pelataan tasaiseen tahtiin parhaimpaan kesäaikaan. Neljästä Royalsin kauden ensimmäisestä ottelusta vain yksi pelataan kotikentällä. Tämä tarkoittaa sitä, että kotiottelut painottuvat säiden osalta siihen vuodenaikaan, kun säät ovat oletettavasti parhaimmillaan.”

Yksi muutos pelipäiviin on maanantain jäänti pois. Tämä on vierasjoukkueille aiheittanut ongelmia, sillä työesteet ovat jonkin verran rajoittaneet matkaan lähtevien määrää, koska myös seuraava tiistai näyttelee isoa osaa paletissa. Royalsin pitkät matkat ovatkin lähes kaikki viikonloppuna, ja vain Wolverinesin vieraaksi Helsinkiin matkustetaan torstaina. Kesä on tapahtumien aikaa, ja kilpailua asiakkaista on. Royalsin ottelut eivät tällä kaudella taistele muiden isojen tapahtumien kanssa.

”Olemme onnekkaita että yhtään ottelua ei ole päällekkäin Vaasan Palloseuran eikä Mailattarien kanssa. Näyttäisi myös siltä, että emme pelaa myöskään Festivillan tai Vaasa Festivaalien aikaan. Pienemmällä paikkakunnalla näillä voi olla suurikin merkitys katsojamääriin.

Katson myös ottelupäivien siirtymisen kokonaisuudessaan loppuviikkoon olevan positiivinen asia. Pelaajilta saadun palautteen mukaan he ovat erittäin tyytyväisiä tulevaan ohjelmaan. Vaasalaisittain viikonlopuksi mökille kerkeämisenkään ei pitäisi olla ongelma”, Evwaraye jatkaa

Royalsin ja Crocodilesin väliset Botnia Bowl –ottelut ovat myös hienosti kalenterissa viikonloppu-iltoina.

Kesä tulee kohisten vaikka kelit sanovat ehkä vielä muuta! Hyödynnä huippudiili ja get yourself the survival kit!

Geplaatst door Wasa Royals op Maandag 14 januari 2019
Kaikki mitä tarvitaan ja samassa paketissa! Survival Kit for the summer of 2019 ❤👑
Royalsin Kausikortti, Lippis, Avaimenperä ja kaulanauha = 50€

Myynnissä Studio Ticketissä Rewell Centerissä

24.5. pe 18.30 Royals-Butchers

2.6. su 16.30 Roosters-Royals

7.6. pe 18.30 Steelers-Royals

13.6. to 18.30 Wolverines-Royals

27.6. to 18.30 Royals-Saints

5.7. pe 18.30 Royals-Crocodiles (Botnia Bowl VI)

12.7. pe 18.30 Saints-Royals

25.7. to 18.30 Royals-Wolverines

10.8. la 16.30 Royals-Steelers

17.8. la 16.30 Crocodiles-Royals (Botnia Bowl VII)

22.8. to 18.30 Royals-Roosters

31.8. la 16.30 Butchers-Royals

Koko liigan otteluohjelman löydät täältä


SAJL:N tiedote

Amerikkalaisen jalkapallon Suomen mestaruudesta kamppaillaan 40. kerran tänä kesänä. Kausi käynnistyy toukokuun lopussa ja huipentuu lauantaina 14.9. Tampereen Ratinassa pelattavaan Vaahteramalja XL otteluun. Kyseessä on samalla ensimmäinen kerta, kun mestaruus ratkaistaan pääkaupunkiseudun ulkopuolella.

Runkosarjan osalta ottelupäivät ovat vakiot ja kierroksen pelit pelataan pääsääntöisesti torstaina, perjantaina ja lauantaina. Poikkeuksena tästä toinen otteluviikko, jolloin kierroksen viimeinen peli pelataan lakkiaislauantain sijaan sunnuntaina. Torstaisin ja perjantaisin ottelut alkavat 18.30 ja lauantaisin 16.30, lukuun ottamatta ensimmäisen viikon Crocodiles-Saints ottelua, joka alkaa poikkeuksellisesti jo klo 14.00.

Vaahteraliigassa kaudella 2019 pelaa seitsemän joukkuetta: hallitseva Suomen mestari Helsinki Roosters sekä Kuopio SteelersPorvoo ButchersSeinäjoki CrocodilesTampere SaintsVaasa Royals sekä 1-divisioonan viime kaudella voittanut Helsinki Wolverines. Runkosarjassa joukkueet kohtaavat toisensa sekä koti- että vieraskentällä, joten jokainen joukkue pelaa runkosarjassa 12 ottelua.

Neljä runkosarjassa parhaiten sijoittunutta joukkuetta jatkaa välieriin, joista voittajat etenevät Vaahteramaljaan.

Niille, jotka eivät pääse paikanpäälle kaikkiin otteluihin, Ruutu välittää jokaisen ottelun suorana lähetyksenä ennakkostudioineen. Lisäksi Ruutu tarjoaa runsaasti muuta Vaahteraliiga-materiaalia, kuten maalikoosteita, haastatteluita ja tähtihetkiä.