Teräksinen kalakukko kynittävänä

Wasa Royals pelaa kolmatta kautta Vaahteraliigaa ja kolmatta kertaa se valmistautuu Vaahteraliigan välieräotteluun, tällä kertaa Kuopio Steelersiä vastaan. Joukkueiden edellisessä kohtaamisessa Royals omasi hyvät mahdollisuudet voittoon, mutta hukkasi ne ja joutui tyytymään kirvelevään 20-27 (14-13) tappioon.  Runkosarja ja kaikki sen haasteet ovat kuitenkin taakse jäänyttä elämää, nyt eletään tässä hetkessä ja kuten aina,  yksilötasolla jokainen downi ja jokainen ottelu voi olla se viimeinen. Pudotuspeleissä, kun kausi on vääjäämättä ehtoopuolella, niin tilanne kuitenkin korostuu ja etenkin veteraanien osalta se korostuu entisestään. Voittamalla yksittäiset kamppailut, pelaamalla fiksusti joukkueena sekä kynimällä Teräksinen kalakukko, tie Vaahteramaljaan on auki. (Kuva: Samppa Toivonen)

Kuopio Steelers on kova joukkue, teräksen kova, mutta Pohjanmaalla ei ole ollut tapana nöyristellä eikä täällä aina olla niin nöyriäkään, vaan luottamus omaan tekemiseen on vankkumaton. Omankylän kasvatit, RB #40 Tom Suoste, DL #99 Thomas Ceken, C #55 Vesa Mäkelä, CB #21 Rufail Khalifa, DB #2 Viktor Mänty, DB #42 Aleksi Siirtola, DL #90 Robin Khalifa, DL #96 Lauri Hannula, DL #97 Martti Kass, OL #75 Teemu Salo, QB #11 Juuso Saikko, RB #47 Benjamin Snåfs ja WR #19 Jussi Kaas ovat olleet pudotuspeleissä Kuninkaallisten riveissä kahdesti aikaisemminkin ja nyt he ovat jälleen johdattamassa Royalsia kamppailuun paikasta Vaahteramaljaan. Se on selkäranka, minkä varaan on hyvä rakentaa. Useimmilla heistä on äärimmäisen tärkeä rooli joukkueessa ja heidän rinnallaan ulkomaanvahvistukset ja nuoremmat pelimiehet ovat valmiina otteluun. Kamppailuun missä armoa ei anneta, eikä sitä pyydetä.

Royalsin päävalmentaja Seppo Evwraye on luonnollisesti myös kolmatta kertaa Kuninkaallisten mukana pudotuspeleissä, eivätkä ne hänelle muutoinkaan ole mikään uusi asia, joten hän varmasti tietää mistä puhuu, ”Uskon että tiedossa on fyysinen ja tiukka ottelu. Se on se mistä pidämme. Meillä on takana todella erikoinen runkosarja, mutta kaikista vastoinkäymisistä huolimatta saimme itsemme tilanteeseen, jossa pelataan mitalista. Tästä olen joukkueesta ylpeä.  Olemme aika vapautuneessa ja nälkäisessä tilanteessa nyt. Kaikki oikeastaan näkevät tilanteen samoin. Me uskomme itseemme ja ei meillä ole muuta, kuin voitettavaa. Victoria Aut Morte huusivat gladiaattorit ja sen mukaan me pelaamme sunnuntaina!”

Royal press jättää taktiset analyysit tällä kertaa muille, nyt pelataan joukkueena, mies miestä vastaan ja jokaisen on täytettävä paikkansa. Mikäli syvemmät analyysit kiinnostaa, niin niitä voi lukea alla olevista linkeistä. Itse ottelu pelataan Kuopiossa, Väinölänniemen kentällä, sunnuntaina 9.9. klo 15.30 alkaen. Ottelu on nähtävissä suorana Ruudussa.