Kalakukko jäi kynimättä

Wasa Royalsin kausi 2018 päättyi 34-26 (21-13) välierätappioon Kuopiossa Steelersin vieraana. Kuninkaallisten hahmo ottelussa oli kolme TD:tä kopannut WR #12 Nicholas Peterson. Muiltakin osin Royals pelasi varsin hyvin, mutta kolmannella neljänneksellä muutama virhe osoittautui kohtalokkaaksi ja Steelers karkasi ratkaisevaan 34-13 johtoon, mitä Royals ei hyvästä loppukiristä huolimatta enää tavoittanut. Myös Butchersin hävittyä oman välieränsä, runkosarjan kolmonen Royals nappasi siis lopulta SM-pronssia. Vaikka pronssi on aina se kuuluisa hävitty mitali, niin koko kautta ajatellen mitali oli varsin hyvä saavutus.

WR #12 Nicko Peterson

Nopeasti summattuna kauden positiivisin asia oli omien juniorien esiin marssi. Kahdeksan U19 joukkueen pelimiestä kuudelta eri pelipaikalta sai arvokasta liigakokemusta ja lisää lupaavia nuoria on kasvamassa myös U17 ikäluokassa luomaan jatkumoa Kuningaskunnalle. Royals on kolmen liigakautensa aikana napannut kaksi SM-mitalia ja yltänyt kaikilla kausillaan vähintään pudotuspeleihin, tuolle menestyksen perinteelle on siten lupa odottaa jatkoa. Tämä siitäkin huolimatta, että jälleen muutaman veteraanin on aika vetäytyä pelikentiltä. Ainakin kolme kaikki kuusi Royals-kautta pelannutta Kuninkaallista päätti aktiivisen pelaajauransa Kuopiossa. Muutamaa muutakaan oman kylän poikaa ei varmaankaan nähdä enää edustuksen mukana pelikentällä, mutta moni heistä jatkaa kuitenkin organisaatiossa muissa tärkeissä tehtävissä, Kuninkaallinen perhe siis jatkaa kasvuaan ja organisaatio kehittyy.

Pienen hengenvedon jälkeen alkaa joukkueen konkreettinen rakentaminen kaudelle 2019 ja samalla alkaa myös valmistautuminen tulevaan kauteen. Nuorten osalta tuleva offseason tulee olemaan tärkeää kasvun aikaa, jo viime vuonna he olivat mukana, mutta nyt heillä on erilailla näkemystä siitä mitä urheilullinen menestys vaatii valmistautumisen osalta. Organisaation kehittyessä myös valmistautumiseen tulee muutoksia ja sen suunniteluun ja ohjaamiseen saadaan lisää osaamista, fasiliteetteja ja käsiä. Myös ulkomaanvahvistusten osalta tullaan scouttausta tekemään jälleen vuoden viisaampina ja muutaman asia kantapään kautta opittuna. Royals press on luottavaisin mielin oman rungon suhteen ja sopivien vahvistusten tukemana ensikaudella tullaan näkemään jälleen iskukykyinen Royals.

Päävalmentaja Seppo Evwaraye summaa viimeisen ottelun ja koko kauden seuraavasti, ”Ottelu oli pitkälti mitä odotimme. Se oli fyysinen ja pidimme Kuopiota tiukilla koko ottelun ajan. Muutamassa pisteessä näytti, että he olivat pääsemässä tekemään irtiottoa mutta vastasimme suhteellisen hyvin. Näin, että meillä oli voiton avaimet käsissä, mutta suorituksemme ei ollut tarpeeksi tasaista läpi koko ottelun. Tiukoissa peleissä pienet asiat korostuvat todella vahvasti. Asia mistä olin todella ylpeä oli se, että pelaajat taistelivat aivan loppuun asti ja kukaan ei antanut periksi. 

En häpeä tippaakaan lopputulosta mihin päädyimme tämän vuoden sarjassa. Emme saaneet täysin maksimoitua potentiaaliamme. mutta lähellä se oli. Meillä oli monenmoista kommervenkkiä ylitsepäästävänä ja taistelimme itsemme tilanteeseen, missä oimme TD:n päässä finaalista. Joskus on tälläisiä kausia, mitkä pitää vaan elää läpi. Voi sanoa, että käteen jäi ainakin mitali, itse näen että käteen jäi todella paljon enemmän. Meillä moni nuori sekä sai, että otti roolia kokoonpanossa. Kokemusta, minkä päälle rakentaa, karttui todella paljon.” 

Wasa Royals kiittää kaikkia pelaajiaan, valmentajiaan, joukkueen toimihenkilöitä, GameDay Crewta sekä tukijoitaan kaudesta 2018, tästä on hyvä jatkaa tuleviin haasteisiin. Yhdessä olemme vahvempia ja voimme tehdä visiostamme totta ja se on nousta Euroopan menestyvimmäksi jenkkifutisjoukkueeksi ja parhaaksi organisaatioksi. Matka jatkuu.